24.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

UK:n hallituksen on lopulta ymmärrettävä, että viestejä ei voi sekä skannata että salata päästä päähän.

2 min read
UK:n hallituksen on lopulta ymmärrettävä, että viestejä ei voi sekä skannata että salata päästä päähän.

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/zjj9

Kun Yhdistynyt kuningaskunta lähestyy kiistanalaisen verkkosensuurilain, joka tunnetaan nimellä “Online Safety Bill”, loppuvaiheita, hallitus kohtaa jyrkän taistelun pyrkiessään rajoittamaan päästä päähän salattua viestintää.

Hallitus on pitkään ajanut ajatusta lapsiin kohdistuvan hyväksikäytön torjumisesta tekosyynä digitaalisen yksityisyyden täydelliseen poistamiseen.

Äskettäin kulttuuriministeri Stephen Parkinson puhui Ylähuoneelle selventääkseen, että valvontaelin Ofcom pakottaisi yritykset käyttämään proaktiivista teknologiaa laittoman sisällön, kuten lapsiin kohdistuvan seksuaalisen hyväksikäytön, havaitsemiseksi vain, jos se olisi “teknisesti mahdollista”.

Tietenkin se on teknisesti mahdotonta, kun viestintä on salattu päästä päähän.

Parkinsonin kommentit tulevat taustalla, jossa teknologiajätit, kuten WhatsApp, ilmaisevat huolensa siitä, että laki voisi vaarantaa salausstandardit.

UK:n kanta näyttää olevan taktinen vetäytyminen teknologiayritysten ja yleisön valtavan paineen edessä, jotka väittävät, että lain alkuperäiset odotukset voisivat vaarantaa käyttäjätiedot ja tarjota porsaanreikiä kyberrikollisille.

Aiemmin tänä vuonna WhatsApp uhkasi dramaattisesti poistua kokonaan UK:n markkinoilta, mikä osoittaa kuilun syvyyden päättäjien ja teknologia-alan välillä.

Lakia on kehitetty kuusi vuotta ja sitä tukevat vaikuttajaryhmät, kuten Lasten julmuuden ehkäisemisen kansallinen yhdistys (NSPCC). Huolimatta pitkästä valmistelujaksosta ei kuitenkaan ole yksimielisyyttä “teknisesti mahdollisesta” menetelmästä haitallisen sisällön valvomiseksi ja poistamiseksi säilyttäen samalla päästä päähän salauksen.

Stephen Parkinson korosti, että Ofcom työskentelisi tiiviisti teknologiayritysten kanssa etsiäkseen uusia ratkaisuja, kun taas Meredith Whittaker, salatun viestintäsovellus Signalin presidentti, viittasi Financial Timesin raporttiin, joka osoitti hallituksen pehmeämpää kantaa salattuihin palveluihin.

Hallitus kuitenkin vakuuttaa, että sen politiikka ei ole muuttunut, selventäen, että Ofcomin valtuudet otetaan käyttöön “tapauskohtaisesti” ja “tiukkojen yksityisyyssuojatoimenpiteiden” kanssa.

Vaikka lain kieli antaa hallitukselle liikkumavaraa määrittää, mikä on teknisesti mahdollista, akkreditoitua teknologiaa tähän tarkoitukseen ei ole, mikä jättää oven auki tulkinnalle. Tämä epämääräinen alue herättää huolta yksityisyyden puolustajille, jotka varoittavat, että laki jättää liikaa hallituksen harkintaan.

Aiemmat yritykset käsitellä näitä haasteita ovat osoittautuneet kiistanalaisiksi. Applen suunnitelma laitteen puoleisen skannauksen käyttöönotosta lykättiin vuonna 2021 yksityisyyden puolustajien voimakkaan vastustuksen vuoksi.

Kriitikot väittivät, että vaikka hyvin tarkoitettu, tällainen siirto voisi tahattomasti luoda mallin tunkeutuvalle valvonnalle.

Kuten asiat ovat nyt, UK:n hallitus näyttää olevan hankalassa tasapainossa, tunnustaen online-turvatoimien tekniset rajoitukset ilman salauksen vaarantamista.

Yksityisyyden puolustajille kuitenkin ongelma piilee Online Safety Billin erityisten suojatoimenpiteiden puutteessa.