Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

22.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

Prof. Amos Goldberg: “Kyllä, se on kansanmurha”

5 min lukea
Prof. Amos Goldberg: “Kyllä, se on kansanmurha”

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/poev

Kyllä, se on kansanmurha. Ei ole väliä kuinka vaikeaa ja tuskallista on myöntää tämä ja huolimatta kaikista yrityksistä muuttaa mieltämme, kuuden kuukauden julman sodan jälkeen ei ole enää mahdollista paeta tätä johtopäätöstä. Juutalainen historia on tästä lähtien tahrattu Kainin “rikosten rikoksen” merkillä, jota ei voida pyyhkiä pois hänen otsastaan. Sellaisenaan se joutuu oikeuden eteen sukupolvien ajan, kirjoittaa professori Amos Goldberg .

Oikeudellisesta näkökulmasta ei vielä tiedetä, mitä Haagin kansainvälinen tuomioistuin päättää, vaikka tähänastisten välipäätösten ja lakimiesten, kansainvälisten järjestöjen ja tutkivien toimittajien lisääntyvien raporttien valossa suunta näyttää aika selvältä.

Jo tammikuun 26. päivänä tuomioistuin päätti ylivoimaisella enemmistöllä (14 vastaan ​​2), että Israel saattaa toteuttaa kansanmurhaa Gazassa. Maaliskuun 28. päivänä, Israelin Gazaan määräämän tarkoituksellisen nälänhädän jälkeen, tuomioistuin antoi lisämääräyksiä (tällä kertaa 15-1 enemmistöllä, tuomari Aharon Barak), joissa kehotettiin Israelia olemaan kieltämättä palestiinalaisille heidän oikeuksiaan, joita kansanmurhasopimus suojelee.

Miehitettyjen Palestiinan alueiden ihmisoikeustilannetta käsittelevän YK:n erityisraportoijan Francesca Albanesen yksityiskohtainen ja perusteltu raportti päätyi jonkin verran päättäväisempään lopputulokseen ja on lisäaskel sen ymmärtämisessä, että Israel todellakin harjoittaa kansanmurhaa . Yksityiskohtainen ja päivitetty raportti Dr. Lee Mordechai, joka kerää tietoja Israelin väkivallan tasosta Gazassa, tulee samaan johtopäätökseen.

Hyvin korkeat tutkijat, kuten Jeffrey Sachs , Columbian yliopiston taloustieteen professori (ja juutalainen, jolla on lämmin asenne perinteiseen sionismiin), joiden kanssa valtionpäämiehet ympäri maailmaa säännöllisesti neuvottelevat kansainvälisistä kysymyksistä, puhuvat Israelin kansanmurhasta. tietenkin.

Erinomaiset tutkimukset , kuten Yuval Avrahamin, ja erityisesti hänen viimeaikainen tutkimus tekoälyjärjestelmistä, joita armeija käyttää eliminoitavaksi määrättyjen valinnassa ja osumisessa, syventävät tätä syytöstä entisestään. Esimerkiksi se tosiasia, että armeija salli 300 viattoman ihmisen tappamisen ja kokonaisen asuinalueen tuhoamisen osua yhteen Hamasin prikaatin komentajaan, osoittaa, että sotilaalliset kohteet ovat lähes satunnaisia ​​kohteita siviilien tappamiselle ja että jokainen palestiinalainen Gazassa on tuomittu tapetuksi. Tämä on kansanmurhan logiikka.

Kyllä, tiedän, he ovat kaikki antisemiittiä tai itseään vihaavia juutalaisia. Vain me israelilaiset, jotka syömme IDF:n viestejä ja olemme alttiina vain kuville, joita Israelin media suodattaa meille, näemme todellisuuden sellaisena kuin se on. Ikään kuin loputonta kirjallisuutta ei olisi kirjoitettu vakavia sotarikoksia tekevien yhteiskuntien sosiaalisista ja kulttuurisista kieltämismekanismeista. Israel on todella paradigmaattinen tapaus sellaisista yhteiskunnista, jota tutkitaan jokaisessa tätä aihetta käsittelevässä yliopistoseminaarissa maailmassa.

Kestää vielä muutaman vuoden, ennen kuin Haagin tuomioistuin antaa tuomion, mutta meidän ei pitäisi katsoa katastrofaalista todellisuutta pelkästään oikeudellisten linssien läpi. Se, mitä Gazassa tapahtuu, on kansanmurhaa, koska mielivaltaisten tappojen, tuhojen, joukkokarkotusten, siirtolaisten, nälänhädän, teloitusten , kulttuuristen ja uskonnollisten instituutioiden hävittämisen, eliitin murskaamisen (mukaan lukien toimittajien tappaminen) ja laajan epäinhimillisyyden taso ja nopeus. palestiinalaisista – luodaan täydellinen kuva kansanmurhasta, palestiinalaisten olemassaolon tarkoituksellisesta ja tietoisesta murskaamisesta Gazassa.

Palestiinan Gazan aluetta maantieteellis-poliittisena-kulttuuri-inhimillisenä kompleksina ei ole enää olemassa. Kansanmurha on kollektiivin tai sen osan – ei kaikkien yksilöiden – tahallista tuhoamista. Ja tämä on mitä tapahtuu Gazassa. Tulos on epäilemättä kansanmurha. Israelin hallituksen korkeiden virkamiesten lukuisat tuhoamisjulistukset ja yleinen tuhoisa ilmapiiri yleisön keskuudessa, kuten Carolina Landsman aivan oikein totesi , osoittavat, että tämä oli myös tarkoitus.

Israelilaiset ajattelevat väärin, että kansanmurhan pitäisi näyttää holokaustilta. He kuvittelevat junia, kaasukammioita, jätteenpolttolaitoksia, tappokaivoja, keskitys- ja tuhoamisleirejä ja jokaisen uhriryhmän jäsenen systemaattista vainoamista viimeiseen asti. Tällaista tapahtumaa ei tapahdu Gazassa. Samoin kuin holokaustissa, useimmat israelilaiset kuvittelevat myös, että uhriryhmä ei ole sekaantunut väkivaltaiseen toimintaan tai mihinkään todelliseen konfliktiin ja että tappajat tuhoavat heidät hullun ja irrationaalisen ideologian vuoksi. Näin ei ole myöskään Gazan kohdalla.

Hamasin julma hyökkäys 7. lokakuuta oli hirvittävä ja kauhea rikos. Tämän hyökkäyksen aikana noin 1 200 ihmistä tapettiin tai murhattiin, mukaan lukien yli 850 Israelin kansalaista (ja ulkomaalaista), mukaan lukien monet lapset ja vanhukset, noin 240 israelilaista siepattiin Gazaan ja tehtiin julmuuksia, kuten raiskauksia. Tämä on tapahtuma, jolla on katastrofaaliset, syvät ja pitkäaikaiset traumaattiset seuraukset tulevina vuosina, varmasti välittömille uhreille ja heidän välittömälle ympäristölleen, mutta myös koko Israelin yhteiskunnalle. Hyökkäys pakotti Israelin itsepuolustukseen.

Vaikka jokainen kansanmurhatapaus on erilainen murhan laajuuden ja ominaisuuksien suhteen, useimpien tapausten yhteinen nimittäjä on, että ne tehtiin aidosta itsepuolustuksen tunteesta. Juridisesta näkökulmasta katsottuna tapahtuma ei voi olla sekä itsepuolustustapahtuma että kansanmurhatapahtuma. Nämä kaksi oikeudellista luokkaa ovat toisensa poissulkevia. Mutta historiallisesti itsepuolustus ei ole kansanmurhan vastaista, vaan se on yleensä yksi keskeisistä tekijöistä, ellei tärkein.

[Yksityiskohtainen keskustelu Bosnian, Ruandan ja Myanmarin tapauksista on jätetty pois].

Myanmarin rohingya-tapaus muistuttaa meitä asiasta, jonka monet kansanmurhatutkijat ovat havainneet tutkimuksessaan ja joka on erittäin relevantti Gazan tapauksen kannalta: yhteys etnisen puhdistuksen ja kansanmurhan välillä.

Näiden kahden ilmiön välinen yhteys on kaksijakoinen, ja molemmat liittyvät Gazaan, jossa valtaosa väestöstä karkotettiin kodeistaan, ja vain Egyptin kieltäytyminen hyväksymästä palestiinalaisten joukkoja alueelleen esti heidän poistumisen kaistalta. Yhtäältä etninen puhdistus tarkoittaa halukkuutta hävittää vihollisryhmä hinnalla millä hyvänsä ja ilman kompromisseja. Toisaalta etninen puhdistus yleensä luo olosuhteita – kuten sairauksia ja nälkää – jotka mahdollistavat tai aiheuttavat uhriryhmän osittaisen tai täydellisen tuhon.

Gazan tapauksessa “turvavyöhykkeet” ovat usein muuttuneet kuolemanlouksiksi ja tahallisiksi tuhoamisvyöhykkeiksi, ja näissä pyhäköissä Israel näkee väestöä tarkoituksella nälkään. Tästä syystä monet kommentoijat arvioivat että etninen puhdistus on Gazan sodan päämäärä.

[Yksityiskohtainen keskustelu Armenian ja Namibian tapauksista jätetty pois].

Kaikissa näissä tapauksissa kansanmurhan tekijät tunsivat eksistentiaalisen uhan, enemmän tai vähemmän oikeutetun, ja kansanmurha vastasi. Uhrien kollektiivinen tuhoaminen ei ollut ristiriidassa itsepuolustuksen kanssa, vaan sillä oli aito itsepuolustuksen motiivi.

Vuonna 2011 julkaisin Haaretzissa lyhyen artikkelin Lounais-Afrikan kansanmurhasta ja päätin sen seuraaviin sanoiin: “Hereron ja Naman kansanmurhasta voimme oppia, kuinka kulttuurisen ja rodullisen paremmuuden tunteeseen perustuva siirtomaavalta Paikallisten kapinoiden edessä voi huipentua hirvittäviin rikoksiin, kuten joukkokarkotuksiin, etnisiin puhdistuksiin ja kansanmurhaan. Hereron kapinan tapauksen pitäisi toimia hirveänä varoituksena meille täällä Israelissa, jolla on ollut jo yksi Nakba historiansa aikana.

fiFinnish