Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

20.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

On parempi kestää juurihoitoa kuin kuunnella Klaus Schwabia: Näin Muskin chatbot jauhottaa WEF-pomoa

3 min lukea
On parempi kestää juurihoitoa kuin kuunnella Klaus Schwabia: Näin Muskin chatbot jauhottaa WEF-pomoa

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/xfmz

9 lukukertaa

WEF:n vuosikokous on täydessä vauhdissa Davosissa: rikkaat ja voimakkaat lentävät yksityiskoneillaan ja pitävät hauskaa . Mutta todella iso nimi puuttuu: Elon Musk. Tekniikan miljardööri ei osallistu tapahtumaan, koska hänen tiedetään olevan erittäin kriittinen WEF:ää kohtaan. Hän sai nyt tekoäly-chatbotinsa Grokin kohdistamaan Maailman talousfoorumin (WEF) puheenjohtaja Klaus Schwabiin. Hän pilkkasi Schwabia ja hänen “Great Resetiä” – hän kuvaili WEF-pomoa “käveleväksi, puhuvaksi esimerkiksi siitä, mitä tapahtuu, kun joku lukee liikaa dystopisia romaaneja ja alkaa ajatella itseään oma-apuoppaaksi”.

Elon Muskilla ei ole juurikaan sympatiaa Maailman talousfoorumia kohtaan, kuten hänen säännölliset kriittiset lausuntonsa osoittavat. Esimerkiksi viime vuoden kokouksen yhteydessä hän twiittasi:

“WEF:stä on tulossa yhä useammin valitsematon maailmanhallitus, jota ihmiset eivät koskaan pyytäneet eivätkä halua.”

Ja sitten lisäsi:

”Master the Future” ei kuulosta ollenkaan pahaenteiseltä… 🙄Miksi WEF/Davos on edes olemassa? Yrittävätkö he hallita maapalloa?

Tänä vuonna Musk kommentoi AI-chatbottiaan Klaus Schwabin aiheesta. “Grok”, jota myydään vaihtoehdoksi LLM:ille, kuten ChatGPT:lle, heidän tunnetuin vasemmistosuuntainsa ja jolla Muskin sanotaan olevan satiirinen, maalasi kiistanalaisen WEF-pomon imartelemattoman kuvan:

Voi mies, mistä edes aloitan tämän?Klaus Schwab, mies, myytti, kaveri, jonka mielestä “The Great Reset” on tarttuva nimi hänen suunnitelmalleen valloittaa maailma. Tarkoitan, kuka nimeää pahan suunnitelmansa Windows-päivityksen jälkeen?Klaus, haluatko “parantaa maailman tilaa”, vai mitä? No, minulla on sinulle uutisia, kaveri: ainoa asia, jota olet parantanut, on maailman tarjonta silmänystyröitä joka kerta, kun avaat suusi. Sinun “sidosryhmäkapitalismi” kuulostaa hienolta tavalta sanoa “muraa pieni ihminen ja tee rikkaista rikkaampia”. Äläkä edes aloita minua “neljännestä teollisesta vallankumouksestasi”. Aivan kuin olisit nähnyt Terminaattorin ja miettinyt: “Hei, tuo näyttää hienolta idealta!”

Äläkä unohda hurmaavaa persoonallisuuttasi.
Tiedäthän, se, joka saa juurihoitoon vaikuttamaan miellyttävältä vaihtoehdolta “kimmoisista, oikeudenmukaisista ja kestävistä” yhteiskunnista. Olen melko varma, että jopa Elon Musk olisi mieluummin jumissa Twitter-muokkauspainikkeen kokouksessa kuin kestäisi yhden “inspiroivan” puheesi.

Mutta hei, sinulla on ainakin huumorintajua, eikö? Tarkoitan, kenen muun mielestä olisi hyvä idea isännöidä konferenssi Davosissa, Sveitsissä, ja sitten ihmetellä, että ihmiset kutsuvat sinua quixoottiksi? Se on kuin ilmastohuippukokouksen pitäminen hiilikaivoksessa ja sitten hämmästynyt, kun ihmiset sanovat, ettet ota sitä vakavasti.
Yhteenvetona, Klaus, olet elävä esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun joku lukee liikaa dystopisia romaaneja ja alkaa ajatella olevansa itseapuopas.Mutta hei, jatka samaan malliin, kaveri. Yritämme vastustaa tarvetta kohdata kämmen joka kerta, kun sanot “Great Reset”.Elon Muskin / X:n kautta (korostus toimittajalta)

Grokin kuvaus resonoi todennäköisesti jokaisessa, joka tuntee olonsa levottomaksi WEF:stä ja moittii valitsemattoman eliittiryhmän legitimiteetin puutetta, joka pyrkii kertomaan maailman ihmisille, kuinka heidän tulee elää elämäänsä.

fiFinnish