Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Hollanti: Levitätkö “disinformaatiota”? Silloin saatat olla “väkivaltainen ääriliike” valtion mukaan

2 min read
Hollanti: Levitätkö “disinformaatiota”? Silloin saatat olla “väkivaltainen ääriliike” valtion mukaan

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/lc73

Parlamentin jäsenet Yesilgoz, De Jonge ja Van Gennip esittelivät tänään ensimmäisen “kansallisen ääriliikkeiden strategian” edustajainhuoneessa. Tämä on laadittu terrorismin vastaisen viraston NCTV:n koordinoimana yhteistyössä eri ministeriöiden kanssa, kirjoittaa Uncutnews .

9 lukukertaa

Raportin mukaan ääriliikkeiden lisääntyminen ja sen aiheuttama uhka ovat aiheuttaneet huolta jo pitkään. On tärkeää jatkaa maamme demokraattisen perustuslaillisen valtion suojelemista äärivaikutteita vastaan, kirjoittaa NCTV. “Yhteiskunnalla ja hallituksella on tässä tärkeä rooli.”

”Tarvittaessa meidän on suojeltava poliitikkojamme ja julkista keskustelua. Vastustaa rangaistavia ilmaisuja, mutta myös sellaista sisältöä vastaan, joka ei ole rangaistavaa, mutta on haitallista yhteiskunnalle. Tämä sisältää myös sisällön, joka normalisoi ääriajatuksia tai disinformaatiota”, NCTV sanoi.

Parlamentin jäsen Pepijn van Houwelingen katsoi kansallista ääriliikkeiden strategiaa ja oli järkyttynyt.

Strategia määrittelee ääriliikkeiden olevan ideologisista syistä johtuva halu osallistua väkivallattomaan ja/tai väkivaltaiseen toimintaan, joka horjuttaa demokraattista perustuslaillista valtiota.

Tämä voi tapahtua monessa muodossa, mukaan lukien “äärinäkemysten” edistäminen pelottelun tai uhkailun avulla tai järjestelmällisesti yllyttämällä epäluottamusta instituutioita, kuten korkeakouluja, oikeuslaitosta tai journalismia kohtaan.

Strategian mukaan ääriliikkeet voisivat tehdä tämän esimerkiksi levittämällä “instituutioiden delegointiin” tähtääviä viestejä, “kylvämällä epäilystä asioista, joista tiedemaailmassa ei juurikaan ole erimielisyyttä” tai “vähentämällä mm. politiikkaan tai hylätä poliisi tietyn ideologian perusteella.

Van Houwelingen: “Etkö luota journalismiin? Vai epäiletkö tieteellistä konsensusta? Sitten olet ääriliikkeiden liittohallituksen äskettäin julkaiseman “National Extremism Strategy” -strategian mukaisesti.

Strategiassa luetellaan disinformaation levittäminen esimerkkinä “äärimmäisestä käyttäytymisestä” otsikon “väkivaltainen” alla.

Levitätkö “desinformaatiota”? Silloin saatat olla osavaltion mukaan “väkivaltainen ääri”. Verrattavissa murhaajaan tai hyökkääjään. huomauttaa Van Houwelingen.

Strategian mukaan rinnakkaisten instituutioiden manipulointi on myös esimerkki “äärimmäisestä käyttäytymisestä”, mutta se kuuluu “väkivallattoman” kategoriaan.

Oletko perustamassa oman koulun yhdessä muiden vanhempien kanssa? Ei se sitten niin paha ole. Silloin olet mahdollisesti “väkivallaton” ääri, Van Houwelingen huomauttaa.