23.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Tutkijat käyttävät temppuja kiertääkseen turvallisuusmääräyksiä tappavien Ebola-kokeiden aikana

2 min read
Tutkijat käyttävät temppuja kiertääkseen turvallisuusmääräyksiä tappavien Ebola-kokeiden aikana

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/gh1o

SARS-CoV-2:n laboratorioalkuperää pidetään nyt virallisesti erittäin todennäköisenä. Raittisti katsottuna tämä virus ei aiheuttanut lähellekään vahinkoa, jota poliitikot niin halusivat sanoa, mutta tämän ei tarvitse koskea kaikkia patogeenisiä luomuksia, jotka syntyvät laboratorioiden viruskokeista. Tutkimuksessa Kiinan Hebein lääketieteellisen yliopiston tutkijat juhlivat itseään siitä, että he tappoivat koe-eläimensä hyvin lyhyessä ajassa käyttämällä erityisesti luotua Ebola-korvikevirusta: Taudinaiheuttajatartunnan saaneet hamsterit kuolivat surkeasti kahdessa tai kolmessa päivässä. Räjähtävä: Sovellettavia bioturvallisuusmääräyksiä kierrettiin.

Tutkijat yhdistivät vesicular stomatitis -viruksen (suu- ja sorkkatautia muistuttava eläintauti, joka voi tarttua ihmisiin) Ebola-virukseen ja tartuttaen sillä nuoria kultahamstereita. VSV-virus valittiin siten, että ei tarvinnut työskennellä tiukassa ympäristössä (bioturvallisuustaso 4), kuten Ebola-virusten käsittelyssä itse asiassa vaaditaan. Tämä ei kuitenkaan tehnyt luodusta korvikeviruksesta yhtään vähemmän vaarallista: koe-eläimillä ilmeni Ebola-taudin tuttuja oireita. “VSV-EBOV/GP-infektion jälkeen 3 viikon ikäisillä syyrialaishamstereilla esiintyi sairauden oireita, kuten painonpudotusta, useiden elinten vajaatoimintaa, vaikeaa uveiittia, korkea viruskuormitus ja vakavia systeemisiä sairauksia, jotka olivat samankaltaisia ​​kuin ihmisen EBOV:ssa. potilaita. Kaikki eläimet kuolivat 2-3 päivää tartunnan jälkeen (dpi), tiivistää tutkimuksen tiivistelmä .

Ihmiset olivat erityisen innostuneita silmäoireista: kultahamstereille kehittyi “silmiin eritteitä, jotka heikensivät heidän näköään ja peittivät silmämunien pinnan”. Tämä sopii yhteen havaintojen kanssa, jotka koskevat Ebolasta selviytyneitä, joilla on lisääntynyt silmäkomplikaatioiden, kuten silmän ihotulehduksen (uveiitin) ja optisten neuropatioiden riski. “Tämä on merkki siitä, että kolmen viikon ikäiset syyrialaiset hamsterit, jotka ovat saaneet VSV-EBOV/GP-tartunnan, voivat osallistua EVD:n aiheuttamien näköhermon häiriöiden tutkimiseen”, tutkijat sanovat. Tämän korvikeviruksen sisältävän hamsterimallin tarkoituksena on parantaa Ebola-tutkimuksen taloudellisuutta ja tehokkuutta.

Sitä tosiasiaa, että taudinaiheuttajat voivat karata laboratoriosta tällaisen tutkimuksen aikana, ei kuitenkaan oteta huomioon. ” Daily Mail ” huomauttaa, että tällaisia ​​”laboratorioiden vuotoja” kirjataan vuosittain 70-100. Biokemisti Rutgersin yliopistosta New Jerseyssä varoittaa: “[On] olennaista varmistaa, että uusi kimeerinen virus ei tartu tai lisääntyy ihmissoluissa ja että se ei aiheuta tarttuvuuden, tarttuvuuden ja patogeenisuuden riskiä ihmisillä ennen Biosafetyn käyttöä. Tason 2 tutkimukset jatkuvat.” Hän ei pidä todennäköisenä, että laboratoriovuodon laukaiseminen laukaisi pandemian – mutta jos katastrofi lopulta tapahtuu, vastoin odotuksia, tästä arviosta ei ole enää mitään hyötyä.

Kommentoi