Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

13.6.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Tekoäly valtaa nopeasti ihmiskunnan

9 min lukea
Tekoäly valtaa nopeasti ihmiskunnan

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/tpw1

Liukumme nopeasti dystopiaan jo ennen kuin Apocalypsessa (Ilmestyskirjassa) ennustettu globaali holokausti on tullut. Yleensä elokuvat esittävät dystopiaa saapuvana sen jälkeen, kun maailma on pyyhkäisty pois ydinholokaustin, asteroidin törmäyksen, maailmanlaajuisen pandemiana, joka on jotain paljon pahempaa kuin Kiina-syndrooma (nykyinen nimeni Covidille). Mutta tässä on kaksi uutista alla, jotka kertovat kuinka olemme liukumassa tekno-dystopiaan, ja yksi tarina, joka antaa toivoa siitä, että ei-eliittiset ihmiset, jotka asuttavat suurimman osan tästä maailmasta, vastustavat teknon valtausta.

Ensimmäisessä tarinassa luemme, kuinka tekoäly on jo laajalti tunkeutunut suuriin tiedotusvälineisiin ja karkottanut ihmiset ulos. Se on jo käytännössä pyyhkäisy useiden suurten julkaisujen läpi. AdVon on tekoälysisältöhirviö, josta tuli surullisen kuuluisa, kun se korvasi monet Sports Illustratedin ihmiskirjoittajista . Alla olevassa artikkelissa sanotaan, että jäljelle jääneiden kirjoittajien tehtävänä on enimmäkseen vain kiillottaa tekoälyn saappaat, jotta he eivät jätä sellaista koneen jalanjälkeä kaikkialle. Tiedäthän: saa tarinan kuulostamaan ihmisen kirjoittamalta, koska vaikka tekoäly voi kirjoittaa insta-tarinoita mistä tahansa aiheista, jotka käsittelet sitä, ne kuulostavat yleensä toistuvilta eivätkä aivan inhimillisiltä.

Artikkelin mukaan kirjoittajien tehtävänä on myös kouluttaa tekoälyä korvaamaan heidät muuttumalla inhimillisemmäksi siinä, mitä se tekee. Monet näistä kirjoittajista on nyt … korvattu. Gannett ja sen USA Today -julkaisu sisältää nyt monia ei-inhimillisiä sivurivejä, joiden nimet on tehty kuulostamaan ihmisiltä. Artikkelit ovat usein epätasaisia ​​ja kaavamaisia, minkä vuoksi kirjoittajien ammattiliitto syyttää heitä “huonosta tekoälystä”.

Tekoälyä kutsutaan Ad Voniksi, koska sen ensisijaisena kirjoitustehtävänä on ollut kirjoittaa vääriä ihmisten tuotearvosteluja (eli mainoksia) oikeista tuotteista Sports Illustratedin kaltaisiin aikakauslehtiin . Siitä on niin hyödyllistä saada miljardi arvostelua olemattomilta ihmisiltä, ​​jotka eivät ole koskaan käyttäneet tuotetta. Tekoälyllä luotuihin kirjoittajakuviin, jotka liittyvät arvosteluihin, on liitetty kuvitteellisia tekoälyn luomia elämäkertoja. Raportin mukaan tämä on uusi totuus, jopa sellaisissa suurissa ja luotetuissa räpyissä kuin Sports Illustrated .

Löysimme pitäisi hälyttää kaikkia, jotka välittävät luotettavasta ja eettisestä mediateollisuudesta. Pohjimmiltaan AdVon harjoittaa sitä, mitä Google kutsuu “sivuston maineen väärinkäytökseksi”: se tekee julkaisijoiden kanssa sopimuksia, joissa se tarjoaa valtavan määrän erittäin heikkolaatuisia tuotearvosteluja – usein yllättävän merkittäville julkaisuille – joiden tarkoituksena on vetää liikennettä ihmisiltä, ​​jotka etsivät Googlen asioita, kuten ” paras ab-rulla.” Ajatuksena näyttää olevan, että nämä vierailijat huijautuvat luulemaan, että suositukset ovat julkaisun varsinaisten toimittajien antamia, ja he napsauttavat jotakin artikkelin affiliate-linkkejä, jolloin he saavat hieman rahaa takaisin, jos he tekevät ostoksen….

Löysimme yrityksen tekaistuja kirjoittajia ja heidän töitään kaikkialta julkkisjuoruista, kuten Hollywood Life ja Us Weekly, arvostettuihin sanomalehtiin, kuten Los Angeles Timesiin , joista jälkimmäinen kertoi meille myös, että se oli katkaissut suhteensa AdVoniin havaittuaan työnsä epätyydyttäväksi. ….

Ja kun lähetimme yksityiskohtaisia ​​kysymyksiä tästä tarinasta McClatchylle , suurelle alueellisten sanomalehtien kustantajalle, se myös lopetti suhteensa AdVoniin ja poisti yli 20:stä lehdestä satoja osioitaan – joita on kirjoittanut vähintään 14 väärennettyä kirjoittajaa. Miami Heraldista Sacramento Bee ….

Sen sivuston aikaisempi arkistoitu versio kehui, että sen julkaisuasiakkaina olivat Ziff Davis -pelit PC Magazine, Mashable ja AskMen (Ziff Davis ei vastannut tätä tarinaa koskeviin kysymyksiin) sekä Hearst’s Good Housekeeping (Hearst ei vastannut kysymyksiä) ja IAC:n Dotdash Meredith -julkaisut People, Parents, Food & Wine, InStyle, Real Simple, Travel + Leisure, Better Homes & Gardens ja Southern Living ….

Jos AdVon käyttää tekoälyä tuotearvostelujen tuottamiseen, se herättää mielenkiintoisen kysymyksen: kokeilevatko sen työntekijät todella suositeltuja tuotteita?

“Ei”, nauroi yksi AdVon-lähde. ” Ei. Sataprosenttisesti ei. “

Tämä lisää kerroksia valeuutisten sipuliin. Tavallisia valeuutisiasi kirjoittavat nyt väärennetyt ihmiset väärennetyillä valokuvilla ja väärillä biosilla. Se on melkein kuin häpäissyt republikaanien entinen edustaja George Santos olisi kirjoittanut kaikki artikkelit! Ja se on vain yksi tekoäly.

Kuinka paljon ihmisen panosta artikkelin kirjoittamiseen tarvitaan? Kirjoita vain jotain, kuten “Parhaat polkupyörät lapsille”, ja… artikkeli toimitetaan. Eli tekoälyn tulos on usein lukukelvoton. Paina vain “generoi” -painiketta, ja se ponnahtaa esiin uuden. Ei ihme, että useimmat artikkelit, joihin olen törmännyt viime aikoina, joissa on mielenkiintoisia “faktoja”, olivat niin kauheasti kirjoitettuja, että kieltäydyin julkaisemasta niitä, koska olin varma, että ne ovat tekoälyn luomia sen lisäksi, että ne ovat vain lukukelvottomia. Mutta alle vuoden kuluttua olen varma, että nuo puutteet ovat enimmäkseen menneisyyttä.

(Saan rutiininomaisesti ihmisten nimille kirjoitettuja sähköposteja, joissa tarjotaan artikkeleita, joissa on tällaisia ​​linkkejä. Kieltäydyn aina niistä. Tässä olet jumissa vain minussa. Tietenkään sinulla ei ole aavistustakaan, olenko vain yksi vai en Itsekin erittäin ovela tekoäly. Tämä on vain rohkean uuden maailmamme surullinen tilanne.

Ehkä Boeing voisi hyötyä tekoälyn käytöstä laadunvalvontaansa. (Tai ehkä he jo tekevät.) Luotettavuus olisi heidän työnsä tasoa siitä lähtien, kun kerran mahtava yritys valtasi kaksikymmentä vuotta sitten papulaskijat. Sitä nämä kerran suuret (erittäin kauan sitten) lehdet tekevät. Ihmisten karsiminen kustannusten leikkaamiseksi ja osakkeenomistajien voittojen maksimoimiseksi.

Tekoälyn artikkelit…

… ovat täynnä täyteaineita ja totuuksia, ja joskus niissä on outoja virheitä, joiden vuoksi on vaikea uskoa, että ihminen olisi koskaan tarkistanut luonnosta vakavasti ennen julkaisemista.

Joskus artikkeleiden yhtenäisyyden puute on hauskaa:

Aluksi sanotaan, että nostohihna “tarjoaa tarvittavan selkätuen vammojen ehkäisemiseksi ja nostokykysi parantamiseksi” – ennen kuin suuntaat jälleen muodin maailmaan ilman selitystä ja pohtien, että “Gucci, Hermes ja Salvatore Ferragamo ovat hyvin tunnettuja laadukkaiden vöidensä vuoksi…”

Kuten niillä yrityksillä on mitään tekemistä painonnostovöiden kanssa!

Tai harkitse Etelä-Carolinan Rock Hill Heraldissa julkaistua AdVon-arviota mikroaaltouunista , joka teki samanlaisen erikoisen virheen. Artikkelin ensimmäinen osa koskee todellakin mikroaaltoja, mutta sitten selittämättömästi vaihtaa vaihteet perinteisiin uuneihin ilman selitystä vaihdolle…. Se jopa vakuuttaa lukijoille, että “kyllä, voit käyttää alumiinifoliota uunissasi”.

Niin paljon ympärillä oleville ihmisille tosiasiavirheiden tajuamisesta.

Se on käytäntö, joka hämärtää journalismin ja mainonnan välisen rajan murtumispisteeseen asti, tekee verkosta huonomman kaikille ja esittää peruskysymyksiä, kuten “onko tämä kirjoittaja todellinen henkilö?” sumeampaa ja sumeampaa.

Todellakin. Se myös vaikeuttaa minun kaltaisteni ihmisten koota yhteen tarinoita, jotka ovat jopa luettavissa.

Kulissien takana AdVon vastasi ilmoituksiimme kielteisten ja oikeudellisten uhkausten joukolla. Yhdessä vaiheessa sen asianajajat antoivat meille seitsemän päivää aikaa peruuttaa Sports Illustrated -tarinamme “pitkittyneiden oikeudenkäyntien” välttämiseksi – mutta määräajan tultua ja kulumisen jälkeen oikeustoimia ei tapahtunut.

Kiva. Kone, joka suojelee etujaan pelottamalla tekoälyn luomilla asianajajilla! Kuinka monta kuukautta kestää vielä, ennen kuin joku lain hallinnut tekoäly nostaa oman tapauksensa ja onnistuneesti vakuuttaa tuomioistuimen, että sen pitäisi saada edustaa itseään, jottei tuomioistuin arvioi ennakkoluulottomasti sitä olevan tarpeeksi inhimillinen edustamaan itseään asiassa teeskenteleekkö tekoäly, että se on monia todellisia ihmiskirjoittajia. (Se on legioona.)

Mutta hei, mies voi näinä päivinä olla nainen henkilökohtaisen ilmoituksen kohdalla; niin miksi ei?

Advon [sic] on ylpeä voidessaan käyttää tekoälyä vastuullisesti yhdessä ihmisten kirjoittajien ja toimittajien kanssa kumppaneille, jotka haluavat parempaa tuottavuutta ja tarkkuutta kauppaosastoillaan”, yhtiö kirjoitti lausunnossaan. ” Sport Illustrated [sic] ei ollut yksi niistä tekoälykumppaneista. Annamme aina nimenomaisen eettisen valvonnan julkaisukumppaneillemme, jotta he voivat päättää, minkä tason tekoälytyökalut he haluavat sisällöntuotantoprosessissa – mukaan lukien ei mitään, jos he niin haluavat, mikä on ollut osa liiketoimintaamme perustamisesta lähtien.

On mahdollista, että tämä on totta. Ehkä AdVon käytti tekoälyn luomia headshots-kuvia luodakseen fiktiivisiä kirjoittajia ja pysähtyi siihen, käyttämällä vain väärennettyjä kirjailijoita julkaistakseen lihaa ja verta ihmisten tuottamaa sisältöä.

Mutta todisteita katsottuna sitä on vaikea uskoa.

Ja kuinka voit uskoa mitään nyt, kun tekoälyä käytetään JO laajasti sisällön luomiseen, jopa äskettäin onnistunut huijaamaan monet ihmiset uskomaan, että se oli Joe Bidenin tallenne ja ilmeisesti huijannut monet suuret toimittajat uskomaan, että se oli ainakin todellinen alipalkattujen matalan tason, kustannuksia säästävien kirjoittajien sisältöfarmi. Nyt he tietävät, että heitä on huijattu, ja monet vetäytyivät pois hyvin nopeasti, koska he näyttäisivät niin typeriltä.

Myskimieli sulautuu koneeseen

Toisessa tämän päivän artikkelissa, jossa Elon Musk sanoo, että hän kuuntelee podcasteja yhteiskunnan apokalyptisesta romahtamisesta voidakseen nukkua yöllä, hän puhuu nopeasta muutoksesta, joka ihmisten on tehtävä tullakseen yhdeksi koneiden kanssa. Kaveri, joka keksii hämmästyttäviä autoja, jotka voivat melkein ajaa kuin ihmiset, kunnes ne saapuvat kiertoliittymään ja menevät sekaisin ja tappavat ihmisiä, on täysin vakuuttunut siitä, että hänen on myös keksittävä ihmiset uudelleen.

Eteläafrikkalaissyntyinen yrittäjä sanoi teoriansa pitkään, että tekoäly, syntyvyyden lasku tai “yhtenäinen maailmanhallitus” voivat johtaa sivilisaation romahtamiseen.

OK. Toistaiseksi hyvin. Kiva tietää.

Sitten päästään seuraavaan kappaleeseen:

Tämä voi olla digitaalista älykkyyttä, joka korvaa biologiset aivot, teknologiamoguli on sanonut ja lisännyt, että sivilisaation selviytymiseksi ihmisten on sulauduttava koneisiin, jotta he eivät tule merkityksettömiksi.

Joten, ihmiskunnan pyyhkiminen pois tapahtuu, kun digitaalinen älykkyys (AI) korvaa biologiset aivot, ja ratkaisu on, että laitamme digitaalisen älykkyyden biologisiin päihimme tai siitä tulee merkityksetön? Ihmissivilisaatio on siinä tapauksessa nyt Star Trekin Borg-yhteiskunnan luomisen kynnyksellä . Anna vain kehosi ohjauspyörä Muskille, niin hän saa sinut johtoon.

“Kyse on enimmäkseen kaistanleveydestä, aivojen ja itsesi digitaalisen version välisen yhteyden nopeudesta – erityisesti ulostulosta.”

Hän lisäsi, että tietokoneet voivat kommunikoida “biljoona bittiä sekunnissa”, kun taas ihmiset voivat hallita vain noin 10 bittiä sekunnissa kirjoittaessaan mobiililaitteella.

Jotta koneet eivät tekisi niistä merkityksettömiä, meidän on liitettävä niihin digitaalisesti. Kuten mitä? Hyödyttömät lisäkkeet, jotka hidastavat koneiden toimintaa fyysisten tarpeiden, kuten vessassa tai aamiaisen korjaamisen, takia? Ei kestäisi kauan ennen kuin koneet jättäisivät tuon liitteen pois.

Musk on jo alkanut toteuttaa teoriaansa. Tammikuussa hän ilmoitti, että ensimmäinen ihminen oli saanut aivoistutteen Neuralink-yhtiöltään.

Joten digitaalisen ihmisen beta-versiota testataan, kuten The Daily Doom -julkaisussa on aiemmin raportoitu. Tämä on melkein alkukantainen Borgian konseptina, mutta se toimi hyvin… kunnes ei.

Neuralink sanoo, että sen tavoitteena on “määrittää uudelleen ihmisen kyvyn rajat” ja kertoa mahdollisille osallistujille, että he “voivat merkittävästi muokata vuorovaikutuksen ja itsenäisyyden tulevaisuutta, ei vain sinulle vaan lukemattomille muille.”

“Alkuperäiset tulokset osoittavat lupaavia hermosolujen piikkien havaitsemista”, hän sanoi tammikuussa viitaten aivomme ja hermostomme väliseen solutoimintaan.

“Joku suuren kaistanleveyden rajapinta aivoihin on jotain, joka auttaa saavuttamaan symbioosin ihmisen ja koneälyn välillä ja ehkä ratkaisee ohjaus- ja hyödyllisyysongelman.”

Ja sitten se toimii väärin ja aivot irrottivat sen aivoista. Kuitenkin monimiljardööri Muskin mielikuvituksellisessa mielessä ratkaisu siihen, etteivät koneet joudu valtaamaan ja korvautumaan niillä, on… “Jos et voi voittaa heitä, liity heihin.”

Minun on vaikea nähdä, kuinka koneet eivät ole voittajia tässä skenaariossa, kun ne valtaavat olemuksemme. Mutta meidän on tehtävä se….

“tavalla, joka on hyödyllinen ihmiskunnalle.”

OooooKaaay.

“Tekoälyä ei pidä opettaa valehtelemaan.”

Hmm. Katso sen opettajia nähdäksesi kuinka pitkälle se menee. Ainoa ero valehtelevan tekoälyn ja valehtelevan ihmisen välillä on se, että valehteleva tekoäly pystyy käsittelemään biljoona bittiä valheita sekunnissa ja ihminen voi vain yrittää purkaa ne, korkeintaan kymmenen bittiä valhetta sekunnissa. Onnea meille! Tarvitsemme sitä.

Vallankumous on käynnissä

Onneksi kolmas artikkeli tarjoaa tänään yhden toivon säteen. Tiedätkö kaikki ne automaattiset laskurit, jotka korvasivat ihmiset? Kävi ilmi, että useimmat ihmiset eivät pidä niistä, joten jotkut kaupat ovat nyt repimässä niitä pois, koska tavallinen mies ja nainen alkoi vihdoin siirtyä muihin kauppiaisiin, joilla on vielä oikeita ihmisiä. Ennen kuin tämä vastatoimi onnistuu, sinun ei tarvitse ketään tarkistaa päivittäistavaroitasi ja kenenkään ei tarvitse ajaa autollasi kauppaan, josta ostit päivittäistavarat ja lehden, jonka on kirjoittanut kukaan, joka ei koskaan testannut mitään kirjoitettua. Ja tämä on vasta ensimmäinen vuosikymmen upeasta elämää muuttavasta tekoälystä.

Vielä yksi syy, miksi kutsun tätä kaaoksen vuodeksi.

(Ja tästä syystä jätän myös niin monia kirjoitusvirheitä, kun kiirehdin artikkelia päivässä sen lisäksi, että kokoan yhteen kaikki uutisetrendit, jotka johtavat kohti talouden romahdusta, josta Elon haaveilee päästäkseen nukkumaan… niin tiedät tahrat, että se on edelleen ihmisperäinen… tai se voi olla vain tekoälytemppu, joka saa sinut varomaan.

fiFinnish