Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Älykkäät ja 15 minuutin kaupungit: Meidän on lakattava antamasta näiden rikollisten johdattaa meidät hitaasti kohti teknotyranniaa

8 min read
Älykkäät ja 15 minuutin kaupungit: Meidän on lakattava antamasta näiden rikollisten johdattaa meidät hitaasti kohti teknotyranniaa

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/mokm

11 lukukertaa

Mikä tarkalleen on “älykäs kaupunki” ja miten se liittyy “15 minuutin kaupunkiin”? Ja mitä tekemistä tällä on yksilönvapauden ja liikkumisvapauden kanssa?

Olet luultavasti kuullut termit “älykäs kaupunki” tai sen uudempi serkku “15 minuutin kaupunki”, mutta ymmärrätkö todella, mitä nämä käsitteet vaativat? Tiedätkö, mitkä organisaatiot ovat vastuussa ideoiden edistämisestä? Vielä tärkeämpää on, oletko valmis selviytymään ja menestymään näiden vapautta murskaavien suunnitelmien edessä?

Valmistautuaksemme mahdollisiin tuleviin hätätilanteisiin meidän on ymmärrettävä paremmin, mitä kohtaamme. Aloitetaan ymmärtämällä, mitä tarkoitetaan, kun puhumme “älykkäistä kaupungeista”.

Termi kuvaa tyypillisesti kaupunkialuetta, joka on varustettu 5G-torneilla (ja pian myös 6G-torneilla), jotka mahdollistavat autonomisten ajoneuvojen, robottiavustajien ja antureiden tarvitseman nopeuden ja kaistanleveyden kadulla katuvalojen hillitsemiseksi ja ympäristövaroitusten antamiseksi. Kaikki tämä toimisi tekoälyn (AI) avulla. Yhdessä antureita, laitteita ja infrastruktuuria kutsutaan niin sanotuksi “esineiden internetiksi” (IoT).

Yksinkertaisesti sanottuna IoT on digitaalisten laitteiden, ajoneuvojen, laitteiden ja muiden fyysisten esineiden verkko, johon on upotettu anturit, joiden avulla ne voivat kerätä ja jakaa tietoja. Tämä reaaliaikainen tiedonkeruu on keskeistä älykkäiden kaupunkien aloitteissa, jotka väittävät olevansa ponnahduskiviä kohti digitaalista utopiaa. IoT:hen yhdistetyt laitteet vaihtelevat älypuhelimista älypuhelimiin älykoteihin tai rakennuksiin, joissa on älykkäät termostaatit. Jopa puettavat laitteet, kuten älykellot, nappikuulokkeet ja kuntoseurantalaitteet, ovat osa IoT:tä. Yksinkertainen nyrkkisääntö on, että jos laitteesi väitetään olevan “älykäs” tai siinä on Wi-Fi- tai Bluetooth-ominaisuudet, se voidaan yhdistää IoT:hen.

National Geographic kuvailee älykästä kaupunkia “kaupungiksi, jossa antureita (tyypillisesti satoja tai tuhansia) käytetään keräämään sähköistä tietoa ihmisistä ja infrastruktuurista tehokkuuden ja elämänlaadun parantamiseksi.” NatGeo huomauttaa, että asukkaiden ja kaupungin työntekijöiden on ehkä käytettävä sovelluksia päästäkseen kaupungin palveluihin, vastaanottaakseen ja laatiakseen ilmoituksia katkoksista, onnettomuuksista ja rikoksista, maksaakseen veroja, maksuja jne. He korostavat myös mahdollisia käyttötapauksia energiankäytön vähentämiseksi ja kaupunki on “kestävämpi”.

Kaiken kaikkiaan älykkäitä kaupunkeja myydään yleisölle futuristisena kaupunkikuvana, jossa on ominaisuuksia, kuten katuvalot, jotka sammuvat automaattisesti, kun ketään ei ole lähellä, tai tekoälyalgoritmit, jotka optimoivat roskien keräysreitit. Meille kerrotaan myös, että yhdistämällä tekoäly antureisiin ja kameroihin kaikkialla saamme autonomisia tai ilman kuljettajia ajoneuvoja, jotka vähentävät liikenneruuhkia.

Valitettavasti visio älykkäästä kaupungista on itse asiassa uusi askel kohti vapautemme ja yksityisyytemme menettämistä.

Huhtikuussa 2018 American Civil Liberties Union julkaisi oppaan, jossa kerrotaan tärkeistä kysymyksistä, joita kaupungin viranomaisten tulisi kysyä, jotka haluavat liittyä älykkäiden kaupunkien liikkeeseen. Oppaan ” Kuinka estää älykkäitä kaupunkeja kääntymästä valvontakaupunkiin ” on kirjoittanut Matt Cagle, Pohjois-Kalifornian Yhdysvaltain kansalaisvapauksien liiton asianajaja. Tammikuussa 2019 pyysin herra Caglelta kommentoimaan älykkäiden kaupunkien kasvua ja niiden taustalla olevaa teknologiaa. Tässä on mitä hän kertoi minulle:

” Kun puhumme älykkäiden kaupunkien teknologiasta tai esineiden internetistä, hallituksen kontekstissa, me todella puhumme elektroniikasta, joka on ehkä pieni ja halpa, jota voidaan sijoittaa ympäri kaupunkia ja joka voidaan pohjimmiltaan suunnitella keräämään tietoa, olipa kyseessä visuaalinen tai äänitieto tai tietoa siitä, onko pysäköintipaikka varattu. Mutta ennen kuin älykkään kaupunkiteknologiaa hankitaan tai otetaan käyttöön, on todella tärkeää, että yhteisönsä kanssa työskentelevä kaupunki päättää, onko kyseinen tekniikka todella älykäs kaupungin käyttöön.

Älykäs kaupunkiteknologia voi olla susi lampaan vaatteissa. Se voi olla toinen tapa hallitukselle kerätä tietoja , joita se ei ehkä ole halunnut kerätä lainvalvontatarkoituksiin, mutta jotka saattavat olla alttiita tällaiselle käytölle myöhemmin tai joita he eivät ehkä ole halunneet kerätä maahanmuuttotarkoituksiin, mutta jotka saattavat mahdollisesti olla olla altis sille myöhemmin. Ja jälleen kerran, tämän teknologian keräävät usein yritykset, jotka ovat kehittäneet sen. Joten on todella tärkeää, että kaupunki ja yhteisö ovat samalla sivulla siitä, kuka omistaa nämä tiedot, kun etenemme tässä projektissa, kuka pystyy myymään nämä tiedot, ja loppujen lopuksi ovat yhteisöjä. hallitsevat näitä teknologioita.”

Älykkäät kaupungit eivät ole pelkästään yksityisyyden painajaista, vaan jos kaupunkisuunnittelijat ovat tahtonsa, saatat pian huomata, ettet pysty ajamaan ilman maksuja tai joudut rangaistuksi kävelemisestä kaikkialla olevien kasvojentunnistuskameroiden ansiosta.

Mikä on 15 minuutin kaupunki?

Tämä vie meidät 15 minuutin kaupunkien käsitteeseen. Carlos Moreno-niminen kaupunkisuunnittelija keskusteli ensimmäisen kerran YK:n ilmastonmuutoskonferenssissa vuonna 2015. 15 minuutin kaupungit ovat pohjimmiltaan ajatus siitä, että kaikkien yhteisön resurssien tulisi olla 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Kuten useimmille YK:n edistämille ideoille on tyypillistä – se ei yksinään kuulosta kovin kamalalta. Tarkoitan, kukapa ei haluaisi kävellä hakemaan elintarvikkeita? tai paikalliseen monitoimitaloon kokkailemaan? Itse asiassa jotkut teistä saattavat jo asua alueilla, joilla on kaikkea 15 minuutin säteellä kotoa. Mikä sitten on ongelma, saatat kysyä?

No, kun katsot muotisanoja pidemmälle, alat nähdä, että älykkäiden kaupunkien tapaan 15 minuutin kaupungeissa on potentiaalia käyttää keinona rajoittaa liikkumisvapautta, sananvapautta ja yksityisyyttä. Monet ihmiset ovat myös alkaneet pelätä, että älykkäiden kaupunkien ja 15 minuutin kaupunkien kaltaiset käsitteet tarkoittavat todella ihmisten sosiaalista suunnittelua lopettamaan omien yksityisautojensa ajamisen (kaikki tietysti ilmaston nimissä). Älä etsi kauempaa kuin aivan uusi Carlos Morenon kirja , joka väittää tarjoavansa “tekniikoita autoista riippuvaisten kaupunkilaisten tottumusten muuttamiseksi”. Siitä ei paljoa selvemmäksi tule.

Moreno on onnistunut ajamaan ideansa valtavirtaan, kun Pariisi, Ranska, otti idean ensimmäisen kerran käyttöön vuonna 2020 . Mutta vasta vuoden 2022 lopulla ja vuoden 2023 alussa 15 minuutin kaupunkien vastustus tuli julkiseksi ongelmaksi. Helmikuussa 2023 arviolta 2 000 mielenosoittajaa kokoontui Oxfordin keskustaan ​​Englantiin protestoimaan niin kutsutun vähäliikenteen naapuruston eli LTN:n perustamista vastaan.

LTN:n toteuttamiseksi Oxfordin viranomaiset äänestivät kuuden “liikennesuodattimen” käyttöönoton puolesta, joiden tarkoituksena on rajoittaa autojen käyttöä kaupungin asuinalueilla tiettyinä aikoina. Automaattiset rekisterikilvenlukijakamerat skannaavat rekisterikilvet Oxfordshiren piirikunnan ulkopuolelta tuleville kuljettajille, jotka saapuvat näille alueille vilkkaan liikenteen aikana.

Tietenkin media on tehnyt parhaansa leimatakseen 15 minuutin kaupunkien vastustajat “äärioikeistolaisiksi” salaliittoteoreetikoiksi . Kuitenkin asukkaiden ja kansainvälisen huomion vuoksi Oxfordin neuvosto äänesti äskettäin “15 minuutin kaupunkien” mainitsemisen poistamiseksi kaupunkisuunnitteluasiakirjoistaan. Samalla kun neuvosto äänesti lauseen poistamisen puolesta asiakirjoistaan, he tekivät selväksi, että he aikovat edelleen jatkaa visiotaan kävelettävästä kaupungista, jossa on rajoituksia yksityisautoille. Louise Upton, Oxfordin kaupunginvaltuuston suunnittelusta vastaava hallituksen jäsen, kertoi The Timesille, että lauseen poistaminen “ei vaikuttaisi merkittävästi suunnittelupäätöksiimme”.

Oxford ei ole ainoa kaupunki, joka ottaa käyttöön ajorajoituksia tai käyttää digitaalitekniikkaa kansalaisten käyttäytymisen luetteloimiseen. Kanadalaisen kunnan virkamiehet äänestivät äskettäin siitä, että turisteja vaaditaan maksamaan 30 dollaria Kanadan dollaria saadakseen QR-koodin päästäkseen Îles-de-la-Madeleinen saaristoon tai lähteä sieltä. Yli 12 000 asukkaan on esitettävä ajokortti päästäkseen sisään tai lähteäkseen .

Vuonna 2022 Venetsia, Italia, otti käyttöön samanlaisen politiikan ilmoittamalla, että he perivät maksun turisteilta , jotka vierailevat historiallisilla kanavilla yhden päivän ajan. Toimenpiteen sanotaan olevan vastaus pahamaineiseen matkailuun, joka valloittaa alueen. Vaikka maksu on vain noin 6 dollaria ja se koskee vain vuoden 29 vilkkainta päivää, ihmisten on rekisteröidyttävä ja hankittava jälleen QR-koodi älypuhelimen kautta. Tämä on minusta jälleen yksi tapa saada ihmiset aitaukseen ihmiskunnan ympärille rakennettavaan digitaaliseen vankilaan.

Maailman talousfoorumi ja Yhdistyneet Kansakunnat

Kenellekään ei pitäisi tulla yllätyksenä, että WEF ja YK ovat 15 minuutin kaupunki- ja Smart City -hankkeiden kaksi suurinta kannattajaa. Lokakuussa 2019 WEF ja G20-maat käynnistivät G20 Global Smart Cities Alliance on Technology Governance -järjestön .

Smart Cities Alliancen verkkosivuilla todetaan, että liittouma “luo ja kehittää maailmanlaajuisia politiikkastandardeja, jotka auttavat nopeuttamaan parhaita käytäntöjä, vähentämään mahdollisia riskejä ja edistämään suurempaa avoimuutta ja yleisön luottamusta”. Allianssi väittää edustavansa yli 200 000 kaupunkia ja paikallishallintoa sekä yrityksiä, startup-yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja kansalaisyhteiskunnan yhteisöjä.

WEF muistuttaa meitä myös siitä, että askel kohti älykkäitä 15 minuutin kaupunkeja on tarkoitettu YK:n kestävän kehityksen tavoitteen 11 saavuttamiseksi , joka keskittyy tekemään kaupungeista ja asutusalueista “osallistavia, turvallisia, joustavia ja kestäviä”. Tämän tavoitteen (ja muiden YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden) vuoksi kaupungit pyrkivät toteuttamaan erilaisia ​​niin kutsuttuja älykkäitä teknologioita. Juuri näitä teknologioita ja konsepteja käytetään aitattamaan ihmiskunta tiukasti kontrolloituihin, jäljitettyihin ja jäljitettyihin kaupunkiympäristöihin.

Mikä on ratkaisu?

Samalla kun nämä teknokraatit tapaavat yötä päivää suunnitellakseen lähitulevaisuuden dystopiaaan ihmiskunnalle, meidän on kysyttävä itseltämme, mitä teemme suunnitellaksemme tulevaisuuttamme. Jos ihmiskunnan on määrä suunnitella omaa kurssiamme, meidän on lakattava antamasta näiden rikollisten hidastaa meidät teknotyranniaan.

Yksi asia, jonka jokainen voi tehdä, on kysyä itseltäsi, mitä tekisit, jos kaupunkisi alkaisi vaatia QR-koodia tai digitaalista tunnusta päästäkseen ruokakauppaan? tai ehkä paikallinen sairaala? Ehkä, kuten näimme COVID19-kriisin aikana, yrityksesi saattaa vaatia digitaalisen henkilötodistuksen maksun saamiseksi ja pankkisi saattaa vaatia sitä lunastamaan shekin.

Jos työpaikkasi tai kaupunkisi on ottanut käyttöön rokotevaltuutuksia tai PCR-testivaatimuksia, on todennäköistä, että ne ottavat käyttöön samanlaisia ​​toimenpiteitä lähitulevaisuudessa. Suunnitelman laatiminen näiden vaikeiden tilanteiden selvittämiseksi on ehdottoman välttämätöntä. Keskustele perheesi, ystävien, naapureiden, kirkkosi jne. kanssa. Kuvittele nämä skenaariot ja kysy toisiltasi, kuinka voisit tukea toisiasi näissä tilanteissa.

Toinen tärkeä osa menestymistä kasvavan tyrannian edessä on yhteisö. Jälleen tämä voi olla lähisukulaisesi, aktivistipiirisi, naapurisi, työtoverisi tai kirkon jäsenet. Asia on siinä, että me kaikki tarvitsemme tukiverkoston selviytyäksemme aikojen yli. Tarvitsemme verkostoja elintarvikkeiden, palvelujen, siementen, taitojen ja muiden tavaroiden kauppaa varten, jotka eivät vaadi injektioita, QR-koodeja, digitaalisia tunnuksia tai muita invasiivisia toimenpiteitä.

Jos huomaat puutteesi yhteisöosastolla, kehotan sinua käyttämään Freedom Cell Network -verkkosivustoa etsiäksesi kartoista ihmisiä ja ryhmiä alueeltasi. Henkilökohtaiset tapaamiset ovat aina parempia kuin digitaaliset yhteydet. Itse asiassa rohkaisen sinua osallistumaan tulevaan Exit and Build Land Summit 4 -tapahtumaan tapaamaan samanhenkisiä vapauden rakastajia, jotka käyvät juuri tätä keskustelua.

Huippukokous pidettiin 16.-20. toukokuuta Bastropissa, Texasissa (Austinin ulkopuolella), ja sen järjestää John Bush, The Freedom Cell Networkin perustaja ja Live Free Academyn perustaja. John ja hänen vaimonsa Rebecca kokoavat yhteen talonpitäjiä, permakulttuureja, uudistuvia karjatilaajia, vapaaehtoistyöntekijöitä, aktivisteja, riippumattomia, selviytyjiä ja yrittäjiä keskustelemaan siitä, kuinka voimme rakentaa yhteisöjä, jotka kestävät teknokraattisen valtion hyökkäykset.

Mitä tahansa teetkin, on välttämätöntä levittää tätä tietoa mahdollisimman laajalle ja aloittaa tulevaisuuden suunnittelu. Lapsesi, heidän lapsensa ja heidän lapsiensa lapset ovat riippuvaisia ​​siitä, että nousemme seisomaan ja teemme päätöksen. He luottavat siihen, että jätämme heille paremman, vapaamman maailman.