Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Ponnistelut pandemiasopimuksen laatimiseksi takkuilevat, kun maat ovat erimielisiä siitä, miten seuraavaan hätätilanteeseen tulisi reagoida

2 min read
Ponnistelut pandemiasopimuksen laatimiseksi takkuilevat, kun maat ovat erimielisiä siitä, miten seuraavaan hätätilanteeseen tulisi reagoida

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/pmw7

7 lukukertaa

GENEVA (AP) – Maailmanlaajuinen sopimus COVIDin kaltaisten pandemioiden torjumiseksi joutuu odottamaan: Yli kaksi vuotta kestäneiden neuvottelujen jälkeen rikkaat ja köyhät maat eivät ole onnistuneet – toistaiseksi – laatimaan suunnitelmaa siitä, miten maailma voisi reagoida seuraavaan pandemiaan.

Sen jälkeen kun COVID-19 aiheutti ennen näkemättömiä lukituksia, mullisti talouksia ja tappoi miljoonia ihmisiä, Maailman terveysjärjestön ja koko maailman johtajat vannoivat, että tulevaisuudessa toimitaan paremmin. Vuonna 2021 jäsenmaat pyysivät YK:n terveysjärjestöä valvomaan neuvotteluja, joissa selvitetään, miten maailma voisi paremmin jakaa niukat resurssit ja estää tulevia viruksia leviämästä maailmanlaajuisesti.

Perjantaina WHO:n sopimuksen neuvottelukunnan toinen puheenjohtaja Roland Driece myönsi, etteivät maat pystyneet saamaan aikaan luonnosta. WHO oli toivonut, että lopullisesta sopimusluonnoksesta voitaisiin sopia maanantaina Genevessä alkavassa terveysministerien vuosikokouksessa.

“Emme ole siellä, missä toivoimme olevamme, kun aloitimme tämän prosessin”, hän sanoi ja lisäsi, että kansainvälisen sopimuksen viimeisteleminen siitä, miten pandemiaan reagoidaan, on ratkaisevan tärkeää “ihmiskunnan vuoksi”.

Driece sanoi, että ensi viikolla pidettävä Maailman terveyskokous ottaa opiksi työstään ja suunnittelee tietä eteenpäin, ja kehotti osallistujia tekemään “oikeita päätöksiä tämän prosessin eteenpäin viemiseksi”, jotta pandemiasopimus saataisiin jonain päivänä aikaan, “koska me tarvitsemme sitä”.