Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 11, julkaisuajat ovat siis 11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

22.6.2024

Publication-X

"Perfecta tempestas medicandi"

WTTC vaatii uusia ponnisteluja WHO:n verkoston kautta digitaalisten terveyspassien suhteen

2 min lukea
WTTC vaatii uusia ponnisteluja WHO:n verkoston kautta digitaalisten terveyspassien suhteen

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/jrp0

Maailman matkailu- ja matkailuneuvosto (WTTC) sanoo, että maailman maiden tulisi liittyä Global Digital Health Certification Networkiin (GDHCN), jotta terveystarkastukset voidaan yhdenmukaistaa saumattomasti yli rajojen.

GDHCN:ää ylläpitää Maailman terveysjärjestö, ja WTTC:n puheenjohtaja Julia Simpson kirjoittaa artikkelissaan, että maailmanlaajuisen matkailun sulkemisen välttämiseksi uuden pandemian sattuessa tulisi laatia yhtenäinen suunnitelma, joka sisältää digitaaliset terveyspassit.

Kehotus uusiin pyrkimyksiin maailmanlaajuisesti tunnustettujen digitaalisten terveyspassien saamiseksi tuli, kun WHO kokoontui Genevessä pidettävään Maailman terveyskokoukseen. Yleiskokous hyväksyi joukon muutoksia WHO:n kansainvälisiin terveyssääntöihin (2005), mutta ne eivät koske GDHCN:ää.

COVID-19-pandemian aikana tehtiin kiihkeitä ponnisteluja digitaalisten terveyskorttien luomiseksi ja integroimiseksi, mukaan lukien Kansainvälisen lentomatkailuliiton sekä kansallisten ja alueellisten viranomaisten käyttöön ottamat liput. WHO tuotti ohjeita yhteentoimivuudesta ja muista ongelmista, ja myös Zetes korosti yhteentoimivuutta kriittiseksi ominaisuudeksi sekä terveyspasseissa että digitaalisissa tunnuksissa, samalla kun EU:n digitaalinen Covid-sertifikaatti alkoi lakkauttaa. EU 700:sta tuli myöhemmin WHO:n GDHCN:n lähtökohta .

Ada Lovelace Institute nosti esiin joukon kysymyksiä digitaalisten terveyspassien ja niiden vaikutuksiin tai niistä johdetuista identiteettijärjestelmistä, mikä viittaa siihen, että teknologiaa tulisi käyttää uudelleen erittäin huolellisesti.

WTTC toteaa, että matkailun osuus maailmantaloudesta on 10 biljoonaa dollaria vuosittain ja 330 miljoonaa työpaikkaa. Matkailun vaikutus ulottuu myös sosiaalisiin ja kulttuurisiin yhteyksiin, jotka ansaitsevat suojelun, WTTC väittää.

fiFinnish