22.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

EU pakittaa takaisin: Onko polttomoottorien käytöstä poistaminen kumottu?

2 min read
EU pakittaa takaisin: Onko polttomoottorien käytöstä poistaminen kumottu?

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/pqk2

Audiotiivistelmä

Sähköautojen päästöpetos on kumottu: valhe, jonka mukaan sähköajoneuvot eivät tuota hiilidioksidia, ei ole tiettävästi enää hyväksyttävää EU:ssa. Sen sijaan pitäisi olla varsinainen taselaskelma, joka voisi poistaa kaikki perusteet polttomoottorien loppumiselle vuonna 2035.

Focus Online raportoi Kronen-Zeitungiin viitaten, että polttomoottoreiden uusien rekisteröintien kielto saattaa päättyä vuodesta 2035 alkaen: “Sähköautojen tosiasiallinen päästöpetos” pitäisi saada loppumaan. Vaikka se ei pidä paikkaansa, sähköajoneuvojen on toistaiseksi sertifioitu olevan nolla grammaa hiilidioksidipäästöjä, mikä on tietoisesti jättänyt huomiotta tuotannon päästöjen lisäksi myös ajoneuvojen lataamisesta aiheutuvat päästöt. Tämän pitäisi nyt päättyä, sillä parlamentti on hyväksynyt EU:n komission lainsäädäntöaloitteen , joka mahdollistaa liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen yhtenäisen kirjaamisen. Näin ollen Krone raportoi 5. maaliskuuta, että maanantai-iltana Brysselissä järjestetyn äänestyksen jälkeen “polttomoottoreiden loppu on pian päättymässä”.

Sanomalehti luottaa referenssitietolomakkeeseen, jossa on laskettu sähköajoneuvojen lataamiseen tarvittavan sähkön hiilidioksidipitoisuus, ”mukaan lukien häviöt siirron ja muuntamisen aikana”. Sähköautojen päästöt riippuvat sitten sähkön yhdistelmästä (eikä enää nolla, kuten ideologisessa hulluudessa aiemmin väitettiin). Itse asiassa sähköautot toimivat tämän tietolehden mukaan huonosti tasapainossa – vaikka tuotantoa tai kierrätystä ei ole toistaiseksi otettu huomioon.

Von der Leyen mainitsi tavoitteen varmistaa teknologinen avoimuus ja valinnanvara. Raportin mukaan taustalla on myös Kiinasta tuleva sähköautojen aalto, joka tuhoaisi eurooppalaisen autoteollisuuden. Ilmastopetosten varjolla toteutetut taloudellisesti haitalliset politiikat takaavat sen, että EU:n teollisuus tuskin pystyy tuottamaan kilpailukykyisesti pelkästään energian hintojen vuoksi. Lisäksi Kiinalla on EU:sta poiketen tärkeitä raaka-aineita sähköajoneuvojen valmistukseen.

EU haluaa tehdä tilannekatsauksen vuonna 2026 ja selvittää, mikä on sähköautojen ”osuus” liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä. On tietysti kyseenalaista, onnistuuko tämä ilman ideologiaa. Nähtäväksi jää, poistetaanko polttomoottori todella käytöstä. Autonvalmistajat ovat pitkään vastustaneet tätä suunniteltua taloudellista interventiota, jonka suurin osa kuluttajista torjuu. Tulevat EU-vaalit huomioon ottaen ei tietenkään ole poissuljettua, että tämä on rauhoittava lääke, joka myöhemmin vedetään pois. Mutta tosiasia on: autoasiantuntijat tai kuluttajat eivät hyväksy pakkoa ostaa kalliita ja erittäin tappiollisia sähköautoja. Polttomoottoreista luopumista ei turhaan pidetä ensimmäisenä askeleena kohti yksityisen moottoriliikenteen lopettamista.