Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

13.6.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Korona: Tiedemiehet halusivat tartuttaa ihmiset uudelleen – ja epäonnistuivat

3 min lukea
Korona: Tiedemiehet halusivat tartuttaa ihmiset uudelleen – ja epäonnistuivat

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/lhwy

Muistatko, kun he sanoivat, että koronavirus on erittäin tarttuva? Äskettäisessä tutkimuksessa tutkijat yrittivät tarkoituksella infektoida ryhmän vapaaehtoisia, joiden testi oli aiemmin ollut positiivinen – ja epäonnistui näyttävästi. Edes suurilla virusannoksilla se ei toiminut. Erityisen mielenkiintoista: Rokottamattomilla ihmisillä on huomattavasti korkeampi suojavaikutus omikronin “läpimurtoinfektioita” vastaan.

Vaikka niin sanottu “pandemia” on jo kauan ohi, prosessi, jossa sovitaan tähän valitettavaan aikaan, joka on täynnä pelottelua, rajoituksia ja pakkokeinoja, jatkuu edelleen. Tässä suhteessa äskettäin julkaistu tutkimus ” The Lancetissa ”, joka käsittelee koronavirusten tarttuvuutta, on erittäin mielenkiintoinen. Huolimatta yrityksistä infektoida ryhmä vapaaehtoisia joskus erittäin suurilla SARS-CoV-2-annoksilla (vanhempi viruskanta), tämä ei toiminut.

Tutkijat antoivat suuria annoksia koronavirusta 36 terveelle brittiläiselle 18–30-vuotiaalle vapaaehtoiselle, jotka olivat aiemmin saaneet positiivisen SARS-CoV-2-testin RT-PCR-testillä (ja “rokotusstatustaan” riippumatta). Virukset annettiin intranasaalisesti, jolloin ne pystyivät käyttäytymään kuin luonnollinen infektio. Heidät asetettiin sitten karanteeniin, jotta tietoja ei voitu väärentää. Yhteenvedossa kirjoittajat kirjoittavat:

Huolimatta annoksen nostamisesta arvoon 1 × 105 TCID50, emme pystyneet indusoimaan jatkuvaa infektiota yhdelläkään vapaaehtoisella. Viisi (14 %) 36 vapaaehtoisesta katsottiin ohimeneväksi infektoituneeksi heidän PCR-positiivisten vanupuikkojensa kinetiikan perusteella. Tilapäisesti infektoituneilla vapaaehtoisilla oli merkittävästi alhaisemmat lähtötilanteen limakalvojen ja systeemiset SARS-CoV-2-spesifiset vasta-ainetiitterit ja merkittävästi pienemmät perifeeriset IFNy-vasteet CD8+ T-solun SARS-CoV-2-peptidipoolille kuin infektoimattomilla vapaaehtoisilla. 14 (39 %) 36 vapaaehtoisesta sai myöhemmin läpimurtoinfektion omicron-variantilla karanteenista kotiutumisen jälkeen. Useimmat karanteenissa olevien vapaaehtoisten raportoimat haittatapahtumat olivat lieviä, ja väsymys (16 [44 %) ja nenän tukkoisuus (16 [44 %)] olivat yleisimpiä. Vakavia haittatapahtumia ei ollut.

Tutkimuksen tekijät tulevat siihen johtopäätökseen, että aikaisemman tartunnan (sekä kokeellisten rokotteiden) aiheuttamia uudelleeninfektioita vastaan ​​on ilmeisesti riittävä suoja. Mutta jos katsot lisämateriaalin taulukkoa 2 , on selvää, että vain yhdellä yhdeksästä rokottamattomasta henkilöstä (11 prosenttia) oli läpimurto yhteisöstä saatu infektio 12 kuukauden seurantajakson aikana verrattuna 13:een 27 koehenkilöä (48 prosenttia), jotka oli rokotettu Covid-19:ää vastaan ​​kokeellisilla rokotteilla. Tutkijat jättivät tämän tosiasian tietoisesti huomiotta.

Vaikka tutkimusryhmä oli suhteellisen pieni, selviää seuraavat tosiasiat: Ensinnäkin on erittäin vaikeaa tartuttaa ihmisiä hengitystieviruksilla, jos he ovat jo olleet kosketuksissa niihin. Toiseksi Covid-19:n tapauksessa aikaisemman tartunnan lisäksi annettu “rokotus” näyttää lisäävän alttiutta mutatoituneiden kantojen tartunnalle. Sillä jos vain yksi 9:stä rokottamattomasta mutta 23 rokotetusta 27:stä saisi myöhemmin positiivisen Omicron-testin, kyseessä olisi merkittävä epätasapaino.

Lisäksi Nature -lehden tätä tutkimusta koskeva kommentti selittää, että niin korkea immuniteetin taso “mutkaisee” ponnisteluja rokotteiden ja hoitojen testaamiseksi. Siellä lukee:

Lancet Microbessa 1. toukokuuta julkaistun tutkimuksen tulokset herättävät kysymyksiä Covid-19-haastetestien hyödyllisyydestä rokotteiden, lääkkeiden ja muiden terapeuttisten aineiden testaamisessa. “Jos et voi tartuttaa ihmisiä, et voi testata näitä asioita”, sanoo Tom Peacock, virologi Imperial College Londonista. Altistustesteissä käytettyjen viruskantojen tuottaminen kestää useita kuukausia, mikä tekee mahdottomaksi vertailla uusia kiertäviä variantteja, jotka voivat voittaa populaatioissa olemassa olevan korkean immuniteetin.

Mutta riippumatta siitä, kuinka käännät sitä, luonnollisen infektion kautta saatu immuniteetti osoittautuu huomattavasti paremmaksi kuin SARS-CoV-2. Lisäksi käy ilmi, että kokeellisten rokotteiden antaminen vähentää selvästi luonnollisesti saatua suojaavaa vaikutusta.

fiFinnish