Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

22.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

Kohtalokas johtopäätös: Nämä ovat tuuliturbiinien seitsemän suurinta vahingollista vaikutusta

8 min lukea
Kohtalokas johtopäätös: Nämä ovat tuuliturbiinien seitsemän suurinta vahingollista vaikutusta

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/ndxh

Viime viikolla valtamedia yritti kaikin voimin pilkata EU-parlamenttiehdokas Maria Hubmer-Moggia, joka korosti ORF:n lehdistötunnissa, ettei kaikkea energiaa voi mitenkään kattaa tuulivoimalla – ja että nämä tuuliturbiinit itsessään aiheuttavat monia ongelmia, joista tuskin puhutaan. Onko hän oikeassa? Toimitusryhmämme on vahvasti vakuuttunut tästä ja on koonnut tuulivoiman pahimmat ongelmat argumentoivaksi oppaaksi.

1. Suora ympäristön tuhoaminen: metsät, maaperä, kasvisto

Enimmäkseen “vihreiden” puolueiden ja heidän taloudellisten rikoskumppaneidensa aloitteesta tuulivoimalat aiheuttavat valtavia suoria vahinkoja luonnolle. Tämä näkyy metsien raivauksessa, kulkuteiden rakentamisessa ja massiivisessa perustuksessa.

Faktantarkistajien mukaan tuuliturbiinille hakataan keskimäärin 0,5 hehtaaria metsää. Itse asiassa raivausalue on paljon suurempi, kuten kansalaisaloite laskee alueesimerkin perusteella – siellä jouduttiin poistamaan pysyvästi 2,5 hehtaaria metsää jokaista tuuliturbiinia kohden. Tästä kuvattiin vaikuttava video .

Pelkästään perustusta varten maahan pumpataan jopa 10 000 tonnia betonia tuuliturbiinia kohden. 4 000 neliömetriä kaivetaan ja 500 neliömetriä suljetaan pysyvästi. Tarvittavalle teräkselle on olemassa “peukalosääntö” – noin 100 tonnia tehoa kohden. Puissa (jotka on jo kaadettu) ei kasva teräs eikä betoni, joten kuljetus- ja logistiikkakustannukset ovat valtavat ja ne on tietysti otettava huomioon kokonaistaseessa. Jokainen, joka on CO2-hulluuden alainen, odottaa, että yhden terästonnin tuottamiseksi syntyy vähintään 2 tonnia hiilidioksidia.

Muuten: Joulupukkiin uskoo myös jokainen, joka uskoo, että tuuliturbiinien perustukset poistetaan maasta sen jälkeen, kun ne lopulta poistetaan käytöstä. Saksa kiertää ongelman yksinkertaisesti julistamalla hirviöt “luetelluiksi monumenteiksi”. Ongelma ratkaistu saksalaisvihreällä tavalla – ja ympäristötuho näkyy vuosikymmeniä. Löysimme jännittävän väitteen tässä yhteydessä BR-Faktenfuchsilta. Kirjoittajat väittävät, että alue olisi jälleen metsäkäytössä, kun se on vuokrattu tuulivoimalle. Mutta metsät eivät kasva teräsbetonilla. Väite, että täydellinen purkaminen tapahtuu, voi olla jopa laissa säädetty, mutta käytännössä se voi epäonnistua, koska rakennusalan yritys tai toimiva yritys voi nopeasti joutua konkurssiin käyttöikänsä lopussa.

2. Ympäristön tuhoaminen yrityksessä: Lintuja, lepakoita ja hyönteisiä silputaan

Luonto ei tarjonnut jättipotkureita, kuten vihreitä ekomaniatuuliturbiineja. Hän on voimaton, mutta myös hyväuskoinen hirviöiden edessä. Evoluutiotensa vuoksi linnut eivät tiedä, mikä vaara niitä uhkaa – jos ne pääsevät liian lähelle, ne jäävät kiinni roottorin siipien voimakkaaseen vetoon ja lentävät usein kuolemaan. Tämä koskee sekä suuria että pieniä. Aloitetaan petolintuista.

USA:ssa todistettiin, että operaattorin ESI:n tuulipuistot tappoivat 150 (!) suojeltua kotkaa – koska USA:ssa ei onneksi ole vihreitä hallituksessa, tämä merkitsi yhtiölle miljoonan dollarin sakkoa . Mutta harvinaiset eläimet eivät enää herää henkiin. Tämän seurauksena tuuliturbiinit jouduttiin sammuttamaan myös silloin, kun kotkat todennäköisesti lentävät alueen läpi. On siis täysin mahdotonta, että kyseiset tuulipuistot olisivat taloudellisesti kannattavia, koska se tuskin on mahdollista sisämaan tuulipuistojen kanssa. Itävallassa dokumentoitiin myös tapaus , jossa tuuliturbiini tappoi tieteellisesti seuratun keisarikotkan. Lisää tapauksia raportoitiin Sveitsistä ja Saksasta . Vain pieni osa tapauksista julkistetaan, koska tuulivoima on tekopyhän ja pahan vihreän politiikan tärkeä pilari.

Pienemmät linnut ja lepakot ovat myös “vihreiden” hirviöiden valikossa. Vuonna 2019 GEO dokumentoi , että neljässä Pohjois-Saksan osavaltiossa tapetaan vuosittain yli 8 500 hiirihaukkaa. On myös arvioitu, että 250 000 lepakoita tapetaan vuosittain. Ilmeisesti ei täysin järkevä “kaiken asiantuntija”, Volker Quaschnig, järjestelmämedian rakas, ehdotti korvaukseksi, että kaikki kissat pitäisi ampua .

Eläinmaailman pienimmät suorat uhrit ovat hyönteiset. Oletuksena on, että Saksassa tapetaan 5–6 miljardia eläintä joka päivä. DLR:n vuonna 2019 tekemän tutkimuksen jälkeen faktantarkistajat ovat yrittäneet levittää massiivisesti lobbarien rahoittamia valheitaan. Mikä tahansa muu olisi “enempi syyllinen” hyönteiskuolemiin kuin tuuliturbiinit. Onneksi tuuliturbiinien määrä Saksassa on pysähtynyt vuodesta 2017 lähtien, vaikka voidaan olettaa, että vanhat ”ruumiit” korvataan usein uusilla rakennuksilla uusissa paikoissa.

Tuulivoima Saksassa BWE:n mukaan .
Uusia tuulivoimaloita rakennettiin Saksassa Statistan mukaan .

3. Roottorin siivet kiertävät puolet maailmaa

On täysin epäselvää, valmistetaanko tuuliturbiinien roottorin siivet edelleen suoraan Saksassa. Vuonna 2023 useat tuuliturbiinien valmistajat ilmoittivat sulkevansa tehtaansa Euroopassa, erityisesti Saksassa. Loput yhtiöt ovat Nordexin kotipaikka Rostockissa ja Siemens Gamesa Cuxhavenissa. On kyseenalaista, tehdäänkö tuotanto vielä jossain paikan päällä. Esimerkiksi Enerconin väitetään valmistavan suoraan Aurichissa. Itse asiassa roottorin siivet toimitetaan laivalla Portugalista . Myös Intiasta tai Kiinasta on raportoitu roottorin siipistä. Esimerkiksi NTV näytti 80 metrin roottorin siipien kuljetuksen laivalla Cuxhaveniin , jonne 80 prosenttia saksalaisista roottorin siiveistä saapuisi. On selvää, että roottorin siipiä ei yleensä valmisteta lähellä tehtaita (tai maihin satamassa). Ne on kuljetettava pitkiä matkoja maalla erityisellä kuorma-autolla.

4. Roottorin siivet ovat myrkyllisiä eivätkä kierrätettävissä

Monien mielestä on järkyttävää, että roottorin siivet on valmistettu myrkyllisistä komposiiteista (lasikuitu/duomuovi), joita ei ole mahdollista kierrättää . Ne voidaan polttaa, mikä asettaa suuria haasteita ympäristönsuojelulle – tai haudata vaarallisena jätteenä . Saksassa hautaaminen on periaatteessa kiellettyä, mutta sen sanotaan jo tapahtuneen laittomasti yksittäisissä tapauksissa . Toinen myöhempi käyttö on täytemateriaalina sementtiteollisuudessa. Ei voida sulkea pois mahdollisuutta, että tulevaisuudessa ilmaantuu samoja ongelmia, jotka tunnetaan muistakin rakennusalan materiaaleista, joita nykyään pidetään erittäin terveydelle haitallisina ja syöpää aiheuttavina ja jotka voidaan purkaa ja hävittää vain tiukoin ehdoin. Ei myrkyllinen, mutta erityisen paha: noin 30 prosenttia maailmanlaajuisesti valmistetuista roottorin siipistä valmistetaan balsapuusta Etelä-Amerikassa.

Myös roottorin siipien eroosio on suuri ongelma . Kriitikoiden mielestä on erittäin ongelmallista, että materiaalit, joista nämä kuidut on valmistettu (GRP, CFRP, bisfenoli A jne.), tiedetään olevan syöpää aiheuttavia. Tämä tarkoittaa, että tuuliturbiinien ympärillä oleva alue – juomavesi mukaan lukien – on kestävästi saastunut.

Roottorin siiven vaurioituessa on suurien, teräväreunaisten sirpaleiden lisäksi voinut vapautua hienointa, hengitettävää kuitupölyä hiilikuiduista, niin sanottuja ilkeitä kuituja, jotka voivat tunkeutua ihmisten ja eläinten elimistöön ihon ja keuhkoihin.

(…)

Hollannin tutkimusten mukaan järjestelmien käytön aikana kymmeniä kiloja mikromuoveja sinkoutuu satojen metrien korkeuteen ilmakehään kulumisen seurauksena joka vuosi sirpaleina ja hienojakoisena pölynä, joka joskus uppoaa maahan tai mereen. suurilla etäisyyksillä.Preussin kenraali vuonna 2022

5. Ympäristömyrkyt ja “ilmaston tappajat” tuuliturbiineissa

Tuuliturbiinien sisällä on lukuisia ongelmallisia aineita, kuten rikkiheksafluoridia, joka tunnetaan lyhennettynä SF6:na. Se on “voimakkain kaikista kasvihuonekaasuista”, jonka vaikutus on jopa 23 500 kertaa suurempi kuin CO2. (Tämä ei luultavasti tarkoita sitä, että CO2 tuskin edesauttaisi väitettyä ilmaston lämpenemistä, vaan pikemminkin virallinen kertomus). SF6:ta käytetään tuuliturbiinien kaapeleiden eristämiseen. Materiaalin säilyvyys on lähes verrattavissa (vanhaan) ydinjätteeseen – se muuttuisi vaarattomaksi vasta 3000 vuoden kuluttua, niin kauan se pysyy ilmakehässä.

Saatavilla on myös mineraaliöljyistä valmistettuja voiteluaineita. Tämä on erityisen havaittavissa vaurioiden sattuessa – tiedotusvälineet uutisoivat öljyvuodosta palaneesta tuuliturbiinista . Öljyt näkyvät selvemmin meressä, missä öljylaikat näkyvät tuuliturbiinien ympärillä. Öljyjä ja muita aineita tarvitaan paitsi roottoreiden liikkuvuuteen, myös korroosiosuojaukseen . Näitä ovat alumiini, sinkki ja muut myrkylliset raskasmetallit.

6. Infraäänen aiheuttamat vahingot ihmisille ja eläimille

Tuulivoimalat tuottavat infraääntä. Myös tässä faktantarkistajat yrittävät kiistää tai vähätellä ongelmaa. Tosiasia on, että herkät ihmiset, mutta erityisesti eläimet – varsinkin kotieläimet, reagoivat usein erittäin voimakkaasti tähän ylimääräiseen, melkein pysyvään ääneen. Raportit – myös järjestelmämediassa – saivat ihmiset istumaan ja huomaamaan, että jopa sydänlihaksen voimaa voitaisiin vähentää infraäänellä. Näitä ilmiöitä on tutkittu hyvin lääketieteellisesti ja fyysisesti. Esimerkiksi ihmiset eivät kuule infraääntä, mutta heidän korvansa välittävät silti sähköimpulsseja. Mitä ei pidä unohtaa: Jos asennat tuuliturbiinit keskelle metsää, laaja alue altistuu äänelle – täysin tutkimattomilla ja huomiotta jätetyillä tehosteilla. Takaisin faktantarkistajiin, he ovat vakaasti vakuuttuneita siitä, ettei siinä ole mitään, vaikka hallituksen mittaukset olisivat osoittaneet voimakkaita infraäänipäästöjä. Faktantarkistajien mukaan nämä “ei tee mitään”. On havaittavissa, että hallituksen mittauksia on “korjattu” ja laitettu perspektiiviin kaikkialla, varsinkin Saksan liikennevalohallituksen astuttua virkaan.

7. Herätysturbulenssi muuttaa ilmastoa

“Tuulivoimalat toimivat kuin isot vispilät”, voidaan lukea aiheesta eskp.de. Turbulenssia ei tapahdu vain tuuliturbiinien takana, vaan eri järjestelmät vaikuttavat myös toisiinsa. ”Tuulivoimalat ja kokonaiset tuulipuistot vaikuttavat ilmakehän ja valtameren prosesseihin. Ympäröivässä ilmassa ja merivedessä syntyy turbulenssia ja myrskyä.”  Raportti24 on jo raportoinut siitä, että tuulipuistot muuttavat ilman lämpötiloja merkittävästi: Tuulipuistot lämmittävät öitä ja vahingoittavat kasvillisuutta . Yhdysvaltalaisen suuremman tutkimuksen mukaan vaikutukset ulottuivat jopa 10 kilometriin tuuliturbiinin jälkeen.

Myös saksalainen media Agrarheute raportoi vuonna 2019 tuulipuistojen vaikutuksista mikroilmastoon . Toisessa tutkimuksessa vuodelta 2018 viitattiin, mikä myös vahvisti lämpötilan nousun tuuliturbiinien ympäristössä. Kirjoittajat olivat vakuuttuneita (osana CO2-kertomusta), että hiilidioksidin säästöjä olisi tehtävä 100 vuoden ajan kasvien lämmittävän vaikutuksen kompensoimiseksi. Tuuliturbiinit jakavat myös lämpöä ja kosteutta ilmakehään ja muuttaisivat ilmakehän virtausta. Vaikka välitön lämpenemisvaikutus näyttää pieneltä verrattuna maapallon lämpenemisen matemaattisiin ennusteisiin, välitön lämpenemisvaikutus on erittäin suuri – varsinkin suurempi kuin hiilidioksidin säästön hyöty.

Kohtalokas kustannus-hyötysuhde

Nykyään yleiset jättimäiset tuulipuistot aiheuttavat suoria ja pysyviä vahinkoja ympäristölle. Tämän lisäksi rakentamiseen vaaditaan yhtä valtavasti vaivaa – roottorin siivet kiertävät puolet maailmaa. Mitä emme ole vielä analysoineet artikkelissamme, ovat turbiinien sisältö, joissa käytetään harvinaisia ​​maametallia, kuten neodyymi, dysprosium, praseodyymi ja terbium. Osa niistä saadaan lapsityövoimalla köyhemmissä maissa.

Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto (epa.gov) olettaa, että tuuliturbiinit ovat 20–40 prosenttia tehokkaita – järjestelmän keskimääräinen käyttöikä on 20 vuotta. Järjestelmät ovat tuskin kannattavia ilman valtion rahoitusta, kustannukset ovat liian korkeat ja tuotanto yleensä liian alhainen. Onshore-järjestelmän (sisämaan) keskimääräinen käyttöaste on oletettavasti 20 prosenttia ja yksittäisissä tapauksissa huomattavasti alhaisempi. Mahdollisesta 8 760 tunnista vuodessa Saksan tuulivoimaloiden “täyskäyttötunnit” vuosina 1990–2022 olivat 962–1 931 tuntia. Meren tuuliturbiinit ovat käytössä suuremmalla teholla, mutta ne myös vapauttavat enemmän ympäristömyrkkyjä.

Jos kaikki tuuliturbiinin rakentamisen ja purkamisen kustannukset otettaisiin yhtä tiukasti huomioon kuin tuhansia kertoja uudelleen lasketut ydinvoimalaitokset, tasapaino ei varmasti olisi parempi. Luonnolle aiheutuvia vahinkoja on tuskin mahdollista mitata – minkä arvoisia ovat miljardit sukupuuttoon kuolleet eläinelämät? Johtopäätös: Se, mitä vihreät tekevät tuulivoimalla, on kauheaa tekopyhyyttä ja aiheuttaa paljon enemmän haittaa kuin hyötyä. Täälläkin on seurattava rahan polkua, selvitettävä kuka lobbaa missä, mitkä poliitikot ovat läheisesti sidoksissa valmistajiin tai jopa tuuliaulasta taloudellisesti hyötyviin ystäviin ja perheenjäseniin – niin hämmästyt jälleen.

fiFinnish