23.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Raportti: “Netto nolla” kallistuttaa elintarvikkeita ennennäkemättömällä nopeudella

2 min read
Raportti: “Netto nolla” kallistuttaa elintarvikkeita ennennäkemättömällä nopeudella

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/hjyf

Eurooppalaiset maanviljelijät lähtevät oikeutetusti kaduille. Miksi? Raportin mukaan “nettonolla” -politiikka tekee ruoasta dramaattisesti kalliimpaa. Tämä on resepti maailmanlaajuiseen nälänhätään. Ilman typpilannoitetta ja edullista dieseliä maatalouskoneisiin asiat pahenee.

Elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet merkittävästi viime vuosina Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa. Syynä tähän ovat Ukrainan konfliktin aiheuttamat häiriintyneet maailmanmarkkinat, jotka vaikuttivat vehnän, maissin, auringonkukkaöljyn ja keinolannoitteiden maailmanlaajuiseen tarjontaan. Mutta siinä ei vielä kaikki. Niin sanottujen “net nolla” -tavoitteiden toteutumisen myötä asiat pahenevat entisestään.

Buckeye Instituten raportti osoittaa , kuinka paljon niin sanottujen “ilmastotavoitteiden” toteuttaminen vaikuttaa viljelijöiden kustannuksiin. Vaikka kirjoittajat viittaavat Yhdysvaltojen maatalouteen, samanlaista kehitystä voidaan odottaa Euroopassa ja muualla maailmassa. He kirjoittavat, että “nettonolla” -tavoitteiden toteuttaminen nostaisi tilan hoitokustannuksia noin kolmanneksella. Tämä johtuu osittain siitä, että traktoreiden diesel ja ilmastofanaatikoiden paheksumat typpilannoitteet kallistuisivat merkittävästi.

Näin ollen elintarvikkeet, joita pidetään erityisen “CO2-intensiivisinä” tuotannon aikana, kuten juusto tai naudanliha, voivat jopa tulla 70-80 prosenttia kalliimpia . Asiat eivät näytä paljon paremmalta muiden elintarvikkeiden kohdalla, ja mahdolliset hinnankorotukset voivat olla jopa 50 prosenttia. Mutta vaikka tämä tutkimus koskee ensisijaisesti Yhdysvaltoja, asiat eivät lopulta poikkea Euroopassa ja muualla maailmassa. Sillä kaikilla niillä säädöksillä ja rajoituksilla, joita ilmastofanaatikot haluavat asettaa maanviljelijöille, ruokaa tulee huomattavasti vähemmän kuin ennen – jota on myös tuotettava huomattavasti korkeammalla hinnalla.

Net nolla ei ole vain osoittautumassa taloudelliseksi tappajaksi, vaan myös nälänhädän virtuaaliseksi taeeksi. Ilman tarpeeksi lannoitetta ja halpaa dieseliä maatalouskoneisiin on mahdotonta laajentaa elintarviketuotantoa. Päinvastoin: tämä vähenee ja aiheuttaa kurjuutta ja kärsimystä maailmanlaajuisesti. Ja kaikki tämä ilmaston oletetussa nimessä, johon CO2 vaikuttaa vain osittain.