24.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Eurooppaa uhkaa netto-nollapainotteinen teollisuustuho, 73 suuryritystä varoittaa.

4 min read
73 suuryritystä varoittaa, että Eurooppaa uhkaa teollinen tuho "nettonollan" myötä. He vaativat lievempää sääntelyä ja energiakustannusten alentamista.
Eurooppaa uhkaa netto-nollapainotteinen teollisuustuho, 73 suuryritystä varoittaa.

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/etwg


73 suuren yrityksen ryhmä 17 sektorilta, mukaan lukien kemianteollisuus, lääketeollisuus ja koneenrakennus, on julkaissut “Antwerpenin julistuksen”, jossa se kehottaa EU:ta höllentämään nettonollasäännöksiä, vähentämään energiakustannuksia ja lisäämään investointeja. teollisuus jäi.

Matthew Lynnilla Telegraphissa on enemmän:

Yhdysvalloissa on valtavia tukia. Kiinassa on teollinen strategia, jota toteutetaan säälimättömästi tehokkaasti. Ja kuitenkin Euroopassa on vain “määräajat ja sakot”.

Ranskalaisen jättiläisautovalmistajan Renaultin pomo Luca de Meo ei vähättele sanojaan, kun hän tällä viikolla vaati Britannialta, Ranskalta ja muilta Euroopan suurilta teollisuusmailta johdonmukaista vastausta ulkomaisten halpojen sähköajoneuvojen tuonnin uhkaan.

Olisi tietysti helppo sivuuttaa tämä jälleen kerran alan johtajana, joka vaatii edullisia lainoja ja tariffeja kilpailukyvyttömän teollisuuden pelastamiseksi. Ja silti Meo on tekemässä jotain. Net nollasta on tullut kiinalainen ase, joka on suunnattu länsimaisen kilpailukyvyn ytimeen.

Jos emme herää pian ja ymmärrä, että meidän on löydettävä parempi tapa torjua ilmastonmuutosta, toimialamme on tuhoutumassa.

Siirtyminen bensiinikäyttöisistä ajoneuvoista akkukäyttöisiin ajoneuvoihin ei toimi aivan suunnitellusti. Tarkoituksena oli käynnistää investointiaalto, luoda paljon “korkeapalkkaisia ​​vihreitä työpaikkoja” ja samalla vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä.

Renault puolestaan ​​näytti ottavan johtavan roolin. ZOE:n kaltaisilla malleilla yritys oli varhainen edelläkävijä suhteellisen edullisien sähköautojen alalla. Näytti siltä, ​​että yritys oli valmis nousemaan globaaliksi markkinajohtajaksi.

Tällä hetkellä näin ei näytä olevan. Kiinalaiset yritykset aikovat pudottaa miljoonia halpoja sähköautoja Euroopan markkinoille.

“Iso-Britannia ei ehkä ole enää osa EU:ta, mutta uskon, että kohtaamme samat haasteet yhdessä tässä asiassa”, De Meo sanoi artikkelissa Autocarille.

”Polttomoottorin kohdalla johtajuutemme oli kiistaton… ja se oli este uusille tulokkaille markkinoille. Nykyään eurooppalaiset ovat suhteellisen haavoittuvassa asemassa. Hänen argumenttinsa on, että EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan on tehtävä yhteistyötä taistellakseen takaisin ja suojellakseen sitä, mikä on edelleen yksi mantereen tärkeimmistä teollisuudenaloista.

Siinä hän on varmasti oikeassa. Yhdysvalloissa presidentti Biden on käynnistänyt verohyvitysohjelman, joka tarjoaa lähes 400 miljardia dollaria tukia.

Sillä välin Kiina on kaatanut valtavia summia sähköautojen rakentamiseen, saanut hallintaansa tärkeimmät mineraalit, joita tarvitaan tehdäkseen niistä halpoja, ja on nyt valmis tulvimaan länteen malleilla, jotka kilpailevat tällä alalla eurooppalaisten valmistajien kanssa. Voivat ylittää laadun ja hinnan.

Sen sijaan, että se herättäisi renessanssia eurooppalaisessa teollisuudessa, pyrkimys nettonollaan johtaa sen sijaan uhattuun deindustrialisaatioon. Se voi alkaa mahtavasta autoteollisuudesta, jossa maanosa oli kerran maailman johtava, mutta se toistaa itseään yhä uudelleen muualla.

Juuri tällä viikolla joukko suuria eurooppalaisia ​​teollisuudenaloja julkaisi “Antwerpenin julistuksen”, jossa EU kehotti höllentämään säädöksiä, leikkaamaan energiakustannuksia ja lisäämään investointeja niin kauan kuin osa teollisuudesta on jäljellä.

Lausunnon allekirjoitti 73 suurta yritystä 17 sektorilta, mukaan lukien kemianteollisuus, lääketeollisuus ja konepajateollisuus, ja siinä todetaan, että “tehtaita suljetaan, tuotanto pysäytetään, ihmisiä irtisanotaan… Eurooppa tarvitsee pikaisesti liiketoimintaa.

Tässä on kuitenkin ongelma. Kaikki suuret Euroopan hallitukset, mukaan lukien tietysti Yhdistynyt kuningaskunta, kannattavat edelleen kiihkeästi net nollaa, ja se estää niitä reagoimasta kunnolla.

Otetaan esimerkiksi autot. Normaalisti EU tai Iso-Britannia käynnistäisi todennäköisesti polkumyynnin vastaisen toimenpiteen halpoja kiinalaisten sähköautojen tuontia vastaan ​​ja asettaisi tulleja, jotta valmistajamme voisivat kilpailla.

Mutta kuinka voimme tehdä sen, jos olemme kieltäneet bensiiniautojen myynnin vuodesta 2035 alkaen ja haluamme poistaa ne käytöstä mahdollisimman nopeasti?

Voisimme myös asettaa rajoituksia ja tariffeja kiinalaisille aurinkopaneeleille, jotka nyt hallitsevat kyseisiä markkinoita. Mutta miten voimme tehdä sen, kun meillä on lain edellyttämät tavoitteet lisätä vaihtoehtoisen energian osuutta?

Hintalappu on jo nyt järkyttävän korkea, ja olemme epäonnistuneet surkeasti rakentamaan kapasiteettia tehdä omia laitteitamme kilpailukykyiseen hintaan. Kun on valittavissa nettonollan ja taloudellisen menestyksen välillä, poliitikkomme ovat hämmentävän selkeitä siitä, mikä on etusijalla.

Sama tarina koko taloudessa. Olemme nostaneet energian hintoja jyrkästi, suunnitelleet omien offshore-öljykenttiemme sulkemista ja pysäyttäneet frackingin kasvun, vaikka se on luonut talousbuumin Pohjois-Amerikassa.

Olemme jättäneet huomiotta sen tosiasian, että nämä valinnat lopettavat yritykset ja antavat kiinalaisten kilpailijoiden, joilla on paljon alhaisemmat energiakustannukset, kukistaa eurooppalaisia ​​yrityksiä.

Kova totuus on, että Kiina on asettanut netto-nollan ja muuttanut sen tavan saada teollinen johtajuus. Amerikka vastaa, vaikkakin ehkä liian myöhään ja liian suurella valtion valvonnalla. Mutta Eurooppa on umpikujassa ja on häviämisen partaalla.

Manner on tehnyt täydellisen sotkun nettonolla-siirtymästä olettaen naiivisti, että se luo työpaikkoja ja että sen kilpailijat olivat kiinnostuneita vain planeetan pelastamisesta eivätkä etumatkan turvaamisesta omalle teollisuudelleen.

On täysin mahdollista yhdistää nämä kaksi tavoitetta, mutta tätä ei saavuteta pelkästään “määräaikojen ja määräysten” tai naiivien “vihreiden työpaikkojen” retoriikan avulla.

Sekä Yhdistynyt kuningaskunta että EU tarvitsevat täydellisen resetin, jossa tarkastellaan, mitä toimialoja on suojeltava, kuinka kustannukset pidetään kilpailukykyisinä ja miten hiilidioksidipäästöjä voidaan tarvittaessa vähentää realistisessa aikataulussa.

Ei ole liian myöhäistä tehdä se, mutta kun Renault suljetaan ja jopa ranskalaiset ajavat ympäriinsä kiinalaisilla BYD:illä, on liian myöhäistä.