Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Vapaan puheen videoalusta Odysee löytää uuden elämän Arweave-integraation myötä

2 min read
Vapaan puheen videoalusta Odysee löytää uuden elämän Arweave-integraation myötä

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/nlsa

8 lukukertaa

Forward Research on ilmoittanut ostavansa Odyseen, joka on kryptopohjainen sensuurin kestävä videoalusta. Tämän strategisen hankinnan avulla Forward Research pyrkii liittämään Odyseen seitsemän miljoonan käyttäjän käyttäjäkunnan osaksi Arweave-verkkoa, joka on hajautettu tiedon tallennusratkaisu ja jota kutsutaan “permawebiksi”.

Arweave on hajautettu tallennusverkko, joka hyödyntää lohkoketjuteknologiaa luodakseen pysyvän ja muuttumattoman datan tallennusratkaisun. Se on suunniteltu tallentamaan tietoja pysyvästi, ja sen avulla käyttäjät ja kehittäjät voivat maksaa kertamaksun ikuisesta datan tallennuksesta, mikä tekee siitä vallankumouksellisen vaihtoehdon perinteisille pilvitallennuspalveluille, jotka vaativat jatkuvia maksuja. Tämän innovatiivisen lähestymistavan tarkoituksena on säilyttää arvokkaat tiedot loputtomiin ja edistää kestävää ja sensuuria kestävää verkkoinfrastruktuuria.

Sam Williams, Arweave-lohkoketjun visionääri ja Forward Researchin liikkeellepaneva voima, valotti heidän toimintansa kiireellisyyttä. “Me astuimme kuvioon pelastaaksemme sen offline-toiminnalta”, Williams korosti ja korosti Odyseen epävarmaa tilannetta, jossa se oli, kun se oli kuoleman partaalla sääntelypaineiden vuoksi, jotka olivat vaatineet sen edeltäjän LBRY:n.

LBRY:n tuhoutuminen Yhdysvaltain ylivoimaisen sääntelyn painolastina heitti Odyseen ylle pitkän varjon. Williams ei kuitenkaan pidä tätä haastetta pelastusoperaationa vaan pitkän aikavälin investointina digitaaliseen tulevaisuuteen.

Odyseen toimitusjohtajan Julian Chandran mukaan LBC:n tuki lopetetaan pian.

“Se on virallista, rakennamme Odyseen Arweave-nimisen teknisen pinon varaan. Maallikoille tämä tarkoittaa sitä, että meillä on nyt työkalu, jolla voimme turvallisesti ja menestyksekkäästi tarjota käyttäjille järjestelmän, joka takaa täydellisen sensuurin vastustamisen”, Chandra kirjoitti X:ssä.

Screenshot

Strateginen hankinta

Vaikka yrityskaupan taloudelliset yksityiskohdat pysyvät salassa, Williams halusi korostaa Odyseen vaikuttavaa laajuutta. Tässä hankinnassa ei ole kyse vain numeroista, vaan strategisesta pelistä, jolla pyritään häiritsemään sosiaalisen median nykyisiä monopoleja, ja Odysee pyritään asettamaan elinkelpoiseksi kilpailijaksi jättiläisiä vastaan.

“Tavoitteena on kaataa sosiaalisen median nykyiset monopolit. Emme ole voittaneet ennen kuin se korvaa Twitterin”, Williams sanoi.

Odyseen viehätysvoima ei piile sen kryptopohjaisuudessa vaan sen vankassa sitoutumisessa sananvapauteen ja käyttäjien oikeuksiin – sitoutuminen, joka sopii saumattomasti yhteen Arweaven mission kanssa. Arweave, joka on tunnettu kyvystään tallentaa dataa kokonaan ketjussa, on jyrkkä vastakohta Ethereumille, joka voi hallita vain metatietoja tai linkkejä suuriin tiedostoihin. Williams kuvaili Arweaven ominaisuuksia “permawebiksi”, pysyväksi, muuttumattomaksi verkoksi, joka sopii täydellisesti Odyseen eetokseen.