19.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Greta Thunbergin fantasian saavuttaminen vie lähes 7 000 vuotta

4 min read
Greta Thunbergin fantasian saavuttaminen vie lähes 7 000 vuotta

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/oymm

Vuonna 1958 Leonard E. Read kirjoitti kirjan I, Pencil .

Kuten kirjan nimestä voi päätellä, tämä on tarina kynästä lyijykynän näkökulmasta kerrottuna.

Lyijykynä jäljittää hänen alkunsa – Pohjois-Kalifornian ja Oregonin setrimetsistä – Kalifornian San Leandron tehtaaseen, jossa erikoislaitteet leikkaavat puut kynän pituisiksi säleiksi.

Seuraavaksi vasta leikatut säleet siirtyvät kynätehtaalle, jossa koneet leikkaavat kahdeksan uraa kuhunkin säleeseen ja lisäävät grafiittia.

Jatketaan kuvaamalla tarkemmin jokaista kynän valmistusprosessin osaa.

Hänen pointtinsa: Jopa niinkin yksinkertainen asia kuin kynän valmistus on erittäin monimutkainen prosessi. Vapaille markkinoille jätetyt voittokannustimet antavat yksityishenkilöille ja yrityksille mahdollisuuden yhdistää tehokkaasti raaka-aineita ja valmistaa mitä tahansa kysyntätuotteita.

Valmistusprosessin aikana ei tarvita keskussuunnittelijoiden komiteaa.      

Joten jos keskitetty suunnittelu ei voi tuottaa jotain niin yksinkertaista kuin kynä, kuinka hallitukset voivat odottaa koordinoivansa ja valvovansa yhtä kriittistä ja elintärkeää tuotetta kuin energia – jonka tuotanto on eksponentiaalisesti monimutkaisempaa kuin kynä?

He eivät voi. Mutta he yrittävät silti.

Ollakseni rehellinen, vaikka Washingtonin nykyinen hallinto on säätänyt paljon energianvastaisia ​​politiikkoja, he eivät ole yksin vastuussa maailman vakavasta energiatilanteesta. Itse asiassa syyllistämistä riittää.

Viime vuosina “woke-kapitalismi” on saanut vakavan jalansijan länsimaisilla rahoitusmarkkinoilla.

Liikkeen ylipapit, kuten Larry Fink (joka hallinnoi 10 biljoonaa dollaria BlackRockissa) ja Klaus Schwab World Economic Forumista, yksi heidän pääperiaatteistaan ​​on fossiilisten polttoaineiden korvaaminen vihreillä energiaratkaisuilla.

Valitettavasti monet maailman suurimmista energiayhtiöistä ovat taipuneet Holy Climate Warriorsille. Nyt Sovereign Manissa pidämme puhtaasta ja koskemattomasta ympäristöstä yhtä paljon kuin kukaan muu, ja meillä on vahva halu jättää parempi maailma lapsillemme.

Mutta tehottomat vihreän energian ratkaisut, kuten aurinko ja tuuli, eivät yksinkertaisesti ole tie eteenpäin. Tässä syy:

Keskeytetään todellisuus hetkeksi ja teeskennetään, että Klaus Schwab ja Greta Thunberg ovat oikeassa… ja että globaalin energian pitäisi olla 100 % uusiutuvaa.

Mitä tämä oikeastaan ​​vaatisi? Muista, että aurinkopaneelit, tuuliturbiinit ja akut vaativat paljon raaka-aineita.

Geologian tutkimuskeskuksen professori Simon Michaux’n arvioiden mukaan Schwab-Thunberg-Fink-unelmamaailman saavuttaminen edellyttää:

  •  218 miljoonaa tonnia kobolttia
  •  899 miljoonaa tonnia litiumia
  • 4,3 miljardia tonnia kuparia.

Käsitellään ensin kuparia.

Vuonna 2019 maailma tuotti 22 miljoonaa tonnia kuparia. Täysi siirtyminen uusiutuvaan energiaan edellyttäisi siis 100 % maailman vuotuisesta kuparin tuotannosta seuraavien 195 vuoden aikana .

Tämä tarkoittaa, että seuraavien kahden vuosisadan aikana kuparia ei olisi jäljellä mihinkään muuhun. Vain uusiutuvaa energiaa. Muista myös, että aurinkopaneelit kuluvat muutaman vuosikymmenen jälkeen… Joten 195 vuoden jälkeen maailma on joutunut vaihtamaan kaikki paneelinsa vähintään 5 kertaa.

Jos luulet sen olevan pelottava haaste, litium ja koboltti ovat vielä mielenkiintoisempia…

Maailman litiumin ja koboltin tuotanto vuonna 2022 oli noin 130 000 tonnia kumpaakin. Professori Michaux’n arvioiden mukaan siirtyminen uusiutuvaan energiaan vaatii näin ollen 1 676 vuotta vuosittaista koboltin tuotantoa ja huikeat 6 915 vuotta litiumin tuotantoa .

Ei, ne eivät ole painovirheitä.

Lyhyesti sanottuna ilmastofanaatikot eivät ymmärrä, että heidän uusiutuvan energian unelmansa vaatii niin paljon raaka-aineita, että kaikkien tarvittavien resurssien louhiminen kestäisi lähes 7000 vuotta.

Mutta todellisuus ei ole koskaan ollut heidän asiantuntemuksensa. Sen sijaan he lentävät yksityisillä koneillaan ylellisiin ilmastokonferensseihin valittaakseen fossiilisten polttoaineiden yrityksistä. He antavat lakeja ja päätöksiä. He julkaisivat hittitöjä tiedotusvälineissä.

Mutta aivan kuten tämän artikkelin alussa oleva vaatimaton kynä, fanaatikko ja keskussuunnittelijat eivät anna mitään. He eivät louhi litiumia unssia, valmista aurinkopaneeleja eivätkä tuota edes yhtä kilowattituntia sähköä.

Kuulostaako tämä vähän naurettavalta? Niin mekin ajattelemme. Ja tästä syystä, riippumatta siitä, kuinka fanaattiseksi ilmastokultti tulee, fossiiliset polttoaineet eivät katoa minnekään pitkään, pitkään aikaan… ei ilman, että suurin osa maailman väestöstä istuu pimeässä. Emmekä usko, että ihmiset kestävät sitä.

Sijoittajan näkökulmasta tämä on kriittinen asia ymmärtää, koska fossiilisten polttoaineiden yrityksistä on tullut yksi maailman vihatuimmista.

Suuret rahastot ja heränneet sijoittajat ovat myyneet osuutensa fossiilisten polttoaineiden yrityksistä, mikä on painanut arvostukset järjettömälle tasolle. Olemme kirjoittaneet tästä aiemminkin – erittäin kannattavat öljy- ja kaasuyhtiöt myyvät vain KAKSINkertaisella voitolla… yksinkertaisesti siksi, että kukaan ei halua omistaa niitä.

Uskomme, että mieliala muuttuu lopulta… ja jopa Team Green Dream ymmärtää, että öljy- ja kaasuyhtiöt ovat elintärkeitä maailmantaloudelle ja jopa vihreälle siirtymälle.

(He myös lopulta ymmärtävät, että ydinvoiman TÄYTYY olla osa ratkaisua, ja siksi uskomme, että uraanilla on niin merkittävää nousupotentiaalia.)

Kun se päivä koittaa ja uusiutuvan energian fantasia alkaa romahtaa, monet nykypäivän vihatuimmista energiayhtiöistä nousevat arvossaan. Ja sijoittajat, jotka ovat tarpeeksi taitavia ostaakseen osakkeita tänään, vaikka ne ovat edelleen absurdin halpoja, pärjäävät erittäin hyvin.