23.5.2024

Publication-X

"in tenebris moderni diei, solum bellum est"

Hullua: Nyt jopa Sparkasse varoittaa käteisestä ja vaatii lähimaksuja

3 min read
Hullua: Nyt jopa Sparkasse varoittaa käteisestä ja vaatii lähimaksuja

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/ubm1

Kukaan ei aio luopua käteisestä, eihän? Sparkasse varoittaa parhaillaan Instagramissa käteisen käytöstä, koska eurosetelit ja -kolikot ovat saastuttaneet bakteereja, jotka voidaan poimia ja siirtää eteenpäin. Kädet kannattaa siis pestä käteisen kosketuksen jälkeen – tai mikä parasta, siirtyä välittömästi lähimaksuun.

Raha kulkee monen käden läpi. Siksi ei ole harvinaista, että seteleihin ja kolikoihin kerääntyy jäämiä, kuten likaa ja bakteereita. Kansalaisia ​​pyydettiin jo korona-aikana lähimaksuihin. Loppujen lopuksi käteisellä ei ollut erityistä riskiä SARS-CoV-2-tartunnasta, kuten tutkimukset ovat osoittaneet.

Käteispaniikki vaarattomien bakteerien takia?

Siitä huolimatta Sparkasse varoittaa nyt taas likaisesta käteisestä ja edistää lähimaksamista: “Varo bakteeriloukkuja: Käteisemme toimii kasvualustana erilaisille mikrobeille”, sanotaan yhtiön kotisivulla . Viitataan New Yorkin yliopiston ns. Dirty Money Projectiin , jossa tutkijat havaitsivat vuonna 2014, että yhdessä setelissä voi olla jopa 3000 erityyppistä bakteeria. Tutkijat tutkivat mikrobien varalta New Yorkissa liikkeellä olevia yhden dollarin seteleitä ympäri maailmaa. Useimmiten setelit sisältävät bakteereja, jotka aiheuttavat aknea ja muita ihottumia, mutta ovat muuten vaarattomia. Näitä seuraa usein coli-bakteerit. Kolmanneksi yleisin mikrobityyppi seteleissä on myös bakteereja, joilla on antibioottiresistenssigeenejä. Seteleistä löytyy bakteerien lisäksi myös ihmisten ja jopa eläinten DNA-jälkiä.

Mitä vanhempi raha, sitä enemmän mikrobeja voi kerääntyä siihen. Pienemmillä seteleillä, jotka ovat liikkeessä useammin ja vaihtavat omistajaa usein, on suurempi bakteeritiheys. 5 ja 10 euron setelit vaihdetaan keskimäärin kerran vuodessa. Kolikoihin kerääntyy huomattavasti vähemmän bakteereita kuin seteleihin. Se johtuu materiaalista. Setelit on valmistettu puuvillakuiduista, kun taas kolikot on valmistettu osittain kuparista, jolla on antibakteerinen vaikutus.

Dirty Money Projectin tutkijat huomauttivat selvästi, että arkipäivän esineissä olevat bakteerit ovat usein yliarvostettuja. Ne ovat tärkeitä myös immuunijärjestelmän harjoittamiselle. “Rahassa olevat mikrobit eivät automaattisesti aiheuta terveysriskiä”, säästöpankki myöntää. Ei siis ole mitään syytä välttää käteistä. Hygieniatoimenpiteitä, kuten säännöllistä käsienpesua rahan kanssa koskettamisen jälkeen, suositellaan kuitenkin edelleen.

Käteinen: piikki voimakkaiden kyljessä

Toinen “ratkaisu” tähän oletettuun ongelmaan: vältä käteistä. “Kohonneen tartuntariskin aikoina, kuten flunssan aikana, lähimaksutapojen käyttö voi olla hyödyllinen ennaltaehkäisevä toimenpide suoran kontaktin mikrobien kanssa vähentämiseksi”, Sparkasse suosittelee asiakkailleen suoraan poliittisesti pakotettujen seurausten jälkeen. korona-vuosien viruspaniikki. Instagramissa he ilmaisevat asian vielä suoremmin: “Ja kun seuraava sairausaalto iskee, on parempi siirtyä lähimaksamiseen.” Tietenkin ihmiset joutuvat kosketuksiin mikrobien kanssa kaikkialla – sinun tarvitsee vain koskea pakkausta tuote supermarketista. Pitäisikö olla parempi välttää päivittäistavaroiden ostamista tms. nyt, kun flunssaaaltoa pidetään jo lopullisena vaarana?

“Vihreän ja digitaalisen muutoksen” aikana, jota viedään eteenpäin maailmanlaajuisesti, käteisestä tulee todennäköisesti yhä enemmän häiritsevä tekijä. Pitkällä aikavälillä voidaan olettaa, että käteinen korvataan digitaalisella eurolla, vaikka EKP väittää, että se on tarkoitettu vain käteisen “täydentämiseen”. Digitaalisella valuutalla ei ole kuluttajille mitään etua, mutta se mahdollistaa kaikkien tapahtumien täydellisen seurannan ja avaa oven valtion digitaaliseen valvontaan ja valvontaan sosiaalisen luottojärjestelmän tavoin, varsinkin digitaaliseen tunnukseen liitettynä. Hallituksen pakotteet, kuten tilinsulku ja ostettavien tuotteiden valvonta, olisi myös helppo toteuttaa. Sparkassen läheisyys poliittisille asialistoille tunnetaan hyvin – vain muutama viikko sitten uhkauskirje ja ilmiantajien raportti ei-toivotuista AfD-lahjoituksista Sparkassen asiakkailta nousivat negatiivisiin otsikoihin. Myös kokeellista koronarokotusta mainostettiin .

Tosiasia on: kuten oma autosi – työskentelemme myös moottoroidun yksityisliikenteen lakkauttamiseksi – fyysinen raha edustaa palan vapautta, eikä sillä siksi ole vaihtoehtoa.

Kommentoi