23.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Ehdollistaminen: Näin ihmisiä voidaan “kouluttaa” ja hallita!

7 min read
Ehdollistaminen: Näin ihmisiä voidaan “kouluttaa” ja hallita!

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/dbsx

Psykologiassa pitkään tunnetut kokeet osoittavat, kuinka ihmisiä voidaan tarkoituksella “ehdollistaa”, eli kuinka he voivat laukaista tiettyjä reaktioita hallitakseen niitä tietoisesti. Kokeita on tehty jopa vauvoilla!

Ote kirjasta: HARDCORE CHILD SATANISM (Nide 2) – Rituaalinen hyväksikäyttö – Salaiset kokeet – Pedosatanistit

Rituaalisesti ja seksuaalisesti motivoituneet väkivallanteot ja niiden peittely edellyttävät tiettyjä menettelytapoja. Herää myös kysymys, miksi monet uhrit, joista kolmannet osapuolet toisinaan “muuttivat” syyllisiksi, vaikenevat? Voiko ihmisiä todella “kouluttaa” siten, että “napin painalluksella” he reagoivat juuri niin kuin tekijät haluavat? Vastaus tähän on “kyllä”! Vasta kun ymmärtää psykologiset työkalut, joita tekijät käyttävät ja joiden avulla uhrit ovat riippuvaisia ​​ja usein tuomittu vaikenemaan vuosikymmeniä, on helpompi uskoa, että tällaisia ​​kauheita tekoja voi olla olemassa.

Psykologiassa pitkään tunnetut kokeet osoittavat, kuinka ihmisiä voidaan tarkoituksella “ehdollistaa”, eli kuinka he voivat laukaista tiettyjä reaktioita hallitakseen niitä tietoisesti.

Eläinten ja ihmisten ehdollistaminen

Seuraavat tiedot koskevat sellaisten eläinten ja ihmisten ehdollistamista, jotka on “kokeellisesti” koulutettu reagoimaan kolmannen osapuolen eli kokeen tekijän haluamalla tavalla. Tiedemiehet ja salaiset palvelut ovat työskennelleet näiden löydösten parissa pitkään.

Venäläinen fysiologi ja Nobel-palkinnon voittaja Ivan Petrovitsh Pavlov (1849 – 1936) tutki ihmisen keskushermoston ”ehdollisia refleksejä” viime vuosisadan alussa. Tärkeällä teoriallaan “avainärsykkeestä” hän tarjosi tärkeitä ehdotuksia mekanistiselle psykologialle ja siitä johtuvalle “behaviorismille” (= ihminen on se, mitä oppiminen ja koulutus tekevät hänestä).

Tämän teorian lähtökohtana on Pavlovin kuuluisa koirakoe, jota hän käytti kuvaamaan “avainärsykettä”: kello soi ennen jokaista koiran ruokintaa laboratoriossa. Akustinen ärsyke liittyi ajallisesti ruoan näkymään ja hajuun. Toistuvan toiston (“oppimisen”) jälkeen pelkkä kellon soiminen – ilman ruoan hajua tai näkyä – johti haluttuun reaktioon, nimittäin syljeneritykseen. Tällä tavalla koiraan syntyi uusi opittu yhteys, niin sanottu ehdollinen refleksi . Nyt kun syljeneritys oli ehdollistettu kelloon, tähän voitiin toki liittää myös valo (annalla valon syttyä juuri ennen kellon soittoa).

Tässä toisessa kuntoutuskokeessa ruokaa ei tarjottu, mutta valon ja kellon toistuvat parit saivat lopulta syljenerityksen valoon eikä enää kelloon. Tätä ohjelmointia kutsutaan korkeamman asteen ehdollistamiseksi ; yllä olevassa toisen asteen esimerkissä . On myös mahdollista luoda kolmannen ja neljännen asteen ehdoin.

Edellyttämistä koskevat erityistapaukset ovat viivästetty käsittely . Voit esimerkiksi antaa soittosignaalin alkaa merkittävästi ennen ehdotonta ärsykettä ja ulottua siihen asti. Toinen erikoistapaus on jälkikäsittely : annat kellon signaalin etukäteen ja annat tauon. Tämä toimii jopa helpommin ihmisten kuin eläinten kanssa laboratoriossa.

Lopulta pavlovilaiset menetelmät avasivat valtavan uuden alueen psykologisista ilmiöistä tieteellisten menetelmien soveltamiselle. i Toisessa tutkimuksessa koira sai sähköiskun heti kuultuaan äänimerkin. Kun koira kuuli saman äänen kolmetoista kuukautta myöhemmin ilman lisähoitoa, hänen syke nousi yhtäkkiä 90:stä 130:een. ii Pavlov havaitsi myös, että koirat nostivat jalkansa “automaattisesti” surinaan sen jälkeen, kun eläimille oli aiemmin annettu surinasignaali. oli ehdolla jalkaan saadusta sähköiskusta.

Barbaarisia lasten kokeita kunnostukseen

Amerikkalainen psykologi ja behaviorismin perustaja John Broadus Watson (1878-1958) kehitti tämän tiedon uusiksi oppimisperiaatteiksi, joille voitiin rakentaa todellinen tieteellinen psykologia. Hän esimerkiksi ehdoi “pelkoa” yhdentoista kuukauden ikäiselle lapselle: pieni “Albert” ei millään tavalla pelännyt kesyttyä rottaa, jonka kanssa hänen annettiin usein leikkiä huoneessaan. Mutta Watson halusi muuttaa tätä kokeellisesti. Pakottamalla voimakkaasti rautatankoa lähellä vauvan korvaa, hän loi kovaa ääntä, joka järkytti pikku Albertia ja sai hänet itkemään. Edellytys koostui nyt ehdollisen ja ehdollisen ärsykkeen toistuvista kytkennöistä. Vauvalle näytettiin rotta ja heti sen jälkeen kuului ääni. Muutaman toiston jälkeen Albert alkoi itkeä jo nähdessään jyrsijän, ennen kuin melu edes alkoi. Lopulta Watson onnistui barbaarisessa yrityksessään hoitaa niin sanottu “kokeellinen neuroosi” Albert-vauvalla. iii

Sanan neuroosi käyttö yllä olevassa yhteydessä on jokseenkin spekulatiivista, koska termiä käytetään yleisesti psykodynaamisiin olosuhteisiin, jotka tekevät tehokkaan sopeutumisen jokapäiväiseen elämään vaikeaksi. Kuitenkin käsitys neuroosista, jota tässä esimerkissä käytetään pelkona, joka on ehdollistettu ärsykkeisiin, jotka eivät laukaise pelkoa (huono pelko) normaaleissa ihmisissä, on laajalle levinnyt. iv

Osoittaen kuitenkin ärsykkeen yleistämisen periaatteen , lapsi (Albert-vauva) osoitti myöhemmin myös pelkoa muita karvaisia ​​esineitä, mukaan lukien kani, kohtaan. v Reaktiota (tässä esimerkissä lapsen pelkoa) voidaan vahvistaa lisäämällä refleksin voimaa.

Tällainen ehdoin voi kuitenkin myös poistaa uudelleen. Pysyminen pienen “Albertin” kanssa: Tämä voisi olla helpompaa, jos olisit ensin näyttänyt vauvalle rotan kaukaa ja ilman ääntä. Heti kun sen pelko laantui, eläin voitiin päästää lähemmäs. Esimerkiksi ruokailun yhteydessä. Tätä prosessia kutsutaan “vastaehdoitukseksi”. Mary Cover Jones, Watsonin opiskelija, käytti onnistuneesti yhtä toisessa lapsessa. vi

Mutta kielelliset mallit voidaan myös muuntaa ehdollisiksi ärsykkeiksi. Varsinkin kun puhumme siitä, miksi lapset “vain” kulkevat yhdessä tuntemattomien aikuisten kanssa. Pelko voidaan ehdollistaa jopa pelkillä sanoilla. Tämän niin sanotun semanttisen ehdottelun osoitti Epstein laskuvarjojoukkoissa vuonna 1962. Pelkästään sanojen “taivas”, “pudotus” ja “viiva” mainitseminen riitti laukaisemaan pelkoreaktion harjoittelussa olevien laskuvarjosotilaiden keskuudessa. Tätä koetta varten psykologi mittasi ihon vastustuskyvyn muutoksen ja pystyi määrittämään pelkoreaktiot ( ihon ns. psykogalvaaninen refleksi on pelon indikaattori). vii

Toinen tapa tehdä ihmisistä vaikuttavia on saada aikaan syyllisyydentunteita. viii Palaan asiaan vielä.

Kuinka aivopesu luo “tottelevaisuutta”.

Psykologi EH Schein selosti vuonna 1956 tekemässään teoksessa The Chinese indoktrination program for vangees of wars yksityiskohtaisia ​​tutkimuksiaan niin sanotusta kiinalaisten aivopesusta Korean sodan aikana.

Mitä tulee kuuliaisuuden saavuttamiseen, hän havaitsi, että alkuperäinen vähäinen halukkuus kasvaa jatkuvasti ja täytyy myös luoda syyllisyyden tunnetta. Lisäksi sotavangit kärsivät psyykkistä stressiä sosiaalisen eristäytymisen ja kehittyneen oppimisteorian soveltamisen vuoksi. Vankeja kuulusteltiin jatkuvasti, nöyryytettiin, alennettiin ja samalla palkittiin eduilla kaikesta tottelevaisuudesta, osallisuudesta ja mukautumisesta. x

Kunnostaminen rangaistuksen ja palkinnon kautta

Burrhus Fredric Skinner xi (1904-1990) oli yksi johtavista amerikkalaisista käyttäytymisharjoittelijoista JB Watsonin perinteessä. Hänen psykologiansa on “tiede manipuloinnista käyttäytymisestä”; Heidän tavoitteenaan on selvittää vahvikkeet, joita voidaan soveltaa tehokkaimmin “tietyn” käyttäytymisen aikaansaamiseksi . Tai toisin sanoen: muokata ja vaikuttaa haluttuun käyttäytymiseen. xii

Skinner vastusti pavlovilaisessa mielessä yksinkertaista (“klassista”) ehdollistamista “operanttisella” ehdolla. Tämä tarkoittaa, että kokeilija (jos se on hänen näkökulmastaan ​​toivottavaa) palkitsee tai rankaisee ehdotonta käyttäytymistä. Muuten, Skinner uskoi, että vahvistaminen palkitsemisen kautta oli tehokkaampaa kuin rankaiseminen. Hän ja muut tutkijat ovat osoittaneet “operanttien ehdollistamisen” tekniikoita sadoissa kokeissa. Vahvikkeiden oikealla käytöllä ihmisten ja eläinten käyttäytymistä voitiin muuttaa hämmästyttävän paljon. xiii

Näin “laukaisimet” laukaisevat ennalta ohjelmoidut käyttäytymiset

Edellyttäminen on psykologian perustavanlaatuinen osa-alue, koska toisaalta se objektivisoi henkisiä prosesseja, jotka aiemmin näyttivät subjektiivisilta. Ja toisaalta se tarjoaa menetelmän oppimisen alkeisilmiöiden tutkimiseen. xiv

Niin sanotut “mielenohjaajat” työskentelevät erilaisilla ehdollistumismenetelmillä, jotka ankkuroivat ehdollisia reaktioita uhrien alitajuntaan. “Liipaisimet” asetetaan yhdistämällä ne ehdotuksiin tai jälkihypnoottisiin komentoihin. Joko tietyillä kosketuksilla, sanalla, äänellä, käsimerkillä, symbolilla… Tämä ehdollinen ärsyke laukaisee vastaavan ehdollisen reaktion. Esimerkiksi hypnoosin aloittaminen, seksuaalinen palvelu, pääsy aiemmin ohjelmoituun persoonallisuutesi osaan ja niin edelleen. Seuraava pätee: Jokainen, joka tuntee ohjelmoinnin ja laukaisimen, voi manipuloida eli hallita mielenhallinnan uhria. xv

Psykologi Dr. James Randall Noblitt havaitsi, että potilaat muistivat joutuneensa väkivallan kohteeksi sen jälkeen, kun he olivat tulleet puolustuskyvyttömiksi tietyllä sanalla, lauseella tai muulla signaalilla (kuten käteen tarttuminen tai kosketus kasvoihin). Asiakkaat kertoivat myös, että erityisesti puhelut tai rytminen ovelle koputus toivat esiin yhden heidän sisäisestä persoonallisuudestaan. xvi

Guido Grandt: HARDCORE CHILD SATANISM (Nide 2) – Rituaalinen hyväksikäyttö – Salaiset kokeet – Pedosatanistit

LÄHTEET

Katso Benesch, H. (toim.): Fundamentals of Psychology , Weinheim 1992, osa 3: Learning and Memory Psychology, s. 15, 17

ii Gantt, WH: Kokeellinen lähestymistapa psykiatriaan . Amer. J. Psychiatr. 92, 1936, 1007-1021

iii Watson, JB/Rayner, R.: Ehdolliset tunnereaktiot . JOURNAL OF EXPERIMENTAL PSYCHOLOGY, 1920, 3, 1-14 ja Benesch, osa 3, s. 17 ja eteenpäin.

iv Benesch, H. (Toim.): Fundamentals of Psychology, osa 3: Learning and Memory Psychology , Weinheim 1992, s. 15, 17

v Benesch, H. (Toim.): Psychologyn perusteet, osa 3: Learning and Memory Psychology , Weinheim 1992, s. 21

vi Jones, MC: Lasten pelon poistaminen. J. Exp. Psychol., l, 1924, 382-390

vii Lück, HE/Rippe, H.-J./Timaeus, E.: Introduction to Psychology , Hagen 1984, s. 141f.

viii Lück, H.: Sosiaalisen vaikutuksen, mukautumisen ja tottelevaisuuden psykologia , Hagen 1984, s. 17

ix Julkaistu julkaisussa Psychiatry , 19, s. 149-172

x Katso myös Lück: Sosiaalisen vaikutuksen psykologia , s. 17

xi Katso myös Simmons, J.: Kuka on tieteistä , Bergisch Gladbach 1999, s. 580 jj.

xii Erich Fromm: Anatomy of Human destructiveness , Stuttgart 1997, s. 52

xiii Katso Erich Fromm: Anatomy of human destructiveness , Stuttgart 1997, s. 53. Lisää tästä julkaisussa Skinner, BF: Science and Human Behavior , New York 1953 (saksaksi: Science of Human Behavior , München 1973); Beyond Freedom and Dignity , New York 1971 (saksaksi: Beyond Freedom and Dignity , Reinbek s. Hamburg 1973)

xiv Benesch, H. (Toim.): Basics of Psychology, osa 3: Learning and Memory Psychology , Weinheim 1992, s. 26.

xv James Randall Noblitt/Pamela Perskin Noblitt: Kultti- ja rituaaliväkivalta – narratiivit, todisteet ja parantavat lähestymistavat , Praeger, 3. painos, 2014, S. 86, 87

xvi James Randall Noblitt/Pamela Perskin Noblitt: Kultti- ja rituaaliväkivalta – kertomuksia, todisteita ja parantavia lähestymistapoja , Praeger, 3. painos, 2014, S. 260, 90ff.

Kommentoi