23.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Jumala varjelkoon meidät utopisteilta

10 min read
Jumala varjelkoon meidät utopisteilta

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/53ce

Jos todella haluamme olla vapaita elitistisista roistoista, puhutaanpa keskeisestä ideasta, joka meidän on karkotettava mielestämme.

Vietämme nykyään paljon aikaa pahan luonteen ajattelemiseen, kirjoittaa James Edward Taylor .

Kaikki osoittavat jotakuta: korruptoituneet poliitikot, psykopaattiset miljardöörit, syvän valtion agentit savuisissa neuvotteluhuoneissa, massapsykoosit, tunteeton tekoäly, muinaiset salaseurot. Jotkut jopa ehdottavat, että keskuudessamme on kirjaimellisesti demoneita.

Voi olla.

Ja ehkä kaikki nämä asiat kukoistavat meidän aikanamme.

Nojaudun Solženitsynin näkemykseen: kyky pahuuteen on jokaisen ihmisen sydämessä.

Olemme kaikki tehneet jotain väärin. Voin ajatella useita kertoja, kun olen tehnyt jotain, jota olen myöhemmin katunut ja pyytänyt anteeksi joltakin (tai itseltäni). Mutta sen sijaan, että taputtaisin itseäni nyt selkään, annan sinulle lievän esimerkin: viime yönä ennen nukkumaanmenoa söin paljon suklaata. Tiesin, ettei se olisi hyväksi minulle. Totta kai, heräsin keskellä yötä vatsavaivoihin.

En ole epämääräinen. Skaalaa sitä. Ajattele instituutioita, lääkeyhtiöitä, monikansallisia sijoitusyhtiöitä, “hyväntekeväisiä” instituutioita ja valtion virastoja. Mikä on heidän “suklaa ennen nukkumaanmenoa?”

Ja mitä lukemattomia kauhuja he ovat valmiita tekemään miljardeille ihmisille saadakseen laukauksensa?

Miksi teemme väärin? Koska se näyttää tuottavan meille lyhytaikaista nautintoa tai palkkiota. Hyvä tunne, rikkaus, pidetty tai valta muihin. Se tuntuu hyvältä sillä hetkellä.

Ja mitä me teemme? Perustelemme sen.

Sanomme: kerta ei satu. Tai: Olen tämän ansainnut. Tai: sinun täytyy mennä mukaan tullaksesi toimeen. Tai: En voi lopettaa (huonoa) työtäni – minun täytyy ruokkia perheeni, eikö niin?

Tai (ja tämä on se, joka liittyy keskusteluumme): Se on suurempaa hyvää.

Luulen, että tämän perustelun vuoksi on vuodatettu enemmän verta kuin mihinkään muuhun.

Keskitysleirit rakennettiin tätä ajatusta silmällä pitäen.

Jokaisella tyranilla, jokaisella joukkomurhaa tekevällä roistolla, jokaisella varakkaalla psykopaattisella Bond-roistolla, jonka voit kuvitella, on tämä yhteistä: ihmiskunnan halveksuminen, joka kulkee omaa polkuaan, yhdistettynä siihen uskoon, että he, tyranni tai konna tai “asiantuntija” ratkaisun tehdä maailmasta parempi paikka.

Ja voi ketään, joka estää heitä toteuttamasta tuota näkemystä.

Ilmauksen “tehdä maailmasta parempi paikka” pitäisi saada kylmät väreet.

Käännettynä tämä tarkoittaa: ihmiskunta ei tiedä mikä on parasta, vain minä/me tiedämme sen. Minulla/meillä on näkemys ihmisistä ja aiheutamme niin paljon kärsimystä, köyhyyttä, orjuutta, vahinkoa tai murhaa kuin sen toteuttaminen vaatii. Se on suurempaa hyvää.

Siksi (ja ole hyvä ja lue tämä ja sano se ääneen) KAIKISTA UTOPIILISISTA PROJEKTISTA MUUTTUU DYSTOPIOI.

Heidän täytyy.

Kaksi ihmistä ei ole samaa mieltä kaikesta – tämä on väistämätön tosiasia, jota kutsutaan “perspektiiviksi”. Olet ehkä huomannut, että tämä koskee myös ihmisiä, jotka väittävät kuuluvansa samaan “vapausliikkeeseen” – vaikka he eivät voi olla samaa mieltä kaikesta. Jopa kaksi parasta ystävää ovat jatkuvasti eri mieltä.

Ja se on okei. Olemme samaa mieltä yhteisestä kohteliaisuuden periaatteesta ja sallimme useita näkökulmia, eikä se aiheuta koko asian (ystävyyden tai koko yhteiskunnan) romahtamista.

Utopismi on kuitenkin erilainen peto. Se vihaa tällaista moninaisuutta ja yrittää hävittää sen.

Oletetaan, että pystyt toteuttamaan utopiasi. Onnittelut, El Jefe… Fuhrer, miksi kutsumme sinua? Heti kun joku on eri mieltä näkemyksesi pienimmistä näkökohdista, sinulla on ongelma. Käsissäsi on likainen toisinajattelija, valtion vihollinen, joku, joka kieltäytyy osallistumasta “täydelliseen yhteiskuntaasi” ja siksi hänet on pidätettävä, vangittava, lähetettävä gulagiin, “uudelleenkoulutettava”, karkotettava tai tapettava. Joten sinun on palkattava ajatuspoliiseja, jotka valvovat, panevat täytäntöön ja korjaavat ajatusrikoksia, sekä propagandahenkilöitä, jotka jatkuvasti muistuttavat väestöä, mitkä ovat oikeat mielipiteet. Väestösi vakoilusta, toisinajattelijoiden tunnistamisesta ja pidättämisestä tulee hallintosi pääpaino.

“Demokratiamme suojelemiseksi!” (tai miksi tahansa kutsut kaunista järjestelmääsi).

Kaikista utopioista tulee dystopioita.

Aina kun joku luulee, että hänellä on täydellinen visio yhteiskunnasta, muistuta häntä tästä yksinkertaisesta tosiasiasta: unelmiesi yhteiskunta on jonkun muun painajainen.

Uskotko kommunistiseen utopiaan? Kaunis. Sinä ja kaikki ystäväsi voitte vapaasti ostaa tontin jostain ja viljellä sitä keskenänne. Sinulla on siihen oikeus.

Mutta heti kun pakotat minulle käsityksesi täydellisestä yhteiskunnasta, meillä on ongelma.

Jos olet hallitsija, joka luulee alamaisten olevan siellä palvelemassa sinua niin kutsutun jumalallisen veresi vuoksi, meillä on ongelma.

Jos olet eugenitiko, joka ajattelee, että ylivertainen geneettisi tekee sinusta sopivan hallitsemaan yhteiskuntaa, kun taas meidät muut ala-arvoiset on teurastettava, meillä on ongelma.

Mutta ongelma ei ole vain siinä, että elitistit luulevat tietävänsä mikä on parasta. Myös suuri yleisö on sitä mieltä.

Tämä on asia, jonka olemme kaikki tulleet tuskallisen tietoisiksi viime vuosina. Ystävämme, kollegamme ja perheemme uskovat, että myös eliitin tulisi hallita.

Suuri yleisö syyllistyy siihen, että he ottavat sydämeensä ajatuksen siitä, että he eivät tiedä mikä on heidän elämälleen parasta, ja siksi he tarvitsevat jonkinlaisen monarkin, valitun viranhaltijan tai valkotakkien asiantuntijan kertomaan heille. Siksi he ovat niin kuuliaisia ​​orjia, kun joku tulee televisioon ja kertoo heille, että heidät on laitettava käsiraudoihin. Tukholman oireyhtymän perimmäisessä tapauksessa vangit tuntevat myötätuntoa vangitsijoilleen ja lähtevät mukaan mielellään, koska “he rakastavat meitä ja tietävät mikä on parasta”. (Ja jos et ole samaa mieltä, olet joku epäsosiaalinen hullu).

Tämä on ajatus, joka meidän on karkotettava yleisöstä.

“Hallitseva luokka”, elitistit, mahdolliset tyrannit… he eivät rakasta sinua eivätkä tiedä mikä on parasta elämällesi.

Heillä ei ole erityistä pääsyä tietoon, jota sinulla ja minulla ei ole, ja he eivät ole “asiantuntijoita” missään muussa kuin ehkä palkan saamisessa katastrofien aiheuttamisesta ja jotenkin syyllisyyden välttämisessä niistä.

Kun puhumme “ihmisten herättämisestä”, tarkoitamme tätä: nämä hirviöt eivät ole suojassa tai turvassa. Olet heidän vankinsa ja orjansa. Ja he eivät epäröi poistaa sinua ja perhettäsi, jos et ole enää heille arvokas.

Niin kauan kuin tämä usko “voimakas eliitti näyttää meille, mikä on parasta” on laajalle levinnyt väestön keskuudessa, aina löytyy joku, joka haluaa astua tähän rooliin. Sillä ei ole väliä, nostatko syytteen vai poistatko yksittäisiä roistoja. Leikkaa pää irti hydrasta ja katso kauhuissaan, kun siitä kasvaa uusi.

Tämä on jatkunut kauemmin kuin sinä ja minä, ja kaikki esi-isät, jotka voimme nimetä, ovat olleet elossa.

Meidän täytyy jäädä ajatuksen taakse.

Ja rohkaise uskomaan vaihtoehtoon.

Joten mikä on vaihtoehto?

Sivistettyjen tasavaltojen keskeinen ajatus on utopismin vastakohta. Pohjimmiltaan se on jotain tällaista: yhteiskunta on luonnostaan ​​epätäydellinen ja täynnä ongelmia, jotka meidän on voitettava. Meillä on miljoona erilaista näkökulmaa. Tulemme olemaan eri mieltä monista asioista. Eikä se ole huono asia. Niin kauan kuin olemme samaa mieltä muutamasta perusperiaatteesta, joiden avulla voimme elää elämäämme sivistyneesti, selvitämme loput itse.

Tämä on keskeinen periaate: Kieltäydymme periaatteessa pakottamasta tai pakottamasta näkemyksiämme muille. Jokainen saa elää täysin oman näkemyksensä mukaan, kunhan se ei loukkaa kenenkään muun perusoikeuksia, joista olemme kaikki samaa mieltä. Vaikka elämäntapamme raivostuttaisi jonkun muun, harmi – heidän on vain hyväksyttävä se.

Elä ja anna elää.

Tämä on ainoa moraalinen yhteiskuntafilosofia, koska se on ainoa, joka periaatteessa torjuu väkivallan käytön muita kohtaan.

Elä ja anna elää tarkoittaa, että jokainen on vapaa toteuttamaan näkemystään siitä, mikä on parasta.

Utopismi on päinvastoin. Se tarkoittaa, että tiedän mikä on parasta ja kaikkien on mukauduttava siihen. Tai muuten.

Olen kuullut ihmisten puhuvan ” libertaarisesta utopiasta “.

Olen pahoillani, mutta tämä on kauhea, huonosti harkittu ristiriita.

Jos olet todella uskovainen vapauteen, todelliseen vapauteen, sinun on puolustettava jonkun OIKEUSTA harjoittaa elämäntapaa tai jopa ajatuksia, joita vihaat.

Sinun pitäisi jopa tukea ihmisten vapautta puolustaa vapauden vastaisia ​​ajatuksia. Sinun ei tarvitse pitää heidän ideoistaan ​​ja voit vapaasti väittää niitä vastaan. Mutta et voi vastustaa heidän OIKEUStaan saada noita ideoita. Ei ja on myös vapauden kannattaja.

Libertaarisessa yhteiskunnassa ei ole mitään utopistista. Siellä on kohteliaisuutta ja uskon yleiseen vaurauteen ja hyvään tahtoon. Mutta tulee myös ongelmia, erimielisyyksiä ja konflikteja – jopa konflikteja itse vapaudesta luopumisesta. Jälleen kerran, kaksi ihmistä ei ole samaa mieltä kaikesta.

Mutta jos todella uskot vapauteen, uskot, että “utopistinen” vaihtoehto on painajainen, jota ei kannata harkita, joten hyväksyt erimielisyyden ja konfliktin parempana vaihtoehtona.

(Muista, että epämukavuuden ja epävarmuuden tunteminen on vahvan sielun ja uskon myös vahvan yhteiskunnan keskeinen ominaisuus).

Ennakoi vastalausetta: Mutta James, emmekö vain päädy samaan paikkaan? Kuinka poistat korruption ja pääoman kertymisen ja monopolien pahuudet ?

Et poista niitä, et pakottamalla yhteiskunnan tasolla. Pidät niitä silmällä yksilötasolla. Ja sinä et osallistu siihen. Ja kannustat muita tekemään samoin.

Pysyt aina valppaana pahaa vastaan, itsessäsi ja muissa. Nimeä se (jota useimmat meistä tekevät täällä Substackissa). Sinä rankaisit siitä. (Ja myös palkitse hyve, kun näet sen.) Ja karkotat pahaa ottamalla rahasi (tai työsi) pois siltä. (Kaikki yritykset, jotka nyt oppivat “Go Woke Go Broke” -opetuksen, tietävät hyvin, mitä “laistuminen” tarkoittaa).

Korruptiota kohtaan tunnetun vetovoiman torjunta on yksi niistä edellä mainituista ongelmista, joita kohtaamme vapaassa yhteiskunnassa. Se on vain osa elämäntapaa, voisi sanoa.

Mutta sitä ihmiset eivät halua kuulla, eihän?

Mitä kaikki haluavat kuulla: Ylhäältä alaspäin suuntautuva ratkaisu pahaan. Mahtava! Koska silloin heidän ei tarvitse ottaa vastuuta pahan kohtaamisesta omassa elämässään. “Kaikki on jo järjestetty”, he ajattelevat.

(Paitsi että he eivät ajattele niin pitkälle kuin… odota hetki, kuka päättää mikä “paha” on ja kenestä tulee vainon uhri sellaisessa järjestelmässä? Hmm.)

Mitä kukaan ei halua kuulla: Anteeksi, ystävä. Sinun on silti otettava vastuu pahuuden kohtaamisesta itsessäsi, perheessäsi, työssäsi ja yhteiskunnassasi joka päivä tästä hetkestä ikuisuuteen asti. Se tulee olemaan vaikeaa. Sinun on katsottava pois tuottoisista palkkioista. Sinun on mietittävä ja päätettävä, mihin osallistua ja mihin ei. Sinun täytyy riidellä ihmisten kanssa. Sinun on vietävä rahasi pois pankeista ja yrityksistä, joita et halua tukea, vaikka se olisi vaikeaa, kuten oman ruoan kasvattaminen tai omien lasten kasvattaminen sen sijaan, että osallistuisit noihin korruptoituneisiin järjestelmiin. Sinun täytyy ottaa kantaa ja kutsua ihmisiä esiin heidän väärinteoistaan, vaikka se merkitsisi työpaikkasi, urasi tai maineesi menettämistä. Sinulla on oltava periaatteet ja noudatettava niitä, vaikka kaikki ympärilläsi huutavat sinulle valitaksesi helpon ja palkitsevan polun.

Onko viesti vastuun ottamisesta tuomittu epäonnistumaan? Ihmiset haluavat nopean ratkaisun, sosiaalisen pillerin, jonka he voivat niellä. “Kun otamme käyttöön TÄMÄN järjestelmän, kaikki on hienoa.”

Se ei vain tule koskaan tapahtumaan. Anteeksi. Yrityksen täytyy johtaa uuteen laajalle levinneeseen pahuuteen.

Jos et usko ihmiskunnan kykyyn kohdata pahaa ja taistella sitä vastaan ​​elämässään, jos uskot, että on oltava “yhteiskunnallinen ratkaisu”, jokin pakotettu järjestelmä estää pahan tapahtuminen leviää, että “ihmiset jätetään omiin käsiinsä. aiheuttaa katastrofin”, niin olen pahoillani, mutta silloin et usko vapauteen. Lopeta teeskentely ja lähde. Mene töihin ajatushautomoon. Mene kokouksiin Davosissa. Koska tämä on juuri sitä, mitä nuo ihmiset ajattelevat, ja sinä olet yksi heistä, joten sinun on parempi lopettaa valehteleminen itsellesi ja kaikille muille.

Kuinka voisit poistaa pahan yhteiskunnallisella tasolla? Palatakseni Solženitsynin lainaukseen: kyky pahuuteen on meissä kaikissa. On ikuinen impulssi tehdä pahaa, koska se on helppoa ja nopeaa. Pahan “eliminoimiseksi” sinun on eliminoitava kaikki. Ja juuri niin käy, kun joku yrittää sitä.

Kaikista yrityksistä “eliminoida” paha tulee itsessään hirviömäiseksi pahaksi. Siitä tulee “ratkaisu”, joka vaatii verenvuodatusta. Ajattele Robespierren “ratkaisua” monarkian pahoihin: katkaista päät kaikilta, joita he pitivät “hallitsevana luokkana”, ja heidän perheidensä ja jokaisen, joka sympatioi heitä tai kirjoitti jotain vastoin sitä, mitä valtio teki tai jotka vastusti Robespierren politiikkaa, tai joka puolusti muutosta johtajuudessa, tai kuka tahansa, jonka uskottiin olevan salaisia ​​suunnitelmia valtionpäämiestä vastaan… ja tiedät mitä tarkoitan. Pian kadut täyttyvät oletettujen “valtion vihollisten” verellä ja kaikki elävät pelossa joutuvansa “oletettuun” viholliseen ja joutuvansa giljotiiniin. Sen verran “ratkaisusta” pahuuteen. (Muuten, Robespierre itse teloitettiin giljotiinilla, joten anna sen upota ennen kuin aloitat utopistisen projektisi).

Perustajaisät ymmärsivät tämän. Et koskaan “poista” pahaa, koska kyky on meissä kaikissa. Mitä sinun täytyy tehdä, on aina olla valppaana sen suhteen. Siksi “vapauden hinta”. Se tarkoittaa, että olemme tässä taistelussa tästä hetkestä ikuisuuteen asti . Se tarkoittaa, että sinun on oltava valppaana ja periaatteellinen. Jokainen yritys kiertää tätä hintaa on yritys pakottaa meille muille mitään muuta kuin vapautta. Ja se päättyy yhtä huonosti tai vielä pahemmin.

Siksi sen sijaan, että pakottaisimme ihmiskunnalle uuden järjestelmän, sanon, että meidän pitäisi mennä ajatuksen perässä.

Ajatus siitä, että eliitit tietävät, mikä on parasta, suuremman edun vuoksi… sen on tultava historiallinen loppu.

Kenelläkään meistä ei ole vaikeuksia kuvitella, millaista olisi elää utopistisessa visiossa, jonka jollain muulla on meitä kohtaan. Teemme sen jo.

Mietitkö, miksi kaikki näyttää niin oudolta, järjettömältä ja moraalisesti käänteiseltä? Koska elämme moraalisesti käänteisten psykopaattien kieroutuneissa unelmissa, joilla oli keinot toteuttaa näkemyksensä täydellisestä yhteiskunnasta.

He saavuttivat tämän aseman yhteiskunnan avulla, koska yleisö yleensä osallistui siihen, sai siitä palkkion, tuki sitä tai suvaitsi sitä.

Tervetuloa rockerfelliläiseen, gatesilaiseen, švaabilaiseen utopiaan. He ovat saavuttaneet kauan odotetun unelmansa ja saamme elää sen mukaan.

En tiedä teistä, mutta luulen, että unelmoijat ovat jo kauan myöhässä.

Tätä vastaan ​​todelliset vapaustaistelijat ovat taistelleet tuhansia vuosia. Ajatus siitä, että keisari, hallitsija tai presidentti tai “asiantuntijoiden” tai miljardöörien luokka tietää, mikä on sinulle parasta.

He eivät tiedä sitä. Se on selvää.

Uusi kaunis järjestelmä ei ole vastaus. Vapauden tarkoitus ei ole luoda uutta utopiaa.

Se pelastaa meidät utopistien kieroutuneilta unelmilta.

Kommentoi