Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

13.6.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Lääkäriliitot vaikenevat sen jälkeen, kun katsauksessa on löydetty heikko näyttö murrosiän estoaineiden suosittelusta lapsille

4 min lukea
Lääkäriliitot vaikenevat sen jälkeen, kun katsauksessa on löydetty heikko näyttö murrosiän estoaineiden suosittelusta lapsille

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/rth1

Suuret lääketieteelliset yhdistykset ovat pysyneet vaiti sen jälkeen, kun Englannin kansallisen terveyspalvelun (NHS) teettämän neljän vuoden katsauksen tulokset heikensivät heidän suosituksiaan antaa murrosiän estäjiä lapsille, joilla on sukupuolidysforia.

(Katelynn Richardsonin artikkeli julkaistu uudelleen YourNews.com -sivustosta )

Cassin raportti, jonka teki entinen Royal College of Pediatrics and Child Health, tohtori Hilary Cass ja julkaistiin 10. huhtikuuta,  totesi  , että murrosiän estäjien tarjoamisesta lapsille on “heikkoa näyttöä”. Se  totesi  , että sen havainnot “herättävät kysymyksiä tällä hetkellä saatavilla olevien ohjeiden laadusta”, joita tarjoavat järjestöt, kuten World Professional Association for Transgender Health (WPATH) ja Endokrine Society, mutta kumpikaan organisaatio ei ole sitoutunut tarkistamaan ohjeitaan.

Katsauksessa suositellaan, ettei lapsia hoideta murrosiän salpaajilla tutkimusympäristön ulkopuolella. Se kehotti myös “äärimmäistä varovaisuutta” annettaessa sukupuolihormoneja alle 18-vuotiaille alaikäisille ja painotti “selkeän kliinisen perustelun” tarvetta.

Katsauksessa ehdotettiin myös “täyden tutkimusohjelman perustamista”, jotta “tarkasteltiin jokaisen NHS:n tasa-arvopalveluissa esiintyvän nuoren ominaisuuksia, interventioita ja tuloksia”.

“Vaikka sukupuolidysforian diagnoosia on pidetty välttämättömänä lääketieteellisen hoidon aloittamiseksi, ei voida luotettavasti ennustaa, onko nuorella tulevaisuudessa pitkäaikainen sukupuoliriippuvuus vai onko lääketieteellinen interventio hänelle paras vaihtoehto”, raportti todettiin.

American Medical Association, WPATH, American Academy of Pediatrics, American Academy of Child & Adolescent Psychiatry (AACAP) ja Endokrine Society eivät vastanneet useisiin Daily Caller News Foundationin viime viikon aikana esittämiin tiedusteluihin, joissa he kysyivät, olivatko he huolissaan raportin  tuloksista  . tai aikovat suorittaa oman tarkastelun. WPATHia lukuun ottamatta nämä organisaatiot ovat suurelta osin epäonnistuneet edes käsittelemään raporttia julkisesti.

WPATH kirjoitti lausunnossaan  ,  että se “tukee politiikkaa, joka lisää laadukkaan eettisen hoidon saantia transsukupuolisille nuorille”, väittäen, että raportin perusta on “väärä lähtökohta”.

Organisaation hoitostandardien 8. versio sanoo, että  useiden vuosien odottaminen murrosiän estäjillä olevan nuoren aloittamisesta “ei ole aina käytännöllistä eikä tarpeellista, kun otetaan huomioon, että hoito on keino ostaa aikaa samalla kun vältetään peruuttamattomien murrosiän muutosten aiheuttama ahdistus”. se tunnustaa, että “jatkuva kokemus sukupuolten välisestä epäjohdonmukaisuudesta” voi olla tärkeää ennen aloittamista.

“Cassin raportin perusta perustuu väärään olettamukseen, jonka mukaan hoidon ei-lääketieteelliset vaihtoehdot vähentävät nuorten ahdistusta useimmille nuorille, ja se perustuu tiedon ja kokemuksen puutteeseen tämän potilasjoukon kanssa työskentelystä”, järjestö sanoi. lehdistötiedotteessa. “On haitallista jatkaa tätä käsitystä, eikä se tunnusta sitä todellista tosiasiaa, että lääketieteelliset reitit ovat tärkeä hoitovaihtoehto monille nuorille.”

? American Academy of Child and Adolescent Psychiatry ( @AACAP ) kieltäytyy tiedottamasta jäsenilleen Cass Review -julkaisusta, joka on suurin lastenlääketieteen uutinen sitten COVIDin ja luultavasti 2000-luvun.

Keskiviikkona AACAP:n jäsen tohtori Kris Kaliebe… pic.twitter.com/jtbzwXDFEN

— Leor Sapir (@LeorSapir) 12. huhtikuuta 2024

Endokriiniyhdistys  luonnehtii  murrosiän estolääkkeitä “palautuvaksi tauoksi murrosikään” ja “ensimmäiseksi askeleeksi hoidossa, jonka avulla nuori voi tutkia sukupuoli-identiteettiään ja/tai antaa helpotusta ahdistuksesta”. WPATH:n  ohjeissa  suositellaan myös murrosikää hillitsevien hormonien ottamista nuorille sukupuolidysforian lievittämiseksi.

WPATH-lääkärit  myönsivät, että  murrosiän estäjät voivat aiheuttaa peruuttamattomia seurauksia alaikäisille, kuten hedelmättömyyttä, luukadon ja aivojen kehityksen häiriöitä koulutustilaisuuksissa syyskuusta 2022 alkaen, jonka Daily Caller News Foundation on hankkinut aiemmin.

Sekä AMA että AACAP  suosittelevat  WPATHin ohjeita lasten sukupuolidysforian hoitoon. AMA  vastustaa usein  punavaltion  lakeja  , jotka kieltävät sukupuolenvaihtomenettelyt alaikäisille  , mukaan lukien murrosiän estäjät.

Cassin raportissa todetaan, että “ei ole todisteita siitä, että murrosiän estäjät ostaisivat aikaa ajatella, ja jotkut ovat huolissaan siitä, että ne voivat muuttaa psykoseksuaalisen ja sukupuoli-identiteetin kehityksen kehityskulkua.”

Cassin raportti kyseenalaisti myös WPATH:n ja Endocrine Societyn heidän viittaustensa “kierteisyyden”, mikä saa heidän kannantojensa tukensa näyttämään vahvemmalta kuin ne ovat.

Varhaiset versiot molempien organisaatioiden ohjeista vaikuttivat “lähes kaikkiin” muiden organisaatioiden asettamiin ohjeisiin, raportissa todetaan. Näiden kahden organisaation ohjeet ovat myös “tiiviisti sidoksissa toisiinsa”, koska WPATH antoi panoksensa Endokrine Society -suosituksiin raportin mukaan.

“Tämän lähestymistavan kiertokulku voi selittää, miksi käytännön keskeisillä aloilla on vallinnut ilmeinen yksimielisyys huolimatta siitä, että todisteet ovat puutteellisia”, raportissa todettiin.

Lue lisää:  YourNews.com

fiFinnish