Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

22.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

Jotkut tiedemiehet uskovat vakavasti, että vuoteen 2030 mennessä voisimme elää ikuisesti. Tässä on mitä sinun tulee tietää “pitkän iän pakonopeus” -teoriasta

5 min lukea
Jotkut tiedemiehet uskovat vakavasti, että vuoteen 2030 mennessä voisimme elää ikuisesti. Tässä on mitä sinun tulee tietää “pitkän iän pakonopeus” -teoriasta

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/9z16

Longevity Escape Velocity on teoria, jonka mukaan voimme pian saavuttaa pisteen, jossa ikääntyminen on valinnaista. Sen kannattajat sanovat, että tämän tilan saavuttaminen vaatii vain tarpeeksi kunnianhimoa ja rahaa – sekä ehkä tekoälyä.

Monivuotiset nuorten hakijat ja sijoittajat ovat yhä enemmän innoissaan “Longevity Escape Velocity” -nimisestä konseptista. Tämä hypoteettinen idea on saanut nimensä “pakonopeudesta”, fysiikan perusperiaatteesta, jonka mukaan esineet voivat vastustaa painovoiman vetoa tietyllä nopeudella, kirjoittaa Hilary Brueck .

Pitkäikäisyyden pakonopeus viittaa samalla tavalla siihen, että jossain vaiheessa ei liian kaukaisessa tulevaisuudessa ihmiset voivat paeta kuoleman heikentävältä vetovoimalta – ja elää loputtomasti. Pakonopeus on lippumme kuolemattomuuteen. Niin kauan kuin tiede selvittää, kuinka voimme hyötyä tästä.

Vaikka LEV on tässä vaiheessa vain teoria, sen kannattajat väittävät, että se voi olla todellisuutta muutaman vuosikymmenen sisällä, kun otetaan huomioon ikääntyvän tieteen nopea kehitys . Kun parannamme solujamme, pystymme parantamaan elämämme laatua niin eksponentiaalisesti, että ihmiset pidentävät elinikää nopeammin kuin he ovat elossa ja lähestyvät lähes kuolematonta tilaa.

Geneetikko George Church of Harvard on ehdottanut ajatusta, että ehkä, vain ehkä, saavutamme tämän tilan elämäsi aikana, lukija. Longevity Vision Fundin strategiapäällikkö Sourav Sinha sanoi paljolti samaa äskettäisessä New Yorkissa pidetyssä paneelikeskustelussa ikääntymiseen liittyvien sairauksien lopettamisesta, mikä viittaa siihen, että LEV voisi olla mahdollista muutaman vuosikymmenen sisällä oikeilla sijoituksilla.

Pitkäikäisyyden tutkija Aubrey de Gray, yksi termin keksijistä ja kenties sen kiihkein kannattaja, on asettanut erittäin ruusuisen, parhaan mahdollisen skenaarion LEV:lle mahdottoman lähelle – joskus 2030-luvulla futuristi Ray Kurtzweil ehdotti vielä aikaisempaa LEV:n debyyttiä 2028 tai 2029, mikä ei riittäisi viranomaisille hyväksymään mitään ikääntymistä estäviä lääkkeitä tai hoitoja (meillä ei vielä ole).

Ja nyt yhä useammat johtavat ikääntymisen vastaisen tutkimuksen pioneerit allekirjoittavat uuden ” Dublin Longevity Declaration ” -sopimuksen, joka kehottaa koko tieteenalaa keskittymään biologisten ikääntymisprosessien kääntämiseen solutasolla. Yrittäminen parantaa ikääntymistä vanhanaikaisella tavalla, puuttumalla yhteen sairauteen kerrallaan, on “liian pragmaattista” ja kestää liian kauan, lausunnossa sanotaan.

“Kaikki tietävät, että ikääntyminen on pahasta, kaikki sanovat sen olevan huonoa, mutta kukaan ei tee asialle mitään”, de Gray sanoi lehdistötiedotteessa, kun hänen uusi lausuntonsa julkistettiin lokakuun alussa. ”Aivan kuin huono sää – ihmiset ovat juuttuneet siihen olettamukseen, ettei mitään voi tehdä vaikka yrittäisimme. Halusimme kumota tämän oletuksen.”

Geroscientist Thomas Perls , joka suorittaa yhden maailman suurimmista ja tiukimmista 100-vuotiaiden tutkimuksista, sanoo, että vaikka onkin rohkeaa yrittää estää ikään liittyviä sairauksia, ajatus siitä, että jokin merkittävä pitkäikäinen pakonopeus ottaa vallan ja lähtee. meille antaa iankaikkisen elämän on takapajuista ja typerää.

“Nämä miljardöörit näkivät ilmeisesti, että jos heittää tarpeeksi rahaa ongelmaan, ratkaiset sen”, Perls kertoi Insiderille.

Perls sanoo olevansa kaikki niitä sijoittajia varten, jotka tuhlaavat miljardeja dollareita tiettyjen ikääntymisongelmien, kuten Alzheimerin, torjuntaan, etsiessään parannuskeinoa tai ainakin tapaa viivyttää sairautta dramaattisesti. Mutta hän näkee ajan ja energian tuhlauksena edes miettiä, kuinka ihmiset voisivat elää loputtomiin, vaikka emme ole edes keksineet, kuinka saada useimmat ihmiset elämään luotettavasti hyvässä terveydessä esimerkiksi 90 vuoden jälkeen. Tiede ei ole edes paljastanut SuperAgerien geneettisiä salaisuuksia , koska he elävät pidempään kuin muut kognitiokykynsä ja fyysisen terveytensä ollessa suurelta osin ennallaan.

“Haluamme tehdä kaikkemme ikääntymiseen liittyvien sairauksien hidastamiseksi tai jopa ehkäisemiseksi, jotta ihmisten elinajanodote tai pitkäikäisyys pidentyisi hieman”, Perls sanoi Insiderille. “Mutta en missään tapauksessa usko, että tämä johtaa ajatukseen ikuisesta elämästä.”

Hän näkee uuden Dublinin julistuksen keinona tehdä Longevity Escape Velocity -ajatuksesta miellyttävämpi laajemmalle tiedeyhteisölle sovittamalla se vakavaan työhön, jota tehdään uusien ikääntymisen torjuntaan tarkoitettujen lääkkeiden, kuten senolyyttien tai muiden lääkkeiden löytämiseksi. 

Futuristi ja filosofi Nick Bostrom uskoo, että moraalinen velvollisuutemme voi ja pitäisi olla auttaa ihmisiä elämään terveellisempää elämää ikääntyessään. Vuonna 2005 hän kirjoitti kuuluisan novellin ” Fable of the Dragon Tyrant ” ihmiskunnan yhteenliittymästä voittamaan kuoleman hirviön.

Bostrom, joka johtaa Oxfordin yliopiston Future of Humanity -instituuttia, sanoi, että tarina oli enemmän houkutteleva kuin fantasia. Hän odottaa, että voimme todella muotoilla tulevaisuuden, jossa ihmiset selviävät hyvin, hyvin pitkään – ehkä noin tuhat vuotta – samalla kun tuntevat itsensä 15-vuotiaiksi.

Mutta hän on huolissaan siitä, että ihmisvetoisen tieteellisen kehityksen vauhti on liian hidas, vaikka pitkäikäisyyden tieteeseen panostetaan vakavasti.

“Olemme luultavasti voineet olla pidemmällä tähän mennessä, jos olisimme aloittaneet kunnianhimoisemmin 20 tai 30 vuotta sitten”, Bostrom sanoi Insiderille.

Se, mitä todella tarvitsemme, on ahdettu tekoäly, joka on hallinnassa ja löytää huumeita, hän sanoi. Lääkeyhtiöt tutkivat jo keinoja tekoälyn avulla löytääkseen parempia hoitoja . Bostrom katsoo pidemmälle, päivään, jolloin tietokoneet voivat ratkaista täysin biologian ongelmat (esimerkiksi George Church käyttää jo tekoälyä kehittääkseen uusia tapoja poistaa biologian haitat ). Juuri tällä viikolla pitkäikäisyyttä edistävä startup Gero ilmoitti keränneensä 6 miljoonaa dollaria kehittääkseen “suuria terveysmalliaan” toivoen löytävänsä uusia hoitoja joihinkin yleisimpiin ikääntymisen aiheuttamiin sairauksiin.

Jos tekoäly pystyy löytämään lopullisen parannuskeinon tai parannuskeinoja kaikkiin ikääntymisen ongelmiin, Bostrom odottaa, että voimme todella saavuttaa ihmiskunnan “äärettömän eliniän”.

Se, miten yhteiskunta suhtautuisi tällaiseen radikaaliin muutokseen, on edelleen avoin kysymys. “Se tulee olemaan niin monien ihmisten täydellinen muutos, että on todella vaikeaa muodostaa yksityiskohtaista, konkreettista kuvaa siitä, millaista elämä tällaisessa maailmassa olisi”, hän sanoi.

Jotkut tutkijat sanovat, että tämä on hölynpölyä – mutta investointeja tulee jatkuvasti

Perls ei edes ajattele tulevaisuutta, jossa ihmiset voivat elää 1000 tai jopa 200 vuoden ikäisiksi. Hän huomauttaa, että maailman vanhin ihminen, Jeanne Calment, täytti 122 vuotta vuonna 1997. Kukaan muu ei ole päässyt lähelle hänen ennätystään vuosikymmeninä sen jälkeen. Hän ei usko, että pitkäikäisyystieteen edistysaskeleet koskettavat biologisia rajojamme, eikä hän usko ajatukseen, että nuorentaminen on todella mahdollista.

“Ei. Jatketaan pitkäikäisyyttä”, hän sanoi.

Tällä hetkellä ei ole saatavilla lääkettä, joka pystyisi luotettavasti pysäyttämään ihmisten ikääntymisen. Jotkut vakavimmista yrityksistä ovat epäonnistuneet näyttävästi . Ikääntymisongelman torjuminen voi puolestaan ​​saada muita sairauksia, kuten syöpää, ilmaantumaan nopeammin.

“Jos alat puuhata joitain näistä ikääntymisen perusmekanismeista, ne ovat olemassa suojaamaan joitain ongelmia vastaan”, Perls sanoi.

Futuristi Kurtzweil ennustaa, että vuoteen 2029 mennessä meidän pitäisi pystyä saamaan takaisin täysi vuosi jokaisesta elämästämme vuodesta. Sitten lennämme ajassa taaksepäin, hän sanoo.

Mutta toistaiseksi vuonna 2023 ainoat osallistujat, jotka de Gray on ilmoittautunut testaamaan LEV-nuorentamishoitojaan, ovat hiiret. Longevity Escape Velocity Foundationin ensimmäinen tutkimus “hiirten voimakkaasta nuorentumisesta” alkoi aiemmin tänä vuonna. Kolmen miljoonan dollarin tutkimukseen , joka rahoitetaan kokonaan lahjoituksilla, sisältyy hiirten kantasoluhoitoja, telomeerien pidentämiseen tarkoitettuja geenihoitoja ja halpa syöpäpilleri rapamysiini , joiden tarkoituksena on antaa hiirille ylimääräinen terve vuosi.

fiFinnish