Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

22.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

Covid-testit: Kuinka monta ihmistä pakotettiin eristykseen väärien positiivisten tulosten vuoksi?

3 min lukea
Covid-testit: Kuinka monta ihmistä pakotettiin eristykseen väärien positiivisten tulosten vuoksi?

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/fmvf

Itävalta kehui mielellään testauksen maailmanmestariksi, vaikka koronatestit olivatkin arvottomia varsinaisten aktiivisten infektioiden puutteen vuoksi. Toinen tekijä, joka on usein jätetty huomiotta, on väärien positiivisten testien määrä. Lähetyksessä GGI-aloite tutkii kysymystä siitä, kuinka monta ihmistä olisi voitu lähettää eristykseen virheellisten testitulosten vuoksi. Tulos on järkyttävä: järjettömän massatestauksen ja alhaisen esiintyvyyden ansiosta vakavat eristykset ovat saattaneet joskus jopa johtua suurelta osin vääristä positiivisista testeistä.

Väärät positiiviset testit: Laiminlyöty määrä, jolla on valtavia seurauksia

GGI-aloitteen lehdistötiedote 15.2.2024

Itävalta oli testin maailmanmestari ja kehui siitä usein. Tässä maassa suoritettiin kohtuuton määrä PCR-testejä. Terveitä, oireettomia ihmisiä testattiin usein. Yleensä testaat vain, jos on sopiva indikaatio. Väärien positiivisten testien ongelma jätettiin huomiotta. Tämä perusteettoman eristäytymisen “lisävahinko” yksinkertaisesti hyväksyttiin. Ei kuitenkaan koskaan keskusteltu siitä, kuinka valtava mittakaava oli.

Kolme kokoa koskevat seuraavia selityksiä. Spesifisyys, herkkyys ja esiintyvyys. Yksityiskohtaisesti tarvittavat laskentamenetelmät ovat monimutkaisempia  (löytyy täältä) ,  mutta paremman ymmärtämisen vuoksi on turvauduttu yksinkertaistamiseen suuruusluokkien selventämiseksi.

Vapaudenmenetys ilman mittaa

Spesifisyys  ilmaisee prosenttiosuuden, jolla tartunnan saamattomat ihmiset tunnustetaan terveiksi Esimerkiksi testi, jonka spesifisyys on 95 %, tuottaa väärän positiivisen tuloksen viidellä sadasta terveestä ihmisestä.[1] Covid-19 PCR -testi olettaa keskimääräiseksi spesifisyydeksi 97,31 %. Tämä tarkoittaa, että jokaista 100 000 suoritettua testiä kohden voidaan odottaa 2 690 väärää positiivista testitulosta.[2] Itävallassa tehtiin yhteensä 101 246 769 koronaviruksen PCR-testiä 11. syyskuuta 2022 mennessä.[3] Tämä tarkoittaisi, että noin 2,7 miljoonaa testiä oli vääriä positiivisia. Tietenkin on huomioitava, että jos testitulos oli positiivinen ja eristysvaatimus asetettiin, testattiin usein uudelleen mielenkiinnon vuoksi. Ilmaiset testiyritykset ovat myös tärkeitä tässä. Jos oletetaan erittäin avokätisesti, että vain noin viidesosa vääristä positiivisista testeistä johti pakollisen eristysvaatimuksen määräämiseen, tämä tarkoittaa, että 540 000 tapauksessa täysin terveitä ihmisiä eristettiin siksi laittomasti.

Tämä on erityisen huolestuttavaa, koska epidemialain mukaista eristämistä pidetään Euroopan ihmisoikeussopimuksen 5 artiklan (oikeus vapauteen ja turvallisuuteen) tai PerFrSchG:n ​​mukaisena vapaudenmenetyksenä, kuten perustuslakituomioistuin äskettäin selvensi, ja siksi sitä on tarkasteltava samalla tavalla kuin vankeutta. Kuvittele, että Itävallassa yli 500 000 tapauksessa määrättäisiin laittomasti 14, 10 tai 5 päivän säilöönotto. Se olisi luultavasti toisen tasavallan historian suurin oikeusskandaali.

Useimmiten vääriä positiivisia?

Testien herkkyys  kertoo ,  kuinka moni todella tartunnan saanut ihminen saa myös positiivisen testituloksen. Jos oletetaan, että herkkyys on korkea, 95 %:n alueella, tämä tarkoittaa, että 1 000 todella tartunnan saaneesta ihmisestä 950 tunnistetaan oikein ja 50:llä on väärä negatiivinen tulos.

Tärkeää on myös  esiintyvyys , eli todella tartunnan saaneiden testattujen prosenttiosuus. Mitä pienempi tartuntaprosentti väestössä on, sitä korkeammat ovat vääriä positiivisia tuloksia verrattuna.

Kun levinneisyys on 3 % ja testattu 100 000 ihmistä, tämä tarkoittaa, että 3 000 ihmistä on todella saanut tartunnan, joista 2 850 tunnistetaan oikein positiiviseksi ja 150 saa väärän negatiivisen testin. Olet siis saanut tartunnan, mutta tartuntaa ei havaita. Sitä vastoin jokaista 100 000 testattua ihmistä kohden on 2 610 väärää positiivista testitulosta. Tämän seurauksena 2 850 ihmistä on perustellusti eristetty ja 2 610 ihmistä on eristetty väärin. Mitä pienempi esiintyvyys eli todellinen tartuntaprosentti testatussa ryhmässä, sitä suurempi on väärien positiivisten testien määrä.

Itävallassa positiivisimman viikon aikana massatestaus tarkoitti, että väärä positiivinen tulos oli jopa 5 000 kertaa todennäköisempi kuin väärä negatiivinen tulos. [4]

Paljon pelkoa, paljon rahaa, paljon vahinkoa

On selvää, ettei näin pahasti vääristyneiden tietojen perusteella voida tehdä järkevää politiikkaa. Myös kohtuuttomat sivuvahingot (laiton eristäminen) ylittävät suhteellisuusperiaatteen. Tarpeeton eristäminen johti huomattaviin kustannuksiin (korvausmaksut yrityksille), taloudellisiin vahinkoihin ja psyykkiseen stressiin kärsineille. Lisäksi testien kustannukset olivat yli 5 miljardia euroa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että päätös ottaa käyttöön laajalle levinnyt testaus oireista riippumatta on aiheuttanut paljon enemmän haittaa kuin hyötyä. Erityisesti vapauden perusoikeuden huolimaton kohtelu ei ole perustuslaillisesta näkökulmasta perusteltua.

[1]  https://www.aerzteblatt.de/archiv/214370/PCR-Tests-auf-SARS-CoV-2-
Results-RECHT-interpretieren [2]  http://avvocatiliberi.legal/wp-content/uploads /2023/01/1.1.2023-Prof.-Kammerer-Gutachten-RT-PCR-230101-final.pdf
[3]  https://coronavirus.datenfakten.at/
[4] Oliver Lerch, 3 vuotta Corona-otsikoita, 2023, sivu 53

fiFinnish