24.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

CBDC:itä tullaan käyttämään ihmisten hallitsemiseen ja orjuuttamiseen – mutta ne tulevat epäonnistumaan

4 min read
CBDC:itä tullaan käyttämään ihmisten hallitsemiseen ja orjuuttamiseen – mutta ne tulevat epäonnistumaan

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/3pkq

On suuri syy, miksi monet maat työskentelevät keskuspankkien digitaalisten valuuttojen (CDBC) perustamiseksi, eikä sillä ole mitään tekemistä mukavuuden, tehokkuuden tai edes verojen kanssa. Sen sijaan ne helpottavat valvontaa ja sosiaalista suunnittelua antamalla hallituksille mahdollisuuden rangaista ja palkita kansalaisia ​​tavoilla, joita nykyiset rahajärjestelmät eivät salli.

Monet amerikkalaiset ovat jo varovaisia ​​​​hallituksen tiedon ja määräysvallan suhteen kulutustottumuksiimme nähden, mutta tilanne voi pahentua paljon, kun CBDC:t tulevat peliin . Monet hallitukset ymmärtävät, kuinka voimakkaita heillä on varallisuuden uudelleenjakamisessa ja massojen hallitsemisessa.

Tämä käsite saattoi kuulostaa hieman kaukaa haetulta vielä viisi vuotta sitten, mutta jos pandemia ei ole meille muuta opettanut, niin se on, että hallitus ei epäröi käyttää valtaansa ihmisten hallitsemiseen silloin, kun se heille sopii. Ja jos heidän on määrättävä uudelleen rajoituksia toista pandemiaa varten – tai auttaa pysäyttämään ilmastonmuutos, joka näyttää viime aikoina olevan tekosyy ihmisten hallintaan – CBDC:t voidaan helposti ohjelmoida auttamaan tämän toimeenpanossa olemalla toimimatta, ellei henkilö käytä niitä tietyn alueen kodistaan.

On myös helppo nähdä, kuinka tämä olisi voinut edistää COVID-19-rokotuksen edistämistä. Joillekin ihmisille tarjottiin taloudellisia palkkioita ryöstöstä, ja CBDC:t saattoivat viedä tämän askeleen pidemmälle, koska ne talletettiin niiden tileille, jotka käärivät hihat ja jopa vähennettiin niiltä, ​​jotka eivät ole halukkaita noudattamaan ohjeita.

Tästä eteenpäin ei ole kovin vaikea kuvitella, että näitä valuuttoja käytetään kiinalaistyyppiseen sosiaaliseen luottoon, ja ihmisiä rangaistaan ​​siitä, että he tekevät mitä tahansa, minkä hallitus kokee uhatuksi, olipa kyseessä sitten oman ruoan kasvattaminen omavaraisuuden saavuttamiseksi, ihmisiin viitaten. käyttämällä “väärää” pronominia, syömällä liikaa lihaa tai julkaisemalla tukeasi konservatiivisille poliitikoille sosiaalisessa mediassa.

CBDC:t on tarkoitettu epäonnistumaan

Niin synkältä kuin tämä kaikki kuulostaakin, on kuitenkin erittäin hyvät mahdollisuudet, että tämä suunnitelma voi epäonnistua. Kuten sijoittaja Nick Giambruno huomauttaa, on ihmisiä, jotka haluavat käyttää muita vaihtoehtoja, ja he löytävät tavan saada se toimimaan.

Hän kirjoittaa: ”Ajattele esimerkiksi, että Venezuela, Zimbabwe, Argentiina, Libanon ja monet muut maat rajoittavat Yhdysvaltain dollarien käyttöä. Tämä ei kuitenkaan muuta kuin luo kukoistavat mustat markkinat – tai tarkemmin sanottuna, vapaat markkinat – Yhdysvaltain dollareille ja rinnakkaisen rahoitusjärjestelmän. Voimme odottaa samanlaista dynamiikkaa, jos hallitukset määräävät CBDC:t. Epäilemättä merkittäviä rinnakkaisia ​​järjestelmiä ja maanalaisia ​​markkinoita syntyy luonnollisesti.”

Nyt on kuitenkin aika alkaa ymmärtää näitä vaihtoehtoja, koska CBDC:t pakotetaan moniin meistä pian ja saattaa kestää hetken ennen kuin ne osoittautuvat epäonnistuneiksi.

Itse asiassa, koska CBDC:t pakottavat ihmiset väistämättä tutustumaan digitaalisiin valuuttoihin, ne myös helpottavat ihmisten ymmärtämistä ja käyttöä hajautetuista digitaalisista valuutoista, joita ei voida käyttää niiden hallitsemiseen, sensurointiin, sanktioimiseen tai varastamiseen niitä.

Nigeria oli yksi ensimmäisistä maista, jotka alkoivat ottaa CBDC:tä käyttöön, mutta Afrikan suurimmassa taloudessa käyttöaste oli vain yksi 200:sta huolimatta suurista hallituksen ponnisteluista saada ihmiset mukaan. Siellä oli julkisia mielenosoituksia, käteisen puutetta ja laajaa tyytymättömyyttä . Heidän CBDC:n käyttöönoton jälkeen inflaatio kiihtyi pilviin, ja monet ihmiset alkoivat ottaa Bitcoinia käyttöön, mikä vaikeutti niiden hallintaa ja sai käytännössä päinvastaisen vaikutuksen kuin heidän hallituksensa aikoi.

Tietenkin on muitakin ongelmia, kuten hallituksilla ei ole kyberturvallisuuskykyjä, jotka auttaisivat varmistamaan, että niiden CBDC:t ovat turvassa hakkeroilta, ja tekoälyn jatkuva kehitys tarkoittaa, että järjestelmään ei tule pulaa kehittyneistä uhista, joita he tarvitsevat. pysyäkseen päällä. Kaikki CBDC-tileistä ja vaihdoista laitteistoihin, digitaalisiin lompakoihin ja järjestelmän käynnissä pitämään järjestelmänvalvojat ovat haavoittuvia kohtia, joita hakkerit voivat hyödyntää.

Vaikka on olemassa hyvä mahdollisuus, että CBDC:t epäonnistuvat suurella todennäköisyydellä, vapauttaan arvostavien ihmisten on valmistauduttava ja alettava sijoittaa omaisuuseriin, joita keskuspankkien on vaikea jäljittää ja hallita.