22.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Tutustu näihin 6 muinaiseen sivilisaatioon, jotka piileskelivät näkyvillä, mutta joita ei koskaan löydetty ennen arkeologisen LASER BEAM -teknologian tuloa.

3 min read
Tutustu näihin 6 muinaiseen sivilisaatioon, jotka piileskelivät näkyvillä, mutta joita ei koskaan löydetty ennen arkeologisen LASER BEAM -teknologian tuloa.

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/i2e1

Kehittyneen lasersädeteknologian avulla arkeologit väittävät löytäneensä todisteita peräti kuudesta muinaisesta sivilisaatiosta, jotka ovat olleet olemassa, mutta joita ei enää ole, ja joiden rauniot ovat ilmeisesti edelleen piilossa aivan näkyvillä.

Lidar-laserit, kuten niitä kutsutaan, pystyvät läpäisemään tiheän kasvillisuuden, jolloin asiantuntijat voivat tarkastella maastoa ja sen alla olevia rakenteita, jotka muutoin jäisivät piiloon kaiken lehdistön alle.

Lidar-tekniikka on lyhenne sanoista Light Detection and Ranging (valon havaitseminen ja etäisyysmittaus), ja se säteilee lentokoneista tai helikoptereista kymmeniä tuhansia laserpulsseja sekunnissa alla olevaan maahan, minkä ansiosta tutkijat voivat luoda kolmiulotteisia karttoja ilman, että kasvillisuus on tiellä.

Meksikon Jukatanin niemimaalla sijaitsevat mayojen pyramidirakennelmat kaivettiin esiin ja tunnistettiin lidar-laserien avulla. Tutkijat tunnistivat noin 40 mailin päässä Balamkú-ekologisen suojelualueen tiheän kasvillisuuden sisällä sijaitsevan muinaisen kaupungin, jonka he uskovat olleen todennäköisesti olemassa 600-800 jKr. ja ehkä jopa aikaisemmin.

“Arkkitehtonisesti se oli todella massiivinen”, kommentoi arkeologi Ivan Šprajc kaupunkia, joka levittäytyi aikoinaan 123 hehtaarin alueelle. “On siis selvää, että tämän on täytynyt olla poliittisesti tärkeä keskus.”

Lidar-lasereita käytettiin myös Pohjois-Gatemalassa sijaitsevan 2 000 vuotta vanhan piilossa olevan mayasivilisaation tunnistamiseen. Tämä kauan sitten kadonnut sivilisaatio sijaitsee Mirador-Calakmulin karstialtaan alueella, jossa on lähes 1 000 arkeologista kohdetta, ja se koostui yli 417 kaupungista, kaupungista ja kylästä, jotka levittäytyivät 650 neliökilometrin alueelle.

“Ne ovat maailman ensimmäinen superhighway-järjestelmä, joka meillä on”, kommentoi Richard Hansen, tätä muinaista sivilisaatiota koskevan tutkimuksen pääkirjoittaja, jolla oli kymmeniä palloilukenttiä ja yhteensä 160 kilometriä korotettuja kalkkikivi- ja savikautisia syöverejä, joita mayat käyttivät matkustaessaan kosteikkojen yli ja paikkojen välillä.

(Liittyy asiaan: Muistatteko, kun plasmafyysikko tohtori John Brandenburg vuonna 2014 ehdotti, että kaksi eri rotua tuhosi ydinaseilla muinaisen sivilisaation, joka hänen mukaansa oli olemassa Marsissa?)

Onko vielä muinaisia sivilisaatioita löydettävänä lidar-laserien avulla?

Arkeologit ovat myös paljastaneet lähes 500 kauan kadoksissa ollutta maya- ja olmec-seremoniakohdetta eri puolilta Meksikoa. Meksikon Tabascon ja Veracruzin osavaltioissa sijaitsevalta 32 800 neliökilometrin alueelta löydettiin 478 eri mesoamerikkalaista kohdetta, joiden ikä vaihtelee 2 000 ja 3 000 vuoden välillä.

“Vielä muutama vuosi sitten näin suuren alueen tutkiminen oli mahdoton ajatus”, kommentoi Takeshi Inomata, Arizonan yliopiston antropologi, joka oli mukana kirjoittamassa tätä tärkeää löytöä koskevaa tutkimusta.

Guatemalan tiheässä viidakossa lidar-lasereiden avulla löydettiin 61 480 aiemmin tuntematonta rakennelmaa, joihin kuului kauan sitten kadonneita teitä, talojen ja muiden rakennusten perustuksia, sotilaslinnoituksia ja korotettuja väyliä.

“Kokonaisuutena katsottuna terassit ja kastelukanavat, säiliöt, linnoitukset ja padot paljastavat hämmästyttävän määrän maanmuokkausta, jota mayat tekivät koko maisemassaan aiemmin käsittämättömässä mittakaavassa”, sanoo löytöä koskevan tutkimuksen kirjoittanut antropologi Francisco Estrada-Belli.

Syvällä Amazonin sademetsässä lidar-laserit toivat esiin 81 maanrakennustyötä, mukaan lukien linnoitettuja kyliä ja teitä, jotka tukivat jopa miljoonan ihmisen sivilisaatiota vuosien 1250 ja 1500 jKr. välillä.

Jonas Gregorio de Souza, tätä löytöä käsittelevän artikkelin kirjoittaja, sanoo, että viidakkoon on todennäköisesti kätketty vielä satoja muita kohteita, jotka muodostavat “jatkuvan asutusketjun”.

Lopuksi Bolivian Amazonin alueelta arkeologit löysivät laajan muinaisen sivilisaation, joka sisälsi 26 alkuperäiskansojen asuinpaikan rauniot, joista 11 oli uusia löytöjä.

“Tuloksemme kumoavat väitteet, joiden mukaan läntinen Amazonia oli harvaan asuttu esihispaanisena aikana”, arkeologit kirjoittivat vertaisarvioidussa Nature-lehdessä julkaistussa artikkelissa.

“Tiedämme, että Amazonin alueilla oli useita kertoja historiassa ankaria kuivuuskausia”, sanoi tutkimuksen toinen kirjoittaja Heiko Prümers siitä, mitä tapahtui muinaisille casarabeille, jotka asuivat näissä asutuskeskuksissa. “Niin on voinut käydä myös tälle kulttuurille.”