23.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Kanada ottaa käyttöön hirvittävän taannehtivan viharikoslain, joka rankaisee aiemmasta puheesta ja vangitsee ihmisiä, joiden katsotaan “todennäköisesti” syyllistyvän viharikokseen

3 min read
Kanada ottaa käyttöön hirvittävän taannehtivan viharikoslain, joka rankaisee aiemmasta puheesta ja vangitsee ihmisiä, joiden katsotaan “todennäköisesti” syyllistyvän viharikokseen

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/rkqk

Kanada on siirtymässä vaarallisen lähelle Pohjois-Koreassa nähtyä ihmisten ajatusten ja puheen täydellistä valvontaa uuden lakiesityksen myötä, jolla pyritään sensuroimaan ihmisiä “vihapuheen” suojelun varjolla – eikä siinä ole edes otettu huomioon pelottavaa osaa. Vielä kauhistuttavampaa on se, että laki on taannehtiva , mikä tarkoittaa, että ihmisten aiemmin sanomia asioita voidaan nyt käyttää heitä vastaan, kirjoittaa Cassie B.

Lakiehdotuksen, joka tunnetaan nimellä Online Harms Bill C-63, tarkoituksena on puuttua verkossa tapahtuvaan hyväksikäyttöön, mutta sen häiritsevimmät osat piilotetaan järkevämpien toimenpiteiden taakse, kuten vaatimus siitä, että sosiaalisen median alustojen on poistettava lapsia seksualisoivia viestejä 24 tunnin kuluessa. poistaa.

Siinä luetellaan seitsemän vahingollisen sisällön luokkaa, jotka palveluntarjoajien on poistettava verkkosivuiltaan, mukaan lukien lasten pelottelu ja ihmisten kannustaminen vahingoittamaan itseään. Myös syvälliset väärennökset kielletään. Eniten huolta aiheuttavat kuitenkin vihapuheeseen liittyvät näkökohdat.

Konservatiivijohtaja Pierre Poilievre sanoi, että hänen puolueensa vastustaa pääministeri Justin Trudeaun autoritaarista ohjelmaa, jota todennäköisesti käytetään poliittisen puheen sensurointiin .

Hän sanoi: “Mitä Justin Trudeau tarkoittaa, kun hän sanoo sanat ‘vihapuhe’? Hän tarkoittaa puhetta, jota hän vihaa. Voitte olettaa, että hän aikoo kieltää kaiken sen.”

Historioitsija tohtori Muriel Blaive selitti, miksi lakiesitys on niin pelottava: “Kanadan lakiehdotus on täysin mieletön. Se on taannehtiva, mikä on vastoin koko länsimaista oikeustraditiotamme, jonka mukaan sinua voidaan rangaista vain, jos rikoit lakia, joka oli voimassa rikoksen tekohetkellä.”

Tilanne pahenee entisestään: lakiehdotuksessa on lauseke, jonka mukaan jos tuomioistuimet katsovat, että saatat todennäköisesti tehdä viharikoksen tai levittää “vihapropagandaa” – jota lakiehdotuksessa ei ole määritelty ja jota voidaan siksi helposti käyttää kohdistamaan sinut hallituksen kertomuksen vastaisiin ihmisiin – he voivat asettaa sinut kotiarestiin ja rajoittaa yhteydenpitoa.

Aivan oikein: he voivat rajoittaa liikkumistasi ja pidättää sinut, jos he edes epäilevät, että kirjoitat jotain, mistä he eivät pidä.

Kanadalaiskansanedustaja korostaa lakiehdotuksen kiistanalaisimpia kohtia

Eräs kanadalainen kertoi X:ssä, että hänen vaimonsa on kirjoittanut lakiehdotuksesta maan jokaiselle kansanedustajalle. Ainoa kansanedustaja, joka vastasi, oli Rachel Thomas Lethbridgestä, joka antoi arvokasta tietoa tästä huolestuttavasta tapauksesta.

Hän ei yrittänyt peitellä vastenmielisyyttään lakiehdotusta kohtaan ja totesi: “Vaikka liittovaltion hallitus mainostaa tätä lakiesitystä aloitteena lasten suojelemiseksi, se ei juurikaan edistä tätä jaloa päämäärää ja haittaa paljon sananvapautta.”

Hän huomautti myös, että lakiehdotuksella luodaan uusi viharikoksen rikosnimike, jonka mukaan mikä tahansa rikos on rikosoikeudellisesti rangaistavissa elinkautisella vankeusrangaistuksella, jos sen katsotaan perustuvan vihaan. Se myös korottaa rangaistusta kansanmurhan puolustamisesta viidestä vuodesta elinkautiseen vankeusrangaistukseen ja korottaa rangaistusta antisemitismin tai vihan tahallisesta edistämisestä ja julkisesta yllyttämisestä vihaan enintään kahdesta vuodesta jopa viiteen vuoteen.

Se antaa kansalaisille myös mahdollisuuden tehdä nimettömänä valituksia Kanadan ihmisoikeuskomissiolle henkilöistä, joiden he uskovat julkaisevan vihapuhetta. Tällaisia henkilöitä voivat uhata lähestymiskiellot ja jopa 70 000 dollarin sakot, jos heidät todetaan syyllisiksi. Valituksia tekevien henkilöllisyys on suojattu.

Hän lupasi “tehdä rikoslakiin muutoksia, jotka todella suojelevat lapsia loukkaamatta sananvapautta”.

Kommentoi