23.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

TikTokia painostetaan kieltämään kaikki totuus ja työntämään vain virallista narratiivia

3 min read
TikTokia painostetaan kieltämään kaikki totuus ja työntämään vain virallista narratiivia

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/cqiu

Suosittu sosiaalisen median sovellus TikTok alkaa 17. toukokuuta alkaen sensuroida käyttäjien For You Feed (FYF) -sisältöä poistaakseen sisällön, jonka katsotaan sisältävän “väärää tietoa” tai “haitallista puhetta”.
Yhdysvaltain kongressin kehotuksesta, joka haluaa kieltää sovelluksen kokonaan – monet heistä muuten omistavat kilpailija Metan (Facebook) osakkeita – TikTok ottaa käyttöön uudet FYF:n “kelpoisuusstandardit”, joilla estetään erityisesti terveyteen liittyvä sisältö.

TikTok-käyttäjiä, jotka puhuvat hallituksen määrittelemistä “todistamattomista hoidoista”, ei enää esitellä, ei ainakaan samalla tasolla kuin muita käyttäjiä. Alusta aikoo myös puuttua sisältöön, joka tarjoaa tietoa ja neuvoja seuraavista aiheista:

  • Laihduttaminen ja painonpudotus
  • plastiikkakirurgia (ellei siihen liittyviä riskejä mainita)
  • tiede yleensä

Kaikki näihin kategorioihin kuuluva, jonka viranomaiset katsovat olevan “harhaanjohtavaa” tai joka “mahdollisesti” voi aiheuttaa haittaa yleisölle, ei todennäköisesti tule olemaan esillä TikTokin FYF:ssä, raporttien mukaan.

(Liittyy asiaan: Jos ensisijaisesti republikaanit selviävät TikTokin kieltämisestä, he eivät lopeta siihen – siitä voit olla varma).

TikTokissa ei myöskään enää jaeta “surua”
Uudet säännöt vaikuttavat tarkoituksellisen epämääräisiltä, ja ne heittävät hyvin laajan verkon hyvin laajalle alueelle TikTokin sisällöstä, erityisesti mielenterveystietojen osalta.

TikTok haluaa lopettaa mielenterveystietojen “liiallisen yleistämisen”, joka voi johtaa siihen, että etenkin nuoremmat käyttäjät tekevät huonoja päätöksiä väitteiden perusteella, jotka voivat olla totta tai eivät.

Ihmisten tietämystä vastaan hyökätään! Hallitukset ja vaikutusvaltaiset yritykset käyttävät sensuuria hävittääkseen ihmiskunnan tietopohjan ravitsemuksesta, yrteistä, omavaraisuudesta, luonnollisesta vastustuskyvystä, ruoantuotannosta, varautumisesta ja paljon muusta. Säilytämme inhimillistä tietoa tekoälyteknologian avulla samalla kun rakennamme ihmisen vapauden infrastruktuuria. Käytä hajautettua, lohkoketjupohjaista, sensuroimatonta sananvapausalustamme osoitteessa Brighteon.io. Tutustu ilmaiseksi ladattaviin generatiivisiin tekoälytyökaluihimme osoitteessa Brighteon.AI. Tue pyrkimyksiämme rakentaa ihmisten vapauden infrastruktuuria tekemällä ostoksia HealthRangerStore.com-sivustolla, jossa on laboratoriotestattuja, sertifioituja luomuruokia, GMO-vapaita elintarvikkeita ja ravitsemuksellisia ratkaisuja.

Outoa kyllä, TikTok jahtaa myös sisältöä, joka keskittyy “suruun”. Alusta paheksuu pian esimerkiksi “surullisten sitaattien jakamista” tai muuta sellaisen sisällön levittämistä, joka saattaa saada jonkun tuntemaan itsensä onnettomaksi.

Jo nyt TikTokissa joissakin videoissa, joissa näytetään vaarallisia temppuja tai muita asioita, jotka voivat aiheuttaa henkilölle vahinkoa, on vastuuvapauslauseke, jossa todetaan, että kuvatut asiat voivat olla vaarallisia. Nyt TikTok haluaa lisätä samanlaisen vastuuvapauslausekkeen surulliseen sisältöön ja varoittaa, että “se voi olla hyvä, jos sitä katsotaan satunnaisesti, mutta ongelmallista, jos sitä katsotaan useissa ryhmissä”.

“Keskeytämme toistuvat sisältökuviot varmistaaksemme, ettei sitä katsota liian usein”, TikTok sanoi tiedotteessa.

Satiiri ja älykäs pilkkaaminen, yksi niistä peruselementeistä, jotka tekevät TikTokista niin uhkaavan vakiintuneelle järjestelmälle, on myös leikkauslistalla. “Joitakin sisältöjä”, joiden katsotaan esittävän vihjauksia tai epäsuoria lausuntoja suojatuista ryhmistä tai jotka “saattavat epäsuorasti halventaa” niitä, ei enää sallita.

Kaikki haasteet, joita TikTok-käyttäjät tekevät yhteisönä, ovat edelleen sallittuja, ellei niiden katsota mahdollisesti aiheuttavan “kohtalaista fyysistä vahinkoa”. Alusta aikoo myös puuttua puolialastomuuteen hieman kovemmin kieltämällä “pelkkien nänninsuojien tai alusvaatteiden, jotka eivät peitä suurinta osaa pakaroista, käytön”.

Ja koska on jälleen kerran presidentinvaalivuosi, TikTok on yhtäkkiä hyperpainottunut “vaalien eheyteen”, mikä on juuri sitä, mitä Twitter (nykyään X) ja Facebook tekivät vuonna 2016, jolloin niitä pidettiin suosituimpina sosiaalisen median sovelluksina.

Nyt kun TikTok on sosiaalisen median alusta nro 1, vallankäyttäjät tekevät kaikkensa estääkseen hyväksymättömän tiedon, joka saattaisi horjuttaa vallitsevaa tilannetta. Tähän kuuluvat “salaliittoteoriat, jotka ovat perusteettomia ja joissa väitetään, että tietyt tapahtumat tai tilanteet ovat peiteltyjen tai vaikutusvaltaisten ryhmien, kuten ‘hallituksen’ tai ‘salaseuran’ toteuttamia”.”

Kiellettyjä ovat myös “vaaleja koskevat vahvistamattomat väitteet, kuten ennenaikainen väite, että kaikki äänestysliput on laskettu tai laskettu; lausunnot, jotka vääristävät merkittävästi arvovaltaista kansalaistietoa, kuten väärä väite parlamentin lakiesityksen tekstistä”.