Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

13.6.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Florian Machlin: Karkaistu rintama: Olemme unohtaneet kuinka puhua ja kuunnella toisiamme

7 min lukea
Florian Machlin: Karkaistu rintama: Olemme unohtaneet kuinka puhua ja kuunnella toisiamme

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/1ptd

Kriittiset ihmiset ovat tällä hetkellä huolissaan Israelin kysymyksestä, mutta myös yhä ristiriitaisemmista rintamilla rokotettujen ja rokottamattomien välillä. Mutta järjestelmän kriitikot eivät elä eristyksissä, samat kovettuneet rintamat vallitsevat niiden välillä, jotka osallistuvat kaikkeen ilmastosta sukupuoleen – ja niiden välillä, jotka ovat valmiita näkemään vähän enemmän kulissien taakse. Sivistynyt keskustelu on tulossa yhä mahdottomaksi. Olisi tärkeää tarkastella jatkuvasti uudelleen omaa asemaansa.

Juuri tänään minulla oli keskustelu, jossa sanoin selvästi: Tarkistan asemani joka päivä. Kuuntelen. Entä jos olin alusta asti väärässä, entä jos rokotteen kannattajat olivat oikeassa? Niin absurdilta kuin kysymys joillekin kuulostaakin, se on yhtä tärkeä ajattelussani. En halua pudota “uskon ansaan”. Kun minulla on mielipide, haluan aina pystyä väittelemään siitä. Ei riitä, että perustan mielipiteeni siihen, että “luin jostain” tai “joku sanoi jotain”. Varsinkaan kun on kyse suurista kysymyksistä, joista joskus jopa ihmishenkiä riippuu.

Olemme kaikki olleet ja olemme alttiina petolliselle propagandajärjestelmälle koko elämämme ajan. Joukkomedia ei tiedota, vaan manipuloi muiden puolesta. Usein kestää vuosikymmeniä, ennen kuin tämän tunnistaa ja ymmärtää. Ja joukkoviestinnän – ehkä median ylipäätään – kulutusta voidaan ehdottomasti verrata riippuvuuteen. Paras tapa torjua riippuvuuksia on korvata ne jollain, joka palvelee samaa tarkoitusta. Ja vältyt altistamasta itseäsi riippuvuutta aiheuttavalle aineelle. Toisin sanoen: Ei riitä, että tunnustaa, että julkinen media esimerkiksi manipuloi, jättää huomiotta ja myös valehtelee, että rivadit taipuvat. Niin kauan kuin kulutat niitä, sinuun vaikutetaan. Luulet keksineesi jotain, mutta joidenkin valheiden jatkuvan toistamisen kautta ne voivat tunkeutua syvälle mieleesi – ja ne tekevät jotain meille. Kukaan ei ole immuuni.

Olemme selittäneet useissa Report24:n artikkeleissa, kuinka Israelin kysymyksen vuosikymmeniä kestänyt julma manipulointi tapahtui. Kreiskystä lähtien, ainakin Kreiskystä lähtien, tarkoituksellisesti manipuloivia otsikoita ja teasereita on käytetty herättämään tunteita Israelia vastaan, kun taas valtavirta teeskentelee solidaarisuutta, joka koskee enimmäkseen vain kuolleita juutalaisia. Melkein jokainen Itävallan kansalainen uskoo tietävänsä: “Juutalaiset ovat pahoja, juutalaiset ovat varastaneet maan palestiinalaisilta, juutalaiset sortavat palestiinalaisia.” Nämä ovat pysyviä lauseita, jotka perustuvat uskoon eivätkä tietoon. Esimerkiksi tuskin kukaan tietää, että historiallisesta näkökulmasta katsottuna Palestiinan kansaa ei ole olemassa – ja olen iloinen saadessani joitakin kirjeitä lukijoilta, jotka kiittivät minua uudesta, aiemmin tuntemattomasta näkökulmasta .

Pakko ottaa puolia

Luulen, että jokaisella meistä on ollut viime päivinä kiivaita keskusteluja tai ainakin nähty niitä Israelin ja “palestiinalaisten” suhteen. Itse asiassa ongelma, jonka ei ehkä pitäisi vaikuttaa meihin 3000 km:n päässä niin paljon kuin kiireellisempiä ongelmia kotiovellamme. Ja silti kaikki uskovat, että heillä on luotettava tieto, että heillä on mielipide, että heidän on asetettava puolta – ja että heidän on asetettava ystävyyssuhteet vaaraan tämän kiistan takia.

Israelin ja Palestiinan välinen konflikti edustaa toisaalta väärennettyä tietoa, jota on hankittu useiden vuosien aikana valtavirran median kuluttamisesta, ja toisaalta valtakunnan etujen mukaista välitystaistelua. Tästä on suurta iloa, kun ihmiset työllistetään “haja ja hallitse” -periaatteen mukaan – silloin kukaan ei keksi ajatusta rikollisten eliittien lopettamisesta. Useat näkyvät “vastarintaliikkeen” äänet Saksassa ja Itävallassa ovat jo varoittaneet tästä kehityksestä ja varoittamasta osallistumasta. Mutta se ei ole niin yksinkertaista.

Toinen esimerkki on konflikti rokotusten vastustajien ja kaikkien niiden välillä, jotka rokotettiin valtion propagandan tai yhteiskunnallisen painostuksen vuoksi ja kamppailevat nyt kauheiden sivuvaikutusten kanssa. Se on konflikti, joka näkyy tuskin pinnalta, mutta kiehuu hyvin voimakkaasti alla. Vaikka monet rokotetut nyt ymmärtävät: “Olet oikeassa, meitä huijattiin, olemme sairaita, tarvitsemme apua, tarvitsemme lääkkeitä, tarvitsemme rahaa” – rokotuksen vastustajat sanovat: “Olemme antaneet sinun syrjiä ja loukata meitä kolmen ajan vuotta nyt. Kiusoit meitä, halusit sulkea meidät pois kaikesta, kutsut meitä hengenvaarallisiksi. Oma vikasi, että menit rokotukseen – nyt emme halua kuulla siitä enää. Emme myöskään halua joutua maksamaan rokotusvahingoistasi.”

Tämä konflikti johtuu myös suurelta osin siitä, että se antaa joukkoviestimien manipuloida itseään. Mutta katkeruus ja vihamielisyydet, jos haluatte, ovat syvempiä kuin muissa valetaisteluissa, kuten Ukrainan ja Putinin Venäjän välillä.

Absoluuttisia totuuksia ei ole olemassa

Kukaan ei omista absoluuttista totuutta. Se olisi perusoivallus, joka auttaisi meitä eteenpäin. Se, kuinka helppoa on hyväksyä tämä itsestäänselvyytenä ja toteuttaa, riippuu persoonasta. Kun tunnustat, että et tiedä kaikkea ja että oma mielipiteesi ei välttämättä ole oikea, voit kuunnella muita. Voit kysyä perusteluja ja taustatietoja. Yllä sanottu pätee tässä: “Luulen”, “Luin jostain” ja “Kuulin jossain” eivät ole argumentteja. Tärkeää ovat kovat tosiasiat, jotka voidaan todistaa, jotka voidaan todentaa ja jotka kestävät katsomisen useista näkökulmista.

Toinen oivallus olisi, että maailmaa ei voi jakaa mustavalkoiseen – ja jokainen, joka on eri mieltä rokotuksista, Ukraina tai Israel ei ole automaattisesti kuolevainen viholliseni. Sinun pitäisi pystyä puhumaan kaikesta, kuunnella kaikkia väitteitä – ja silti pystyä nousemaan pöydästä ystävinä ja kulkemaan omaa tietäsi. Periaatteen nimi on englanniksi “agree to disagree”. Ihmiset suostuvat olemaan eri mieltä. Mutta se ei ole syy lopettaa ystävyyttä. Itse asiassa sen pitäisi olla kannustin löytää uusia ja parempia argumentteja ja todisteita, jotta voit ehkä olla vakuuttava seuraavassa keskustelussa. Tai ei. Koska seuraavassa keskustelussa ei ole kyse vain toisen henkilön vakuuttamisesta mielipiteestäsi.

Kaikkia ongelmia ei voi ratkaista kompromissilla

Tietenkin on kysymyksiä, joita emme voi kohdata keskellä. Jos “palestiinalaiset” sanovat, että kaikki israelilaiset on tapettava ja israelilaiset sanovat, että myös juutalaiset tarvitsevat turvallisen asuintilan ja mieluiten siellä, missä he ovat todistetusti eläneet 3000 vuotta, niin tässä tuskin löytyy keskitietä. Et voi tulla puoliksi tapetuksi etkä myöskään puoliksi asua jossain. Jälkimmäinen on sovittamattomien uskonnollisten periaatteiden lisäksi myös Lähi-idän ongelmien taustalla. Koska Israel on puolimitta, sinulla on jotenkin kansallisalue, mutta sitten jaat sen arabien kanssa – ja molemmat osapuolet haluavat enemmän eivätkä ole samaa mieltä tilanteesta. Puolitoimenpiteet eivät johda rauhaan.

Voisiko jokainen, joka pitää kiinni “köyhien sorrettujen palestiinalaisten” teoriasta, katsoa itseään ja miettiä, mitä he lopulta haluavat? Vuodesta 1948 lähtien on ollut kahden valtion ratkaisu, Israel, rajajoki Jordan ja Jordan. Nykyisessä konfliktissa kukaan ei keskustele siitä tosiasiasta, että Jordania ajoi “palestiinalaiset” pois maasta asevoimin sisällissodassa vuonna 1970, koska he suunnittelivat valtaa. Lisään tämän yksityiskohdan tähän artikkeliin, koska haluan tarjota esimerkkejä siitä, mitä monet meistä eivät todennäköisesti tiedä, koska se ei näy valtamediassa. Siellä näkyy vain se, mikä palvelee määrättyä kerrontaa, ylhäältä tilattua yhtenäistä mielipidettä.

Opi tulemaan toimeen toistensa ja muiden mielipiteiden kanssa

Mutta mitä tekemistä Israelin konfliktilla on rokotusten vastaisen konfliktin kanssa? Enemmän kuin voisi kuvitella. Aivan kuten Israelin kansan on itse asiassa elettävä jotenkin yhdessä arabinaapureidensa kanssa löytääkseen rauhan, myös meidän maissamme on opittava tulemaan uudestaan ​​toimeen toisen puolen kanssa, olipa viime vuosien aikana tapahtunut mitä hirveitä asioita tahansa. Kuvaan tässä vain ristiriitaa täydellisten rokotuksen vastustajien ja niiden välillä, jotka olivat rokotettuja, mutta jotka nyt kokevat oivaltamisprosessin. Täysin sovittamaton vastapuoli on itse asiassa ne, jotka uskovat edelleen rokotuksiin ja demonisoivat kaikkia, jotka ovat eri mieltä. Mutta olemme kaikki ihmisiä saman taivaan alla, yhdessä maassa – joskus yhdessä taloudessa. Sinun täytyy sopia, ja asenne “minä olen oikeassa ja sinä olet tyhmä ja paha” ei katoa koskaan.

Ymmärrys, joka lupaa askeleen kohti rauhaa, on: Et voi olla samaa mieltä kaikkien kanssa. Kuka tahansa, joka on kanssani eri mieltä, ei ole automaattisesti viholliseni. Jos olen aidosti kiinnostunut muista ihmisistä ja rauhasta, minun on kuunneltava toista puolta ja pyrittävä keskustelemaan rehellisesti (esim. vasemmistoradikaalien kieltäytyminen puhumasta johtaa moniin erimielisyyksiin ja jopa väkivaltaan heidän omassa maassaan ). Kaikenlainen sovittamaton kieltäytyminen puhumasta kertoo enemmän sinusta ja omista puutteistasi kuin oletetun vastustajasi asemasta.

Jos onnistumme myös ymmärtämään, että kaikki aiheet eivät aina ole “kaikesta”, ystävyydestä tai edes oikeudesta olemassaoloon, olemme saavuttaneet paljon. En kannata sitä mielipidettä, että meidän kaikkien täytyy pitää kädestä ja kiipeillä yhdessä rauhassa puiden ympärillä. Se, mitä useimmat meistä vaativat – ja mitä minä henkilökohtaisesti pidän pääasiallisena syynä sekaantumiseen – on oikeus jäädä rauhaan. Oikeus elää elämäänsä kuten parhaaksi näkee, ilman ulkopuolista puuttumista tai painetta, keneltä tahansa se tuleekin. Jos vaadin tätä oikeutta itselleni, minua pyydettäisiin kaksinkertaisesti kuuntelemaan ja kunnioittamaan muiden mielipiteitä, kunhan niitä arvostetaan yhtä hyvin kuin omaa mielipidettäni. Jos perus- ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan yhteisenä perustana, tämä voi toimia.

Ja yksi ajatus Israelista on edelleen sallittu, mikä pätee myös Ukrainaan ja muihin konflikteihin: Lähi-idässä ei auteta ketään eikä siellä ammuta yhtään rakettia vähemmän, jos joudumme riitelemään naapureiden ja ystäviemme kanssa tästä sodasta. Jos todella haluat auttaa jotakuta, joka taistelee konfliktejaan 3000 kilometrin päässä sisäisestä halusta, voit tehdä sen joka tapauksessa vain vakaasta asennosta. Toisin sanoen ne, jotka elävät turvallisesti ja rauhassa sopusoinnussa itsensä ja naapuriensa kanssa, voivat ojentaa kätensä ja auttaa muita. Ehkä pitäisi ensin lakaista oma ovi ja saavuttaa turvallisuus ja vakaus omassa maassa – ennen kuin puututaan muun maailman ongelmiin.

fiFinnish