22.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Suurin osa amerikkalaisista on nyt huolissaan COVID-19-rokotteen turvallisuudesta

3 min read
Suurin osa amerikkalaisista on nyt huolissaan COVID-19-rokotteen turvallisuudesta

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/mk8e

Suurin osa potilaistani on ilmoittanut, etteivät he ota toista COVID-19-rokotetta. Mutta onko klinikani vino näyte?

Steelfisher et al. Harvard School of Public Health suorittivat edustavan otantatutkimuksen aikuisille amerikkalaisille ja havaitsivat, että suurin osa ei uskonut COVID-19-rokotteiden olevan turvallisia (olivat huolissaan turvallisuudesta) ja halusivat nähdä lisää tutkimusta, kirjoittaa Dr. Peter McCullough .

SteelFisher GK, Findling MG, Caporello HL, McGowan E, Espino L, Sutton J. Erilaiset suhtautumiset COVID-19-rokotteeseen vs. influenssarokote. JAMA Netw Open. 2023;6(12):e2349881. doi:10.1001/jamanetworkopen.2023.49881 (Napsauta suurentaaksesi.)

Tämä poikkesi taulukossa esitetystä asenteesta influenssarokotteeseen. Kirjoittajat päättelevät: “Terveydenhuollon työntekijöiden pitäisi siksi odottaa rajallista COVID-19-rokotteiden kysyntää ja maltillista kiinnostusta influenssarokotteita kohtaan.”

Toivotaan, että kysynnän romahdus herättää Bio -Pharmaceutical Complexin ja antaa sen kuulua ääneen ja selkeästi, että amerikkalaiset haluavat enemmän tutkimusta ja turvallisempia tuotteita, ennen kuin COVID-19-rokotusta harkitaan uudelleen.

Artikkelissa viitataan tutkimukseen, jonka on suorittanut Harvardin yliopiston kansanterveyden koulu. Tutkimuksen mukaan useimmat amerikkalaiset olivat huolissaan COVID-19-rokotteiden turvallisuudesta ja halusivat lisää tutkimusta. Vertailun vuoksi tutkimuksessa todettiin, että influenssarokotetta pidettiin turvallisempana kuin COVID-19-rokotetta.

Tutkimuksen, jonka mainitsi Frontnieuws, löysin JAMA Network Open -sivustolta. Tutkimuksessa käytettiin satunnaisotantaan perustuvaa aineistoa, joka kerättiin Yhdysvalloissa 7.–16. heinäkuuta 2023. Vastanneista 44 % osallistui tutkimukseen. Tutkimuksen mukaan 42 % vastaajista piti COVID-19-rokotteita erittäin tehokkaina vakavan sairauden tai sairaalahoitoon joutumisen estämisessä, kun taas 40 % piti influenssarokotteita erittäin tehokkaina. Rokotteiden turvallisuuteen liittyvät näkemykset erosivat: 55 % piti influenssarokotteita erittäin turvallisina verrattuna 41 %:iin, jotka ajattelivat samoin COVID-19-rokotteista. Rokotusaikeissa oli myös eroja: 49 % aikoi ottaa influenssarokotteen, kun taas 36 % aikoi ottaa päivitetyn COVID-19-rokotteen.

Toinen tutkimus, jonka löysin Cambridge University Press -sivustolta, käsitteli amerikkalaisten asenteita rokotuksiin COVID-19-pandemian aikana. Tässä tutkimuksessa tehtiin kaksi edustavaa poikkileikkauskyselyä 1 000 vastaajalle elokuussa ja joulukuussa 2020. Tutkimuksessa havaittiin, että liberaalit poliittiset näkemykset ja korkeampi koulutustaso liittyivät merkittävästi aikomukseen ottaa rokote. Lisäksi havaittiin, että poliittinen ideologia vaikutti enemmän asenteisiin kuin koulutustaso. Liberaalit vastaajat olivat todennäköisempiä hyväksymään rokotteen kuin konservatiivit, ja tämä ero oli selvempi joulukuussa kuin elokuussa.

Nämä tutkimukset osoittavat, että amerikkalaisten asenteet COVID-19-rokotteita kohtaan ovat monimutkaisia ja niihin vaikuttavat useat tekijät, kuten poliittinen ideologia, koulutustaso ja turvallisuuskäsitykset. On tärkeää huomata, että asenteet ja käsitykset voivat vaihdella laajasti eri ryhmien ja yksilöiden keskuudessa.

Lähteet:

  1. Frontnieuws: https://www.frontnieuws.com/meerderheid-amerikanen-nu-bezorgd-over-veiligheid-covid-19-vaccin/
  2. JAMA Network Open: https://jamanetwork.com/journals/jamanetworkopen/fullarticle/2813188
  3. Cambridge University Press: https://www.cambridge.org/core/journals/politics-and-the-life-sciences/article/examining-american-attitudes-toward-vaccination-during-the-covid19-pandemic-from-the-perspective-of-negative-and-positive-rights/866A9DDCB46F8EC9EFD17CAA9C7182CE