Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

13.6.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuden tyrannimainen nousu

7 min lukea
Julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuden tyrannimainen nousu

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/iew2

Tunnuslause  cuius regio, eius religio  (jonka hallituskausi, hänen uskontonsa) otettiin käyttöön Euroopassa 1500-luvun puolivälissä uskonnollisten sotien lopettamiseksi. Hallittajien kesken oli sopimus, että se, joka hallitsee aluetta, päättää sen uskonnosta. Usko ei siis ollut yksittäisten uskomusten, arvojen, moraalin ja rituaalien valinta. Pikemminkin alamaiset kumartuivat suvereenin ylivoimaiselle voimalle hänen uskollisina seuraajinaan.

Muiden uskontojen kannattajat joko pakenivat mukavampiin valtakuntiin tai muuten vaarantuivat, että heiltä ryöstetään kaikki omaisuus ja ehkä jopa tapetaan. Ajan myötä kirkko ja valtio erosivat kuitenkin sovinnollisesti ja oppivat elämään rauhanomaisessa rinnakkaiselossa.

Nykyään länsimaissa ympärilleen katsottuna näyttää siltä, ​​​​että ihmiset poliittisen, älyllisen ja kulttuurisen eliittinsä johtamina aikovat kääntää teollisen vallankumouksen voitot, hylätä valistuksen hedelmät ja pyyhkiä pois pitkäaikaisen empiirisen tiedon. perusbiologiaan.

Näyttää siltä, ​​että joissakin maissa valtio saattaisi toteuttaa omaa uutta uskomusjärjestelmiensä ja arvojen uskontoaan, jonka muotoilee pieni eliitti, joka tunnistaa itsensä progressiivisiksi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden sotureiksi. Tätä tarkoitusta varten he ovat värvänneet yksityisen sektorin yrityksiä toimimaan 2000-luvun feodaaliherttuoiden ja yliherrojen vastineina vahvistamaan valtion määräämän uskonnon ydinuskomuksia ja rituaaleja, joissa on joskus kulttimaisia ​​ominaisuuksia.

Vuonna 2015  Kalifornian yliopisto  neuvoi tiedekuntia ja opiskelijoita välttämään loukkaamista sanomalla “On vain yksi rotu, ihmisrotu”, koska se kieltää “värillisen henkilön rodun/etnisen kokemuksen ja historian merkityksen”. Äskettäin meillä oli esimerkki shokkia aiheuttavasta monimuotoisuustyöpajasta Western Universityssä Ontariossa, Kanadassa, jossa dia esitti esimerkkinä mikroaggressiosta  väitteen  , että “pätevimmän henkilön pitäisi saada työ”.

Kun pidän edelleen lujasti kiinni molemmista ehdotuksista, luulen olevani lunastuksen ulkopuolella. Lohdutan itseäni ajatuksella, että Martin Luther King Jr. kutsuttaisiin tänään rasistiksi hänen unelmansa vuoksi yhteiskunnasta, jossa ihmisiä ei arvioida ihonvärin vaan luonteensa sisällön perusteella. Länsimainen esitys varoitti myös, että “valkoinen hiljaisuus, valkoinen etuoikeus ja valkoinen häpeä johtavat suureen osaan valkoisten osallisuutta valkoisten ylivallassa”, mikä viittaa pikemminkin valkoisuuteen keskittyneeseen pakko-oireiseen   häiriöön .

Zeitgeist rohkaisee kaiken eurooppalaisen demonisointiin ja ei-länsimaisten kulttuurien ja historian romantisointiin. Voit kehua mitä tahansa kulttuuria maailmassa paitsi länsimaista, mutta sinun täytyy syyttää vain länsimaista kulttuuria kaikista maailman ongelmista. Albanian hallitus haluaa lisätä uuden luvun Australian perustuslakiin perustaakseen aboriginaalien elimen, nimeltään Voice, esittämään näkemyksiä parlamentille ja hallitukselle. Liberaali- ja kansallispuolueet vastustavat, ja  mielipidemittaukset  osoittavat tällä hetkellä enemmän äänestäjiä, jotka aikovat hylätä perustuslain muutoksen kuin kannattaa.

 Australian viimeisimmässä  Newspollissa  (3. syyskuuta)  ei ole hyppyä eteenpäin 53-38. Tämä on dramaattinen käänne 56-37-tuesta Kyllä helmikuussa. Myös työväenpuolueen ja pääministeri Anthony Albanesen kannatus on laskenut.

Yliopistojen on tarkoitus toimia akateemisen vapauden ja vahvan politiikkakeskustelun linnakkeina. Australian yliopistosektori on pääosin julkisesti rahoitettu. Yksikään yliopisto ei ole ottanut julkista kantaa vastustaa Voicea. Mutta useiden yliopistojen johtoryhmät ovat panneet täyden painonsa Voicen taakse. Esimerkiksi Melbournen yliopisto teki niin 7. maaliskuuta, kuukausia ennen kuin kukaan edes tiesi kansanäänestyksen kysymyksen sanamuotoa.

Yliopistojen julkiset tiedotustilaisuudet, joilla edistettiin vuoropuhelua kiistanalaisesta poliittisesta aloitteesta, eivät myöskään ole osoittaneet puhujien tasapainoa molempien osapuolten ansioiden väittämiseksi. Kuten Queenslandin yliopiston oikeustieteen professori James Allan kirjoitti Australian lehdessä  , tämä “ei ole vain hyveen muoto, joka viestii muiden ihmisten rahoilla; se on lähellä  veronmaksajien rahojen väärinkäyttöä .

Mikä pahempaa, akateemikkojen pelko siitä, että julkinen Ääntä vastaan ​​puhuminen voisi vahingoittaa heidän uraansa, on jäähdyttävä vaikutus ja edistää ennaltaehkäisevää itsesensuuria. On paljastavaa, että tätä aihetta käsittelevän artikkelin kirjoittaja, joka kirjoitti  Spectator Australia -lehteen , päätti pysyä  nimettömänä . Artikkelini   Weekend  Australianissa  29. heinäkuuta sai monia tukevia viestejä yliopistokollegoilta sekä pahoitteluni siitä, että he eivät uskaltaneet ilmaista vastustavansa julkisesti .

Yritykset puolestaan ​​harjoittavat hyve-signalointia osakkeenomistajien rahoilla. Australiassa tähän sisältyy Qantas, joka oli aiemmin julkisessa omistuksessa, mutta nyt yksityinen yritys. Lentoyhtiö tarjoaa “kyllä”-kampanjan kannattajille, mutta ei vastustajille, ilmaisia ​​lentoja matkustaakseen maassa promootiotoimissaan ja on maalannut useita lentokoneita Kyllä-iskulauseella.

Kuluttajavalvontaviranomainen Australian Competition and Consumer Commission käynnisti kuitenkin 31. elokuuta oikeudenkäynnin Qantasia vastaan, koska se petti yleisöä jatkamalla lippujen myyntiä peruutetuille lennoille enintään kaksi viikkoa sen jälkeen ja viivästytti peruutetuista reittilennoista ilmoittamista. tuhansia nykyisiä lipunhaltijoita.

Lentoyhtiö on ollut poikkeuksellisen myöhässä pandemiahäiriöiden aikana peruutettujen lentojen hyvitysten käsittelyssä. ACCC haluaa Qantasin maksavan yli 250 miljoonan Australian dollarin sakon  . Lentoyhtiöllä on myös  puoli miljardia dollaria  palauttamattomia asiakasrahoja sulkujen aikana peruutetuista lennoista. Siten Qantas on kaukana hyveellisestä yrityskokonaisuudesta, vaan se on saanut vakavasti  ylimielisyyden kulttuurin tartunnan .

Jollain tapaa suurin shokki, joka on aidosti toiminut miljoonien herätyksenä, oli   tunnetun brittipoliitikon Nigel Faragen pankkien purkaminen kesäkuussa National Westminster Bankin tytäryhtiön Coutts Bankin toimesta. NatWest, kuten sitä yleisesti kutsutaan, on 39% Britannian hallituksen omistuksessa sen edeltäjän Royal Bank of Scotlandin julkisen  pelastuspaketin jälkeen  vuonna 2008, joka nimettiin uudelleen NatWestiksi vuonna 2020.

Laajan, 40-sivuisen  Stasi-tyylisen Farage-valvontaraportin laatimisen jälkeen  pankki totesi, että hänen näkemyksensä eivät olleet sopusoinnussa heidän arvojensa kanssa “kallistavana” organisaationa (kyllä, todella). Sitten sen toimitusjohtaja – ei vähempää Dame – valehteli yksityisessä tiedotustilaisuudessa BBC:n toimittajalle väittäen, että hän oli menettänyt tilinsä, koska hän oli pudonnut sen vähimmäiskynnyksen alapuolelle, mutta jäi kiinni valheesta ja pakotettiin eroamaan – mutta anteliaalla  maksulla  .

Todellisuudessa Farage syrjäytettiin väärän ajattelun takia: Brexitin johtamisen, Donald Trumpin tukemisen ja Black Lives Matterin (BLM) vastustamisen. Puolustaminen perustui asiakirjaan, jonka näennäisesti oli kirjoittanut vaaleanpunainen valloittaja, joka oli karmea, poliittinen hittityö.

On naurettavaa, että tähän kafkaiseen parodiaan osallistunut maineriskikomitea päätyi tuhoamaan pankin maineen, jonka asiakkaina on ollut  mafiapomoja, diktaattoreita ja venäläisiä oligarkkeja . Karma puree. (Muuten, hindulaisuudessa karma ei tarkoita teoistasi riippumatonta kohtaloa. Se tarkoittaa pikemminkin päinvastoin: et voi paeta, vaan sinun on määrä korjata tekojesi seuraukset.)

Pankkien purkamisskandaali nosti esiin myös riskin, joka liittyy rahattomaan yhteiskuntaan kasvavan digitalisaation aikakaudella. Olemme vietellyt digitalisoidun elämän mukavuudet, jotka ovat tietämättömiä, kuten sammakot kiehuvassa vedessä, yksityisyyden uhkia ja, mikä kriittisemmin sanottuna, yritysten ja valtion toimijoiden lisääntyneen kapasiteetin ei vain osallistua toimintojemme ja mieltymystemme valvontaan, vaan myös katkaisemaan meidät taloudellisesta toimeentulotuesta.

Sieltä Kiinan sosiaaliseen luottojärjestelmään on vain lyhyt askel. Kanada antoi meille esimakua siitä hallituksen määräämillä taloudellisilla sanktioilla rekkakuljettajien Freedom Convoylle ja kaikille, jotka olivat lahjoittaneet heidän tarkoitukseensa, olipa summa kuinka vaatimaton tai kuinka köyhiä heidän yksilöllisiä olosuhteitaan olivat. Harvat hallitukset tai rahoituslaitokset näyttävät olevan lainkaan vaivautuneita monista haitoista, joita vanhuksille aiheutuu nopeasta siirtymisestä käteisvapaaseen yhteiskuntaan.

Muodokkaita syitä, joihin yritykset houkuttelevat yhä enemmän ja joita ne tukevat taloudellisesti, ovat ESG (ympäristö- ja sosiaalinen hallinto) ja DIE (diversiteetti, osallisuus ja tasa-arvo). Julkisen ja yksityisen sektorin henkilöstöosastot, tiedotusvälineet ja urheilulaitokset ovat joutuneet yhä useammin DIE:n “asiantuntijoiden” vangiksi, jotka hallitsevat yhä useammin vain toimielinten ydintehtävää hoitavaa henkilöstöä.

Tämä sisältää kirjautumisen kriittisen rotuteorian, avoimen sukupuoli-identiteetin sateenkaarispektrin, #MeToon ja BLM:n sosiaalisen oikeudenmukaisuuden keskeisiin periaatteisiin. Toinen esimerkki on rahoituslaitokset ja yritykset, jotka luopuvat fossiilisten polttoaineiden teollisuudesta tavoitellakseen Net Zeroa.

Entä pankit keskittyvät pankkipalveluihin ja Qantas lentämään lentokoneita ajallaan, matkatavaroiden menettämättä ja kohtuulliseen hintaan?

Isompi kuva on yritysfasismin nousu, joka sulattaa valtion, yritysten (mukaan lukien mediayhtiöt), sosiaalisen median ja teknologiajättiläisten vallan. Tämä näkyi selvimmin heidän yhteisessä pakottamisessaan kaikissa Covidiin liittyvissä asioissa, mutta on selvästi valmiina kattamaan melkein kaiken sosiaalisen elämän.

Kutsu sitä julkisen ja yksityisen tyranniakumppanuudeksi. Pakko ja tyrannia ovat perinteisesti kuuluneet valtioille, kansalaisten suostumuksella liberaalidemokraattisten valtioiden yksinoikeus. Yksityinen sektori on ollut valinnan ja kilpailun alue, jossa asiakas on aina oikeassa. Nyt kansalaisen on taivuttava valtion sanelemaan moraaliin ja asiakkaan tulee kumartaa yrityksen moraalikompassille.

Mao Zedongia vertaillen  , kasvaako moraali DIE:n henkilöstön avustamana ja tukemana johtajien käyttämien yritysten asepiippujen dollareilla? He, joilla on poliittista, taloudellista ja kulttuurista valtaa ja käyttävät sitä, saavat asettaa ja valvoa yhteiskunnan moraalista kompassia, ja kaikkien on alistuttava tälle, vai muuten?

Ongelma on se, miksi julkisen ja yrityssektorin johtajat uskovat, että heillä on pätevyys, koulutus, taidot ja harkintakyky asettaa moraalinen kompassi koko yhteiskunnalle. Tämä pätee erityisesti silloin, kun heidän arvonsa eivät itse asiassa ole linjassa sen yhteiskunnan hallitsevien arvojen kanssa, jossa he toimivat.

Kuinka sitten poistamme yhteiskunnan riskit korporatiivisen fasismin uhkaavalta? Yksittäisten toimien mahdollisuus on rajallinen, mutta ei olematon. Kun PayPal sulki Free Speech Unionin tilin Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja kaikki sen perustajaan Toby Youngiin liittyvät toimet, mukaan lukien Daily  Skeptic , suljin PayPal-tilini (tämä vaatii hieman sinnikkyyttä).

Nyt kun joudun PayPal-portaaliin maksamaan ostoksia australialaiselta kaupalta tai hotellilta, soitan palveluntarjoajalle ja pyydän pankkitietoja sähköistä siirtoa varten, mikä selittää, että vastustan politisoituneen rahoituspalveluntarjoajan käyttöä. Jos vaihtoehtoa ei ole saatavilla, vaihdan toiseen palveluntarjoajaan. Samankaltaisista syistä en enää käytä GoFundMe:tä ja olen lopettanut Australian krikettijoukkueen katsomisen sen jälkeen, kun he alkoivat ottaa polvea ennen jokaista peliä. Jokaisen meistä on mahdollisuus lähteä peruutusväkijoukon mukana saadakseen helpon kyydin tai sietää lisähaittaa saadakseen asiat taas kuntoon.

Tehokkaampi tie laajamittaiseen muutokseen on kuitenkin poliittisten valintojen kautta. Kulttuurieliitti voi hyvinkin tuntea olevansa moraalisesti parempi kuin hoi polloi ja lohdutella itseään ajatuksella, että he ovat historian oikealla puolella.

Samaan aikaan he ovat kuitenkin selvästi ihmisten väärällä puolella. Sitä vastoin Giorgia Melonin kaltaisia ​​poliitikkoja, joista tuli tarpeeksi suosittuja tullakseen Italian pääministeriksi vetoamalla perheeseen, uskoon ja isänmaahan – arvoihin, jotka ovat linjassa useimpien äänestäjien kanssa – pilkataan ja pilkataan pelkkinä populisteina.

Britanniaa hallitseva konservatiivipuolue on jäänyt vaaleissa 20 pistettä jäljessä työväenpuolueesta kuukausien ajan. Sen paras ja kenties ainoa toivo asioiden ravistelemiseksi on haastaa vastaanotetut totuudet rodullisista oikeudenmukaisuudesta, sukupuoli-identiteetistä ja ympäristötavoitteista ja palata Meloni-kaavaan, hylätä Net Zero, lopettaa pakottaminen ohjaamaan kuluttajia pois vakaista ja edullisista energialähteistä. energiaa, vahvistaa biologiset perusasiat, suojella naisten oikeuksia turvallisiin tiloihin ja ihmisarvoon sekä lopettaa herätyspoliisi ja peruuttaa kulttuuri kaikissa julkisissa laitoksissa.

Toistaiseksi pääministeri Rishi Sunak ja hänen kabinettinsa ministerit ovat puhuneet rohkeasti, mutta eivät ole ryhtyneet kiireellisiin ja todistettavasti tehokkaisiin toimiin. Jos toryt onnistuisivat kääntämään omaisuutensa päinvastaiseksi Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jälkikaiunta tuntuisi kaikkialla länsimaisessa demokraattisessa maailmassa.

Ramesh Thakur on Australian National Universityn Crawford School of Public Policyn emeritusprofessori ja entinen YK:n apulaispääsihteeri. Tämän artikkelin julkaisi ensimmäisenä Brownstone Institute .

fiFinnish