Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Fanaatikot vaativat “denialistien” vangitsemista

4 min read
Fanaatikot vaativat “denialistien” vangitsemista

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/wdsk

7 lukukertaa

Koomikko-ympäristönsuojelijat Jim Dale ja Dale Vince ovat molemmat ehdottaneet, että ilmaston kieltämisen pitäisi olla rikos. Se saa heidät napsauttamaan ja saamaan huomion kaapeli- ja valtavirran uutisissa, ja se vaikuttaa laajempaan sysäykseen vihreiden miljardöörien rahoittamien lakimiesjärjestöjen toimesta, jotka käyttävät tuomioistuimia pakottaakseen Net Zero -teollisuuden sulkemisen. Mutta se herättää kysymyksen: mitä ilmaston “kiistäjät” itse asiassa kiistävät? Dale on ilmastokampanjoija, joka viittaa huonoon säähän todisteeksi siitä, että ilmasto romahtaa silmiemme edessä. Mutta todisteet eivät viittaa sellaiseen. Tiedot vuodesta 2000 lähtien osoittavat, että äärimmäiset sääolosuhteet eivät ole lisääntyneet, ihmishenkien menetys ei ole lisääntynyt eikä taloudelliset kustannukset ole lisääntyneet.

Emergency Events Database (EM-DAT) on Yhdysvaltain hallituksen tukema massakatastrofien sekä terveydellisten ja taloudellisten vaikutusten seuranta. Siinä luetellaan 26 000 katastrofia maailmanlaajuisesti vuodesta 1900 nykypäivään. Tri. Matthew Wielicki, entinen geologian professori, on koonnut tietoja tästä lähteestä, eivätkä ne tarjoa todisteita väitteelle, että “äärimmäiset” säät ovat nousussa.

Tohtori Wielicki ehdottaa, että viimeaikaiseen ilmaston kiireellisyyden ja tärkeyden vähentymiseen amerikkalaisten, erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa, kuten äskettäin Monmouthin yliopiston kyselyssä kävi ilmi , “saattaa vaikuttaa havaittavissa oleva ilmastonmuutoksen suorien vaikutusten eskaloitumisen puute”. Tällaiset tiedot voivat johtaa skeptisyyteen tai vähentyneeseen huoleen, hän lisää.

Näyttää siltä, ​​että todisteiden puute ajaa hälyttäjät yhä kauemmaksi tieteellisestä todellisuudesta heidän epätoivossaan edistää Net Zeroa. Guardianin viime viikolla tekemässä absurdissa 380 huippututkijan kyselyssä ilmastomallintaja Ruth Cerezo-Mota valitti, että oli lähes mahdotonta olla tuntematta oloaan “toivottomaksi ja rikkinäiseksi” kaikkien kolmen viime vuoden tulvien, tulipalojen ja kuivuuden jälkeen. Biologi Camille Parmesan oli niin peloissaan, että hän melkein luopui siitä, mitä hän kutsui ilmastotieteeksi 15 vuotta sitten ryhtyäkseen yökerholaulajaksi. Nyt hän sanoo, että kaikki tutkijat, joiden kanssa hän työskentelee, ovat köyden päässä “kysyvät mitä helvettiä meidän täytyy tehdä päästäksemme ihmisten tietoon, kuinka pahaa tämä todella on”. Insinööriprofessori Jonathan Cullen toteaa, että ilmastohätä on jo täällä, koska vain 1 °C lämmitys on “ylilatannut planeetan äärimmäiset sääolosuhteet”. Miljoonat ihmiset ovat “todennäköisesti” kuolleet varhain seurauksena, hän väitti. Lorraine Whitmarsh on “ympäristöpsykologi” Bathin yliopistosta, ja hän on huolissaan lastensa tulevaisuudesta, koska ilmastonmuutos on “eksistentiaalinen uhka” ihmiskunnalle.

Guardianin artikkelin on kirjoittanut Damian Carrington, yksi vihreän miljardöörin rahoittaman Covering Climate Now -lobbyryhmän vuoden 2023 kolmesta toimittajasta. Tämä operaatio pumppaa julkaisuvalmiin ilmastokatastrofikopion tiedotusvälineille maailmanlaajuisesti. Carrington haastatteli yli 800 johtavaa kirjoittajaa tai katsauksen toimittajaa kaikista Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) raporteista vuodesta 2018 lähtien. Hän sai vastaukset 380 kirjoittajalta, mutta kuten kaikissa IPCC:n (ja Guardianin ) raporteissa, “ilmastotieteilijöiden” määritelmä. on erittäin laaja. Carrington kuvailee professori Lisa Schipperiä “ilmaston haavoittuvuuden asiantuntijaksi”. Schipper toteaa olevansa “erityisen kiinnostunut haavoittuvuuden sosiokulttuurisista ulottuvuuksista, mukaan lukien sukupuoli, kulttuuri ja uskonto, sekä rakenteelliset kysymykset, jotka liittyvät valtaan, oikeuteen ja tasa-arvoon”. Ralph Sims Masseyn yliopistosta sanoo, että äärimmäiset sääilmiöt eskaloituvat ja ympäristöpakolaisia ​​tulee miljoonia. Simsin ensimmäinen työpaikka yliopistomaailmassa oli maatalouskoneiden lehtorina .

Sillä välin palatakseni tieteeseen, ja ongelmana – jättiläisnorsu huoneessa ei vähempää – on se, että IPCC ei anna juuri mitään uskoa puhua ilmastokriisistä, joka perustuu havaittaviin huonoihin säämalliin menneisyydessä ja odottaa innolla ilmaston loppua. tällä vuosisadalla.

Yllä oleva IPCC:n viimeisimmässä arviointiraportissa julkaistu taulukko paljastaa tämän selvästi. Se osoittaa, että on vain vähän tai ei ollenkaan todisteita siitä, että ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos olisi vaikuttanut tai tulee vaikuttamaan vuoteen 2100 mennessä: jokien tulvat, rankkasateet ja tulvat, maanvyörymät, kuivuus (kaikki tyypit), tulipalosää, ankarat tuulimyrskyt, trooppiset syklonit, hiekka- ja pölymyrskyt, voimakkaat lumisateet ja jäämyrskyt, rakeet, lumivyöryt, rannikon tulvat ja eroosio sekä merihelleaallot.

Emme elä ilmaston romahtamisen aikana, vaan näytämme nauttivan hyvänlaatuisesta loitsusta jääkausien välisenä aikana. Hieman ylimääräinen hiilidioksidi, joka pelastaa maapallon mahdollisesti vaaralliselta denudoitumiselta, ja 1°C lämpötilan lievä nousu pienestä jääkaudesta on vauhdittanut kasvien kasvua kaikkialla maailmassa. Todisteita tuotetaan edelleen siitä , että planeetta, mukaan lukien aavikkoalueet, on vihertynyt merkittävästi hiilidioksidipäästöjen vuoksi . Tuore paperi Chen et ai. Vuonna 2024 havaittiin, että hiilidioksidin viherryttäminen oli todella kiihtynyt viimeisen kahden vuosikymmenen aikana.

Ihmiset, jotka pyörittävät tarinaa ilmaston romahtamisesta – jotkut heistä kannattavat toisinajattelijoiden vankeutta – ovat hysteerisiä, mutta tappavan vakavia. Ask Gianluca Alimonti, italialainen fysiikan professori, jonka ilmastohätätilannetta koskeva artikkeli ei tukenut saatavilla olevia tietoja, Springer Nature peruutti äskettäin aktivistitutkijoiden ja toimittajien, mukaan lukien Graham Readfearn of the Guardianin , vuoden kestäneen kampanjan jälkeen . Alimonti-paperi, joka sisälsi myös kahden muun fysiikan professorin työn, havaitsi, että sateiden voimakkuus ja tiheys pysyivät paikallaan monissa osissa maailmaa, ja sama pätee Yhdysvaltain tornadoihin. Muut meteorologiset luokat, mukaan lukien luonnonkatastrofit, tulvat, kuivuus ja ekosysteemien tuottavuus, osoittaneet “ei selkeää positiivista ääritapahtumien suuntausta”. 

Vain typerys harkitsisi väittämistä, että ilmaston vastaiset tiedemiehet pitäisi lähettää vankilaan, kuten Dale teki Andrew Doylen kanssa viime sunnuntaina GB Newsin Free Speech Nationissa . Valitettavasti Dalen kommenttien transkriptio ei juurikaan selvennä hänen argumenttiaan – se on suurimmaksi osaksi vain sanasalaattia. Mutta hänen tarkoituksensa on selvä. On aika “kiistäjien” marssi vankilaan, mitä tahansa heidän oletetaankin kieltävän. Surullista on, että hän ei ole yksin – Dale sanoo, että se on ”tervettä järkeä”, mikä, kuten Doyle totesi, on kaikkien historian tyrannien, jotka ovat halunneet vangita vastustajansa, sanonta.