23.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Heinz Steiner: Sensuuri ja valvonta: Olemme tietosodassa

3 min read
Heinz Steiner: Sensuuri ja valvonta: Olemme tietosodassa

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/ouro

Big Tech, hallitsevat poliitikot ja valtion viranomaiset päättävät, mitä meidän pitäisi nähdä, kuulla ja lukea. Heidän “totuuksistaan” tulisi myös tulla meidän – loput ovat “disinformaatiota” ja “valeuutisia”. Mutta valtavirta ja valtion tiedotusvälineet ovat todellisuudessa vain jatkavat vallanpitäjien tarinoiden levittämistä ja niistä on tullut propagandaelimiä.

Kerta toisensa jälkeen valtamedia – joka haluaa esittää itsensä ”totuuslehdistöksi” – jää kiinni valehtelusta ja väärästä tiedosta. Ei ole väliä Saksassa ja Euroopassa tai Yhdysvalloissa. Report24 on jo raportoinut tällaisista ilmeisistä valeuutisista täällä , täällä ja täällä . Mutta se on vain jäävuoren huippu. Olipa kyse sitten maahanmuutosta, ulkomaisesta rikollisuudesta, koronasta, ilmastosta tai jopa globaaleista kriiseistä kuten Ukrainassa tai Lähi-idässä – valtavirtaajat levittävät ensisijaisesti vallanpitäjien narratiiveja, vaikka niillä ei ole juurikaan tekemistä todellisuuden kanssa.

Näemme myös yhä enemmän hallituksia pyrkimyksiä ylläpitää online-median valvontaa (esim. CIA:n NewsGuard-projektin kautta ) ja niin sanottua “sosiaalista mediaa” (tämä näkyy muun muassa “Twitter-tiedostoissa”, katso täältä) . ja täällä ). Elon Muskin “X” (entinen Twitter) on nyt erityisesti sensuuria vaativien huomion kohteena, koska miljardööri arvostaa ilmaisunvapautta alustallaan eikä halua taipua poliitikkojen painostukselle. Facebook joutui myös sensuroinnin kohteeksi – ja Zuckerberg kumarsi sitä tekemättä meteliä. Viestipalvelu Telegram on myös sensuurinälkäisten poliitikkojen huomion kohteena siellä edelleen vallitsevan suhteellisen sananvapauden vuoksi .

Ongelmana on, että vallanpitäjät haluavat hallita tiedonkulkua. Jokaisen, joka julkaisee totuuden, joka on ristiriidassa laitoksen kertomusten kanssa, on odotettava sensuuritoimia. Joko kattavuutta vähennetään keinotekoisesti (ns. “shadowbanning”) tai käyttäjien tilit ja vaihtoehtoinen/ilmainen media eri alustoilla (Facebookista YouTubeen) demonetisoidaan tai jopa kielletään. Tähän lisätään hallituksen kriitikoiden ja ei-toivottujen tiedotusvälineiden ” pankkien purkaminen “.

Mielipiteitä “ilmastonmuutosta” vastaan ​​ei enää suvaita

Miksi tämä kaikki? Instituutio haluaa hiljentää kriitikot, jotta se voisi toteuttaa omia agendojaan mahdollisimman pienellä vastustuksella. Jokainen, joka on viime vuosina kirjoittanut Covid-19-aiheesta ja kokeellisista “rokotteista” ja kyseenalaistanut virallisen kertomuksen, on joutunut massiivisen hyökkäyksen ja sensuroinnin kohteeksi. Sama asia tapahtuu nyt ilmastonmuutoksen suhteen, jossa ei enää suvaita erimielisyyttä ilmastofanaattikoiden dogmeista . Jokainen, joka ei tue ehdoitta Ukrainaa taistelussa Venäjää vastaan, nähdään jo “valtion vihollisena” – ja mainosyhtiöt uhkaavat heitä sopimusten purkamisella.

Kaikki tämä tekee selväksi, että olemme kaikessa informaatiosodassa. Itse asiassa sillä ei ole väliä mikä on totta tai oikein – pääasia, että se palvelee laitoksen etuja. Todellista oppositiota ei haluta. Tämä on myös yksi syy siihen, miksi valtamedian kritiikki perustamispoliitikkoja ja puolueita kohtaan on enimmäkseen vain pinnallista.

Habeckin ja Baerbockin täydellinen epäonnistuminen toimistoissaan? Ei hätää. Scholz ja Cum-Ex? Ei eropyyntöjä (Wulff ja Guttenberg joutuivat eroamaan pienistä rikkomuksista…). Tilannetta ei kritisoida todella syvällisesti – kaiken on pysyttävä tietyissä puitteissa. Tämä tekee vaihtoehtoisesta/vapaasta mediasta niin vaarallisen laitokselle, minkä vuoksi niitä vastaan ​​taistellaan ja sensuroidaan yhä ankarammin. Tässä informaatiosodassa ei ole sijaa kerronnan ulkopuolisille totuuksille.

Mutta monet ihmiset ovat heränneet. Valtavirtaajat menettävät yhä enemmän yleisöä, kun taas vapaa ja vaihtoehtoinen media kasvaa kaikista sensuuriponnisteluista ja tavoittavuusrajoituksista huolimatta. Miksi? Koska todellista disinformaatiota ja “valeuutisten” levittämistä harjoittavat yhä enemmän valtavirran ja valtion radio. Vaikka he haluavat kuvailla itseään “totuuslehdistöksi”, he ovat enemmän “sensuurilehdistöjä” ja joissain tapauksissa (katso Corona-raportointi ja rokotuspropaganda) jopa todellisia “valehtelehtijoita”.

Kommentoi