Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

NBC:n dokumentti “This Is a Queer Planet” – Homoeläimet roolimalleina?

3 min read
NBC:n dokumentti “This Is a Queer Planet” – Homoeläimet roolimalleina?

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/ycho

7 lukukertaa

Eläinmaailmassa on monia käyttäytymismalleja, joita ihmisyhteiskunta ei hyväksyisi. Mutta NBC:n sivuhaara Peacock yrittää kuvata homoseksuaalisuutta ja transseksuaalisuutta täysin luonnollisena uudella dokumenttisarjallaan. Mutta niin olisi myös lapsenmurhan ja kannibalismin tapauksessa.

Monissa yhteiskunnissa pätee sääntö, että se, mitä aikuiset tekevät yksityisesti yhteisellä suostumuksella, on vain heidän asiansa. Erilaisia ​​seksuaalisia mieltymyksiä ja fetissejä on aina ollut ja tulee aina olemaan. Mutta mikä on suurelta osin biologisesti normaalia nisäkkäille (ja se sisältää ihmiskunnan), on se tosiasia, että on olemassa kaksi sukupuolta (uros ja nainen), jotka yleensä parittelevat lisääntymistarkoituksessa – mutta myös puhtaasti mielihyvän vuoksi. Biseksuaalit (hermafrodiitit) ovat hyvin harvinaisia, mutta niitä myös esiintyy.

Mutta nyt yhdysvaltalainen mediakonserni NBCUniversal yrittää tytäryhtiönsä Peacockin kautta legitimoida homoseksuaalisuutta, interseksuaalisuutta ja transseksuaalisuutta “normaalina, luonnollisena käyttäytymisenä” uudella dokumenttisarjalla “queer”-eläimistä, koska tätä tapahtuu myös eläinmaailmassa. “Ajatus siitä, että sinulla on vain kiinteät sukupuolet, on selvästi vanhentunut”, sanoo sarjan esikatselu, eikä siitä ole epäilystäkään. Siellä on myös kuva kahdesta urosleijonasta, jotka ilmeisesti parittelevat. Mutta kukaan ei tiedä, mistä tällainen käytös tulee. Onko kyse hallitsemisesta toiseen mieheen, seksuaalisten halujen tyydyttämisestä muiden vaihtoehtojen puutteen vuoksi? Jopa uroskissat (jotka käyttäytyvät hyvin samalla tavalla kuin leijonat) tekevät tämän.

Traileri kertoo meille, että “kaikki lapsena oppimasi oli väärin” ja että siellä on “homopingviinejä, biseksuaalisia leijonia ja sukupuolta vaihtavia klovnikloja”. No, ehkä on, mutta mitä se tarkalleen kertoo ihmisen käyttäytymisestä tai moraalista? Yhdysvaltain mediaryhmä haluaisi meidän uskovan, että se kertoo meille paljon siitä. “Tämä on omituinen planeetta”, traileri kertoo meille iloisesti, koska “omituisuutta on aina ollut olemassa.” Itse asiassa “Luontoäiti on melko ennakkoluuloton.”

Yksipuolinen ideologinen näkemys luonnosta

No, luontoäiti on myös “melko ennakkoluuloton”, mutta se, mitä Peacock (jonka dokumentti on melkein varmasti saatavilla pian saksankielisille) ei kerro meille, on täysin eri asioita. Entä jotkut eläimet tappavat ja syövät vauvansa? Miksi luulet, että kissa pitää lapsensa turvassa, eikä päästä kissan lähelle? Sitten ovat delfiinit – jotka tappavat pyöriäisiä vain huvin vuoksi. Entä merisaukot, jotka raiskaavat hylkeenpoikasia kuoliaaksi? Pitäisikö meidän pitää myös tällaista käytöstä “täysin normaalina ja luonnollisena” (ja jäljittelemisen arvoisena)?

Ja siinä se ongelma piileekin. Miksi meidän pitäisi valikoivasti käyttää valittuja eläinten käyttäytymismalleja mallina eikä muita? Mutta juuri sitä NBCUniversal’s Peacock yrittää tehdä, koska se sopii nykyiseen herätys LGBTQ+ -agendaan. Mutta mitä tulee seuraavaksi? Kertooko seuraava dokumentti meille, että vauvojen raiskaaminen, tappaminen ja/tai syöminen on normaalia, koska myös eläimet tekevät niin?