Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

22.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

EKP mukana ilmastohulluudessa: Ensin pankkien pitäisi maksaa sakkoja

2 min lukea
EKP mukana ilmastohulluudessa: Ensin pankkien pitäisi maksaa sakkoja

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/fbap

Vaikka maailmanlaajuinen ilmasto ei kuulu Euroopan keskuspankin (EKP) ydintehtäviin, euroalueen suurin rahapoliittinen viranomainen on mukana. Ensimmäisten pankkien pitäisi nyt maksaa sakkoja, koska ne eivät täytä EKP:n ilmastonsuojelutavoitteita. He saavat nyt “sallittua” joko polttaa rahaa “vihreillä” sijoituksilla tai kohdata taloudellisia seuraamuksia.

Itse asiassa se on hullua. Pankit sijoittavat mieluummin korkeatuottoisiin sijoituksiin, jotka liittyvät fossiilisiin polttoaineisiin, kuin enimmäkseen tappiollisiin ja epävarmoihin “vihreisiin” hankkeisiin. Raportti24 raportoi jo rahanpolttokoneesta “vihreistä” sijoituksista . Mutta Euroopan keskuspankki vaatii juuri sitä luottolaitoksilta Joko ne sijoittavat mahdollisimman paljon rahaa tällaisiin sijoituksiin (ja menettävät rahaa) tai maksavat sakkoja. Vasta viime marraskuussa toimielimiin kohdistuva paine lisääntyi uudelleen tällaisten sääntöjen täytäntöönpanon jälkeen vuonna 2020 .

Nyt Yhdysvaltain finanssitiedustelupalvelu Bloomberg raportoi , että EKP uhkaa jo ensimmäisiä pankkeja rankaisevilla koroilla, koska ne eivät ota näitä niin sanottuja “ympäristövaatimuksia” tarpeeksi sydämellään. Loppujen lopuksi sakot voivat olla jopa viisi prosenttia keskimääräisestä päiväansiosta, sanotaan. Nämä ovat siistejä summia, jotka myös rasittavat pankkien taseita. Koska rahoitusala kärsii edelleen vuosien 2008/2009 talous- ja rahoituskriisin seurauksista hallitusten massiivisista pelastuspaketteista huolimatta, tämä on myös EKP:n rohkea askel.

Ilmastouskonto vaikuttaa siis yhä useammille talouselämän alueille. Yksityisten yritysten (johon kuuluvat pankit) tavoitteena on tehdä rahaa – ei polttaa sitä. Mutta EKP:n politiikka vaatii viime kädessä juuri sitä. Joko enemmän rahaa sijoitetaan sellaisiin taloudellisesti kannattamattomiin sijoituksiin, tai pankkien on maksettava JÄRJETTÖMIÄ sakkoja.

fiFinnish