Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Savuava ase Amerikassa: COVID-19-virus tarttuu amerikkalaisiin koe-eläimiin, mutta ei kiinalaisiin koe-eläimiin.

7 min read
Savuava ase Amerikassa: COVID-19-virus tarttuu amerikkalaisiin koe-eläimiin, mutta ei kiinalaisiin koe-eläimiin.

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/w4ye

5 lukukertaa

Onko asia nyt suljettu Wuhanin laboratoriovuodon osalta? Sitä monet sanovat sen jälkeen, kun EcoHealth Alliancen presidentti Peter Daszak esiintyi Yhdysvaltain kongressin edessä viime viikolla ja paljasti itsensä epäilyttävän rehellisyyden miehenä. Jotkut Daszakin tärkeimmistä aikaisemmista väitteistä, kuten siitä, että hän tiesi, mitä piilotetussa Wuhan-virustietokannassa oli (hän ​​myöntää nyt, ettei hänellä ollut pääsyä siihen eikä ole koskaan nähnyt sitä) ja että hän oli julkaissut kaikki SARSin kaltaiset virukset WIV:stä ( hän myönsi, ettei ole julkaissut yhtään vuoden 2015 jälkeen löydettyä), romahti kuulusteluissa. Vastauksena Yhdysvaltain terveys- ja henkilöstöministeriö on nyt estänyt EcoHealth Alliancen vastaanottamasta liittovaltion varoja ja käynnistänyt sitä vastaan ​​kieltomenettelyn.

Daszakin sekä Pohjois-Carolinan yliopiston virologin professori Ralph Baricin ( jonka tammikuun suljettujen ovien istunnon transkriptio julkaistiin viime viikolla) esitys on lisännyt tunnetta, että SARS-CoV-2:n alkuperä on nyt vain vahvistettu. . Jotain konsensuksen kaltaista – ainakin niiden joukossa, jotka eivät vielä ole kiintyneet ajatukseen luonnollisesta zoonoottisesta alkuperästä – on syntymässä: virus oli tuote Wuhan Institute of Virologyn (WIV) vuonna 2019 tekemästä koronavirustutkimuksesta, jonka inspiraationa oli Ralph Baricin DEFUSE. ehdotus (jota pidetään SARS-CoV-2:n mallina ), mutta jossa Baric ja muut yhdysvaltalaiset tiedemiehet eivät olleet henkilökohtaisesti mukana.

DRASTICin Yuri Deigin antaa kenties selkeimmän selvityksen tästä skenaariosta pitkässä viestissä Mediumissa (kätevä yhteenveto alussa ja lopussa). Hän myös tiivistää sen ytimekkäästi Facebook-viestissä , jossa hän asettaa vastakkain laboratorion alkuperän ilmeisen toivottoman zoonoositeorian kanssa:

Covid-alkuperä riippuu todellakin siitä, kumpi seuraavista on todennäköisempi:

1) Wuhanin virologian instituutti löysi sellaisen SARSin kaltaisen viruksen, jota se aikoi etsiä loppuvuodesta 2018 (jolla on “erittäin vaihteleva” piikki, joka eroaa 10–25 % SARS1:stä, mutta joka silti pystyy pääsemään ihmissoluihin pakeneessaan SARS1-pohjainen immuniteetti).

tai

2) SARS2-progenitori levisi lepakoista johonkin tuntemattomaan väliisäntään Laosissa/Yunnanissa, jota pidettiin sittemmin Yunnanin maatilalla riittävän suuria määriä, jotta virus muuttui suolistoviruksesta keuhkovirukseksi. mutaatioita seuraavien kuukausien tai vuosien aikana, ja sitten Kiinan tuhansista märkistä markkinoista nämä tuntemattomat eläimet lähetettiin yli 1 000 kilometriä Wuhanin yhtenäismarkkinoille kantaen juuri WIV-virusta, joka lähti etsimään vain yhtä vuotta aiemmin. Ja sitten villieläinkauppateollisuus tuhosi kaikki jäljet ​​näistä tartunnan saaneista mysteerieläimistä.

Virologi Alex Washburne – jonka paperia , joka osoitti, että SARS-CoV-2:ssa on tyypillisiä suunnittelun merkkejä, kongressin jäsenet lainasivat kyseenalaistaessaan Baricia – myönsi , että SARS-CoV-2:lla on merkkejä siitä, että se on DEFUSE-tutkimukseen liittyvä tuote, joka oli ” sopii täydellisesti” WIV:n vuoden 2019 tutkimusohjelmaan.

Asia WIV:tä vastaan ​​näyttää olevan vesitiivis. Kuten Matt Ridley sanoo :

Covidin alkuperää koskevan laboratoriovuototeorian perustelu käy yhä ylivoimaisemmaksi jokaisen paljastuksen, tunnustuksen ja myönnytyksen myötä. Emme kuitenkaan ole vielä aivan perillä. Kiinan hallitus ja sen tutkijat eivät ole vielä myöntäneet aiheuttaneensa pandemian. Mutta täsmälleen oikeassa kaupungissa, täsmälleen oikeaan aikaan, he leikkivät täsmälleen oikeanlaisella geneettisellä lisäyksellä täsmälleen oikeanlaisen viruksen täsmälleen oikean geenin täsmälleen oikeaan osaan, täsmälleen oikealla tavalla. Ja he osoittivat sen jälkeen täsmälleen vääränlaista avoimuutta. Olisi hirveä sattuma ja hirveän huono onni, jos Covid jotenkin puhkeaisi luonnollisesti, juuri siellä ja samaan aikaan.

Itse asiassa on kuitenkin vielä ainakin yksi kohta, josta kiista on edelleen mahdollinen. Vaikka ei näytä olevan epäilystäkään siitä, että DEFUSE-aiheinen virus karkasi WIV:stä vuonna 2019, on silti kysymys kuka dunnit. Onko se valmistettu Kiinassa vai Yhdysvalloissa? Tiedämme, että Baric ja hänen tiiminsä jatkoivat omaa DEFUSE-työtään kehitettyjen koronavirusten parissa, joten on varmasti mahdollista, että se tehtiin Yhdysvalloissa ja oli WIV:ssä testattavaksi kiinalaisilla lepakoilla eikä siksi, että se oli suunniteltu siellä. Tämä ei ole ollenkaan kaukaa haettu: DEFUSE oli nimenomaisesti aikonut lähettää Baricin valmistamia viruksia Wuhaniin testattavaksi.

Tässä on kolme pakottavaa syytä olla poistamatta epäilyksiämme amerikkalaisilta tutkijoilta.

Ensinnäkin meillä on ilmeinen tietämättömyys Kiinan reaktiosta virukseen alkuviikkojen aikana (kohta, josta keskustelin laajemmin äskettäisessä artikkelissa ). Kiinan viranomaisten ensimmäinen vastaus oli tietysti sulkea ja puhdistaa Huananin märkämarkkinat, ja sitten viettää seuraavat kaksi viikkoa sanomalla, etteivät olleet varmoja, leviääkö virus edes ihmisten välillä. He eivät tietenkään ryhtyneet ilmeisiin lisätoimiin leviämisen hillitsemiseksi tässä vaiheessa. Associated Pressille välitetty sisäpiiritieto   osoittaa, että näinä alkuaikoina paikallishallinnon virkamiehet pitivät Pekingiä hämärässä, koska he olivat huolissaan joutumisesta vaikeuksiin, mikä viittaa siihen, että tämä sattumanvarainen vastaus ei ollut vain keskushallinnon monimutkainen juoni.

Jos virus olisi noussut esiin kiinalaisesta tutkimuksesta, Peking olisi varmasti todennut tämän hyvin aikaisessa vaiheessa. Shi Zhengli  kertoi Scientific Americanille , että hänen ensimmäinen ajatuksensa joulukuun 2019 lopulla kuultuaan koronaviruksesta oli, että hän ei odottanut tällaista epidemiaa Wuhanissa ja pohti, olisiko se voinut tulla “laboratoriostamme”, ennen kuin hän tarkisti hänen tiedot. Jos hän olisi löytänyt sen sieltä, hän olisi varmasti kertonut Pekingille viipymättä; Silti hallitus piti sitä markkinaepidemiana useiden viikkojen ajan, mikä viittaa siihen, että sitä ei todellakaan löytynyt hänen tietueistaan.

Toinen syy epäillä alkuperää amerikkalaiselta eikä kiinalaiselta joukkueelta on ajoitus, jolloin Kiina siirtyi käsittelemään virusta vakavana uhkana, mikä tapahtui heti geneettisen sekvenssin julkaisemisen jälkeen 10. tammikuuta. Samana päivänä singaporelainen Duke-NUSin Emerging Infectious Disease -ohjelman johtaja Linfa Wang  erosi yllättäen  Duke-ohjelman johtajan virastaan ​​(jossa hän oli toiminut lähes vuosikymmenen ajan) syistä, joita ei koskaan julkistettu. . Ennen genomin julkaisua Linfa  kertoi  New York Timesille  olevansa turhautunut siihen, että Kiinan tiedemiehet eivät saaneet puhua hänelle epidemiasta. Myöhemmin hän  kutsui tammikuun 10. päivää  “tärkeimmäksi päiväksi COVID-19-epidemiassa”, koska se oli silloin, kun genomi julkaistiin.

Onko Linfa eronnut, koska hän tajusi, että hänen kollegansa tohtori Danielle Anderson (Dani) oli testannut eläimillä WIV:n korkean turvatason BSL4-laboratoriossa viruksen ? Ilmoittiko hän tästä Kiinan viranomaisille? Varmasti tämän päivämäärän jälkeen kiinalaiset alkoivat käsitellä virusta enemmän kuin bioturvallisuusuhkaa. Tammikuun 14. päivänä yksityisessä puhelinkonferenssissa provinssien viranomaisten kanssa Kiinan kansallisen terveyskomission johtaja kutsui tilannetta ” vakavaksi ja monimutkaiseksi “, kun hän osoitti viruksen torjuntaa. Samoihin aikoihin kenraalimajuri Chen Wei, Kiinan armeijan “huippuepidemiologi ja virologi”, saapui WIV:lle ” huippusotilaatieteilijättiiminsä ” kanssa ottaakseen vastuun laboratorion toiminnan johtamisesta.

Sillä välin Linfa lensi Wuhaniin sillä viikolla , jossa hän keskusteli Shin tulevasta paperista, jossa väitettiin viruksen olevan ” todennäköistä lepakko-alkuperää “. Tämä perustui suurelta osin WIV:ssä pidetyn 96-prosenttisesti samanlaisen lepakkoviruksen “löytöyn”, RaTG13 (tämä artikkeli, zoonoosialkuperän väitetään yleisesti olevan osa peittelyä). Ratkaisevaa on, että vuonna 2019 Linfa ja Dani olivat mukana amerikkalaisessa post -DEFUSE-tutkimuksessa, eivät Kiinan post-DEFUSE-tutkimuksessa. WIV-tutkijat jätettiin amerikkalaisen post-DEFUSE-tutkimuksen ulkopuolelle , mutta Linfa ja Duke-NUS olivat olennainen osa sitä, ei vähiten niiden yhteyksien vuoksi WIV:ään, jossa he pystyivät testaamaan amerikkalaisia ​​viruksia kiinalaisilla lepakoilla. Tiedämme myös, että Baric oli jo tehnyt osan DEFUSE-työstä ennen rahoitushakemuksen saapumista. DEFUSE-kutsujen muistiinpanojen mukaan Baric oli “jo luonut SARSin kaltaisia ​​kimeeroita [eli kehitettyjä viruksia] RBD:llä [reseptori” sitova domeeni]… joka on 20 % erilainen kuin epidemiakannat” – sulku, johon SARS-CoV-2 putoaa.

Ehkä pakottavin syy epäillä amerikkalaista alkuperää on kuitenkin se paljastava tosiasia, että SARS-CoV-2 leviää tehokkaasti vain viidessä tunnetussa nisäkkäässä ja neljässä näistä viidestä –  amerikkalaishirvihiirissä ,  syyrialaishamstereissa ,  amerikkalaisissa minkeissä  ja  egyptiläisissä hedelmälepakoissa.  – löytyy yleisesti yhdysvaltalaisista laboratorioista, mukaan lukien Anthony Faucin korkean turvatason Rocky Mountain Lab (RML) Montanassa. (Viides eläin, amerikkalainen valkohäntäpeura , on yleinen kaikkialla Yhdysvalloissa.) Toisaalta SARS-CoV-2 ei tartunna  kiinalaisissa laboratorioissa yleisiä  tai WIV:ssä esiintyviä laboratorioeläimiä, kuten  kiinalaisia ​​hevosenkenkälepakoita. .

Tässä luku ja jae aiheesta:

  • ” Pohjois-Amerikan hirvihiiret ( Peromyscus maniculatus ) ovat herkkiä ja voivat välittää SARS-CoV-2:n naiiveille sukulaisille, mikä viittaa [lajin] potentiaaliin toimia SARS-CoV-2:n villieläinvarastona Pohjois-Amerikassa.” RML:ssä testataan hirvihiiriä .
  • ” Syyrialaiset hamsterit ovat erittäin herkkiä SARS-CoV-2-tartunnalle ja yksi useista eläinisännistä, jotka ovat saaneet tämän viruksen luonnollisesti tartunnan. SARS-CoV-2:n tarttumisesta lemmikkieläiminä pidetyistä syyrialaishamstereista ihmisiin on myös raportoitu. Tällä hetkellä syyrialaiset hamsterit ovat ainoa jyrsijämalli, jossa ilmateitse leviämistä voidaan helposti testata. RML:ssä kokeillaan syyrialaisia ​​hamstereita .
  • ” Amerikkalainen minkki ( Neovison vison ) on saavuttanut mainetta, koska se on valitettavasti herkkä vakavalle akuutille hengitystieoireyhtymälle koronavirukselle 2 (SARS-CoV-2)… Minkistä eristetyn viruksen koko genomin sekvensointi Alankomaiden tiloilla on osoittanut Virus tarttuu sekä ihmisestä minkkiin että minkistä ihmiseen.” RML:ssä kokeillaan amerikkalaista minkkiä .
  • ” Hedelmälepakoissa oli säiliöisäntäominaisuuksia.” RML:ssä kokeillaan egyptiläisiä hedelmälepakoita .
  • Mutta ei kiinalaisia ​​lepakoita: ”Vakava akuutti hengitystieoireyhtymä koronavirus 2 [SARS-CoV-2] ei replikoitunut tehokkaasti 13:ssa [13] lepakkosolulinjassa… SARS-CoV mutta ei SARS-CoV-2 voi replikoitua tehokkaasti R. sinicuksessa [ Kiinalainen hevosenkenkälepakko ] munuaissolut.”

Suunniteltuja viruksia koulutetaan tulemaan tarttuvia käyttämällä tekniikoita, kuten “sarjakulkua” laboratorioeläimissä, Vincent Munsterin erikoisalaa Rocky Mountain Labissa. On siis täysin mahdollista, että Baric DEFUSE -tyyppistä virusta olisi voitu kouluttaa RML:ssä tai toisessa yhdysvaltalaisessa laboratoriossa ennen kuin se lähetettiin Danille Wuhaniin testattavaksi kiinalaisilla lepakoilla. Muista, että DEFUSE -hankkeen ja muiden PREEMPT-rahoituspyyntöön lähetettyjen ehdotusten , mukaan lukien RML:n ehdotukset , tarkoituksena oli tutkia tapoja rokottaa lepakoita mahdollisia leviäviä taudinaiheuttajia vastaan ​​(ja siten “ennaltaehkäistä” tai “purkaa” pandemiaa. Tämä johti virusten lähettämiseen lepakoiden testaamiseen Wuhanissa. Tällaiset eläinkokeet ovat ylivoimaisesti todennäköisin tapa, jolla virus karkaa, kun eläimet hengittävät ja erittävät niitä kaikkialle, ja eristäminen on suuri haaste.

Kyllä, WIV-tiimi olisi voinut luoda SARS-CoV-2:n. Mutta sen puolesta, että se on amerikkalaisen ryhmän työtä, meillä on varhaisen kiinalaisen vastauksen tietämättömyys, DEFUSEen liittyvän Duke-professorin selittämätön eroaminen sekvenssin julkaisupäivänä ja savuisin ase: se, että virus tarttuu helposti useisiin amerikkalaisiin laboratorioeläimiin, mutta ei kiinalaisiin laboratoriolepakoihin.