Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

22.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

Trudeaun Internet-sensuurilaki C-11 otetaan käyttöön vasta vuoden 2025 lopulla

4 min lukea
Trudeaun Internet-sensuurilaki C-11 otetaan käyttöön vasta vuoden 2025 lopulla

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/0xp5

Viivästys johtuu siitä, että meillä ei ole viitekehystä sen määrittämiseksi, kuinka paljon suoratoistopalvelut joutuvat maksamaan ja millaisia ​​sisällyttämistä ja monimuotoisuutta koskevia vaatimuksia vaaditaan.

Pääministeri Justin Trudeaun liberaalihallituksen hyväksymän Kanadan lain toimeenpanoa on lykätty vuoden 2025 lopulle. Pääministeri Justin Trudeaun liberaalihallitus velvoittaa säätelemään verkkoalustoja, kuten YouTubea ja Netflixiä, jotta ne täyttävät hallituksen vaatimukset.

Kuten Globe and Mail raportoi äskettäin , Kanadan radiotelevisio- ja televiestintäkomission (CRTC) oletettiin jo panevan täytäntöön Bill C-11, joka tunnetaan nimellä Online Streaming Act ja joka hyväksyttiin laiksi huhtikuussa 2023. maan yleisradiotoiminnan sääntelyviranomainen, jonka tehtävänä on saattaa laki käyttöön.

Laki velvoittaa Big Tech -yritykset maksamaan kanadalaisen sisällön julkaisemisesta alustoillaan. Tämän seurauksena Meta, Facebookin ja Instagramin emoyhtiö,  esti  kaiken pääsyn uutissisältöön Kanadassa. Google on  luvannut  tehdä saman sen sijaan, että maksaisi uuden lainsäädännön mukaiset maksut.

CRTC kuitenkin sanoi, että vasta vuoden 2025 lopulla sillä on vihdoin kehys määrittääkseen tarkalleen, kuinka paljon suoratoistopalvelut joutuvat maksamaan, jotta se olisi linjassa alkuperäiskansojen ja kanadalaisen sisällön lisäämisvelvoitteiden kanssa.

Globe and Mail -lehden mukaan neuvottelut jatkuvat maaliskuussa 2026 siitä, millaisia ​​osallisuutta ja monimuotoisuutta koskevia vaatimuksia CRTC määrää.

“Online Streaming Act ja politiikan suunta ovat sekä monimutkaisia ​​että monitahoisia, ja olemme ilmoittaneet kunnianhimoisista julkisista kuulemisista ja menettelyistä käsitelläksemme kaikkia niiden sisältämiä elementtejä”, CRTC:n tiedottaja Leigh Cameron sanoi.

“CRTC odottaa, että vuoteen 2026 mennessä sillä on ollut mahdollisuus kuulla laajasti kanadalaisia ​​ja ottaa käyttöön uuden lähetyskehyksen keskeiset elementit”, hän lisäsi.

Viimeaikaisten lakien kriitikot,  kuten teknologiamoguli Elon Musk, ovat sanoneet, että se osoittaa, että “Trudeau yrittää murskata sananvapauden Kanadassa”.

 Muut kriitikot, kuten Albertan pääministeri Danielle  Smith , ovat  panostaneet tähän lakiehdotukseen sen jälkeen, kun CRTC sanoi lokakuussa 2023, että tiettyjen podcastereiden on “rekisteröidyttävä” hallitukseen 28. marraskuuta 2023 mennessä.

Mitä tulee Bill C-11:een, kanadalainen oikeustieteen professori tohtori Michael Geist varoitti viime vuonna, että CRTC:lle Bill C-11:n kautta myönnetyt uudet valtuudet eivät rajoitu “Web Giantsiin” vaan johtavat siihen, että hallitus seuraa “uutissivustoja” ja muita ” online-videosivustoilla.

“Bill C-11 ei koskaan koskenut vain “verkkojättiläisiä” ja viimeisin CRTC:n päätös vahvistaa, että valmisteilla on laaja sääntelykehys, joka todennäköisesti kattaa podcastit, aikuisille suunnatut sivustot, uutissivustot ja monet muut online-videot ja -äänet. palvelut”, Geist  huomautti .

Geist sanoi, että Bill C-11:n “ratkaiseva” kysymys oli aina “CRTC:n vapautus rekisteröintivaatimuksista, jonka Kanadan tulot ovat 10 miljoonaa dollaria”.

“Se ei ole triviaalia, mutta lisäpoikkeukset podcasteille, sosiaaliselle medialle, aikuisille tarkoitettuille sivustoille, uutispalveluille ja temaattisille palveluille hylättiin”, hän huomautti.

Geist huomautti, että CRTC sanoo uusissa säännöissään, että “podcasterin tai uutiskanavan, joka tuottaa tietyn tulorajan, on rekisteröidyttävä hallitukseen”.

Viive tarkoittaa, että Bill voidaan peruuttaa ennen kuin se on koskaan pantu täytäntöön

Kanadan konservatiivipuolue Pierre Poilievren johdolla oli vahva vastustaja Bill C-11:lle. Kun mielipidemittaukset osoittavat, että he voivat voittaa vuoden 2025 vaalit maanvyörymänä, on mahdollista, että lakiehdotus voidaan peruuttaa ennen kuin se on koskaan pantu täytäntöön.

Kun senaatti hyväksyi lain viime vuonna, Poilievre lupasi konservatiivisen hallituksen “kumoavan” lakiesityksen C-11.

“Vallannälkäiset Trudeau-liberaalit ovat lyöneet sensuurilakinsa läpi lain. Mutta tämä ei ole ohi, ei kaukaa, Poilievre  twiittasi .

“Poilievren hallitus palauttaa sananvapauden verkossa ja kumoaa Trudeaun C-11-sensuurilain.”

Viimeaikaiset  mielipidemittaukset osoittavat  , että  skandaalien vaivaama  liittohallitus on ajanut liberaalit umpikujaan, eikä loppua näy. Tuoreen LifeSiteNews-  raportin mukaan kyselyjen mukaan tänään pidetyissä liittovaltion vaaleissa Poilievren johtamat konservatiivit saisivat enemmistön alahuoneessa Trudeaun liberaaleihin nähden.

Kanadalaiset eivät ole yhtä tyytyväisiä Bill C-11:een tai muihin Trudeaun liberaalien käyttöön ottamiin Internetin sensuurilakeihin.

Itse asiassa, kun otetaan huomioon   uusien Internetin sensuurilakien tulva , jonka Trudeau on hyväksynyt tai tuonut esiin, uusi tutkimus paljasti, että suurin osa kanadalaisista kokee sananvapauden olevan uhattuna.

Trudeaun toinen Internetin sensuurilaki, Online News Act, hyväksyttiin  senaatissa  kesäkuussa 2023.

Laki velvoittaa Big Tech -yritykset maksamaan kanadalaisen sisällön julkaisemisesta alustoillaan. Tämän seurauksena Meta, Facebookin ja Instagramin emoyhtiö,  esti  kaiken pääsyn uutissisältöön Kanadassa. Google on  luvannut  tehdä saman sen sijaan, että maksaisi uuden lainsäädännön mukaiset maksut.

Online Harms Act eli  Bill C-63  kohdistaa Internet-puheen takautuvasti, jos siitä tulee laki. Jos laki hyväksytään, se voi johtaa suuriin sakkoihin ja jopa vankeusrangaistukseen epämääräisesti määritellyistä “vihapuhe”-rikkomuksista verkossa, ja Musk on myös panostanut siihen.

fiFinnish