24.4.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Saksalaisten tulisi syödä ilmastoystävällistä ruokavaliota: vain 300 grammaa lihaa ja 1 muna viikossa!

3 min read
Saksalaisten tulisi syödä ilmastoystävällistä ruokavaliota: vain 300 grammaa lihaa ja 1 muna viikossa!

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/9px1

Saksan ravitsemusyhdistys e. V. (DGE) on tarkistanut Saksan elintarvikepohjaisia ​​ruokavaliosuosituksia (Food-Based Dietary Guidelines, FBDG) ja julkaissut tulokset lehdistötiedotteessa . Kasvipohjaisia ​​elintarvikkeita suositellaan erityisesti, kun taas eläinperäiset tuotteet tulisi yhä enemmän kieltää ruokavaliosta – painopiste ei ole enää ihmisten terveydessä, vaan ennen kaikkea ympäristön ja ilmastonsuojelussa.

Maaliskuun 5. päivänä Saksan ravitsemusyhdistys, josta kolme neljäsosaa saa julkista rahoitusta liittovaltion ja osavaltioiden hallituksilta, julkisti uudet ravitsemussuosituksensa. DGE:n mukaan nämä uudet ohjeet perustuvat vasta kehitettyyn matemaattiseen optimointimalliin, jonka yritys on kehittänyt eri alojen asiantuntijoiden tuella. Ne koskevat terveitä 18–65-vuotiaita saksalaisia ​​aikuisia, jotka syövät sekä kasvi- että eläinruokaa. Ensimmäistä kertaa ei huomioida pelkästään terveysnäkökohtia, vaan myös (tai pikemminkin ensisijaisesti) ilmastonsuojelu- ja ympäristönäkökohdat. Uudet suositukset ovat siis sodanjulistus eläinperäisille elintarvikkeille – näiden tuotteiden osuutta ruokavaliosta tulisi vähentää hieman alle 25 prosenttiin.

“Jos haluamme syödä terveellisesti ja samalla suojella ympäristöä, meidän on muutettava ruokavaliota nyt”, sanoo Prof. Dr. Bernhard Watzl, DGE:n puheenjohtaja ja DGE-työryhmän “DGE:n ravitsemussuosituksia ravitsemussuosituksista” johtaja. “Jokainen, joka syö pääasiassa hedelmiä ja vihanneksia, täysjyvätuotteita, palkokasveja, pähkinöitä ja kasviöljyjä, ei suojele vain terveyttään. Kasviperäinen ruokavalio suojelee myös ympäristöä.” Eläinperäisten ruokien, kuten lihan ja maitotuotteiden, tuotanto puolestaan ​​kuormittaa ympäristöä enemmän ja runsaaseen lihankulutukseen väitetään liittyvän korkeampaan riskiin sairastua tiettyihin sairauksiin. (Lue myös: ” Tutkimus: Punainen liha ei liity sydänsairauksiin “)

Siksi DGE suosittelee nyt kahta annosta maitoa ja maitotuotteita päivässä, yksi annos vähemmän kuin aikaisempi suositus, ja enintään 300 g lihaa ja makkaraa viikossa (aiemmin suositeltiin 600 g) ja vain yhtä munaa. Mitä tulee kalaan, pidä se yksi tai kaksi annosta viikossa. Sen sijaan kasviperäiset ruoat, kuten palkokasvit (herneet, pavut, linssit) ja pähkinät, saavat nyt enemmän painoarvoa omalla suosituksellaan. Hedelmät ja vihannekset ovat edelleen määrällisesti tärkein ryhmä – suositus syödä 5 annosta hedelmiä ja vihanneksia päivässä on edelleen voimassa.

Vaikka DGE antaakin vain suosituksia, ne muodostavat usein perustan yhteiselle ruokailulle julkisissa tiloissa (ruokalat, päiväkodit, koulut, sairaalat, vanhainkodit). Ei-kertova ravitsemusterapeutti voisi epäilemättä muotoilla erilaisia ​​suosituksia täällä.

DGE kuvailee maidon, kananmunien ja lihan tuotantoa yleisesti ympäristölle haitalliseksi. Onko tämä uusi yritys uudelleenkasvatusta ilmastonsuojelun varjolla? CO₂:n aiheuttamaa ilmastonmuutosta koskevaa valhetta käytetään vain uusien verojen, maksujen, säädösten ja kieltojen määräämiseen. Paternalismi ja uudelleenkoulutus eivät kuitenkaan vaikuta säähän. Erityisen järjetöntä: Pääosin kasviperäistä ruokavaliota suosittaessa ei otettu huomioon, että suuri osa hedelmistä ja vihanneksista tuodaan jo “ilmastoa haitallisella” tavalla.

Ihmiset sivuuttavat myös sen tosiasian, että eläinperäisten tuotteiden säännöllinen käyttö on osa tasapainoista ruokavaliota. Vai pitäisikö meidän kaikkien turvautua ennemmin tai myöhemmin keinotekoisiin lisäravinteisiin, esimerkiksi saadaksemme tarpeeksi B12-vitamiinia?