Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

20.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Donald Tusk lähettää mellakkapoliisin puhdistamaan tiedotusvälineet kriittisistä toimittajista – ja yhtäkkiä EU:lla ei ole mitään sanottavaa “oikeusvaltiosta”

2 min lukea
Donald Tusk lähettää mellakkapoliisin puhdistamaan tiedotusvälineet kriittisistä toimittajista – ja yhtäkkiä EU:lla ei ole mitään sanottavaa “oikeusvaltiosta”

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/brxd

6 lukukertaa

Vasta valittu pääministeri Donald Tusk on ahkerasti puhdistanut puolalaisia ​​tiedotusvälineitä vastustajista – ja yhtäkkiä EU on varsin rento lakien noudattamisesta Varsovassa. Carson Becker kirjoittaa skandaalista Spectatorissa . Tässä on ote .

Aamulla 20. joulukuuta pistooleilla ja patuoilla aseistetut mellakkaupseerit piirittivät Puolan valtion yleisradioyhtiön TVP:n päämajan. Metallibarrikadeja pystytettiin, henkilökunnan ajoneuvoja etsittiin ja useita tv-kanavia poistettiin lähetyksestä. Toimittajat suljettiin ulos toimistoistaan, kun taas yksityiset turvallisuusjoukot tavallisissa vaatteissa yrittivät pakottaa johtajia allekirjoittamaan erokirjeen.

Puhdistusta johti Bartlomiej Sienkiewicz (Nobel-palkitun Henryk Sienkiewiczin pojanpoika), nykyinen kulttuuriministeri. Kirjallisesta sukutaulustaan ​​huolimatta Sienkiewicz ei ole itsestään selvä valinta rooliin. Hän on entinen tiedustelueversti, joka koordinoi salaisia ​​palveluita Tuskin ensimmäisen pääministerikauden aikana. Ratsia edeltävänä iltana Sejm – Puolan parlamentin alahuone – hyväksyi ei-sitovan päätöslauselman, jossa pyydettiin hallitusta puhdistamaan julkiset tiedotusvälineet ja palauttamaan “perustuslaillinen järjestys”. Sienkiewicz lähetti joukkoja ilman selkeää laillista valtuutusta tehdä niin.

Vaalit eivät syrjäyttäneet Puolan presidenttiä Andrzej Dudaa, joka on tiiviisti PiS:n kanssa linjassa riippumaton puolue, jonka toimikausi päättyy ensi vuonna. Entisen asianajajan tehtävänä on suojella perustuslakia ja käyttää veto-oikeutta tietyissä olosuhteissa. Hän on esimerkiksi sanonut, että hän aikoo vastustaa kululakia, koska hän on huolissaan median tukahduttamisesta ja kutsunut sitä “perustuslain ja demokraattisen oikeusvaltion periaatteiden räikeäksi rikkomiseksi”. Sienkiewicz vastasi ilmoittamalla likvidoivansa koko verkon. Samana päivänä englanninkielinen uutiskanava TVP World ilmoitti toimintansa keskeyttämisestä. Useita korkea-arvoisia työntekijöitä, mukaan lukien TVP Worldin johtaja Filip Styczynski, vapautettiin tehtävistään, mutta heitä ei irtisanottu. Juridisesti toimittajia ja johtajia voi erottaa vain PiS:n vuonna 2016 perustama ja presidentin valtuuksilla suojattu Kansallinen medianeuvosto. Tusk ja hänen kolmipuoluehallituksensa yrittävät kiertää neuvostoa, jonka toimikausi kestää vuoteen 2028 asti.

Siltikään nyt ei tule sanaakaan EU:n komissiolta, joka aiemmin varoitti PiS:ää, että se “ei epäröi ryhtyä toimiin, jos EU-lainsäädäntöä ei noudateta”. Jopa Helsingin ihmisoikeussäätiö, joka ei ole PiS-fani, on sanonut, että hallituksen valtaus julkisen median “herättää vakavia oikeudellisia epäilyjä” ja saattaa rikkoa Euroopan neuvoston normeja. Mutta EU ei ole sanonut mitään.

Kuka tahansa luulisi, että EU:lle oikeusvaltio tarkoittaa vain “asioiden tekemistä omalla tavallamme”.

fiFinnish