Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Ksylitoli lisää sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiä

2 min read
Ksylitoli lisää sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiä

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/33fe

10 lukukertaa

Uuden tutkimuksen mukaan yhä suositumpi sokerinkorvike ksylitoli aiheuttaa terveyshaittoja. Makeutusaine liittyy lisääntyneeseen sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiin. Tämä koskee erityisesti riskiryhmiä, kuten diabeetikkoja – erityisesti niitä, joille ksylitolia markkinoidaan.

Liika sokeri on haitallista terveydellemme. Tämä on yleistä tietoa. Mutta jopa niillä sokerin korvikkeilla, joiden oletetaan auttavan vähentämään sokerin kulutusta, on aina terveyssivuvaikutuksia. Esimerkiksi aspartaami on ollut negatiivisten otsikoiden keskipisteessä pitkään , mutta myös toinen makeutusaine – ksylitoli, joka tunnetaan myös nimellä koivusokeri – ei näytä olevan vailla vaikutuksia.

Sillä vaikka makeutusaineita ei voida syyttää sydänkohtausepidemiasta Covid-massarokotusten jälkeen – kuten sillä välin on väitetty – on silti huolestuttavia tieteellisiä havaintoja. Uusi European Heart Journal -lehdessä julkaistu tutkimus , jossa tarkastellaan myös luonnollisissa lähteissä esiintyvän makeutusaineen terveysvaikutuksia, osoittaa myös negatiivisia vaikutuksia sydämeen ja verisuoniin.

Kirjoittajat toteavat kirjoituksessaan, että ksylitoli “aiheuttaa todennäköisesti lisääntynyttä tromboosiriskiä” tai veren hyytymisriskiä “samoilla herkillä potilailla, joille sitä markkinoidaan ja joiden on tarkoitus suojella (esim. henkilöt, joilla on diabetes, liikalihavuus, [sydämen verenkiertoelimistö). sairaudet]).” Tutkittiin yli 3 000 yhdysvaltalaista ja eurooppalaista potilasta, joista monilla oli korkea verenpaine, sydänsairaus tai diabetes.

Tutkijat havaitsivat, että korkeat ksylitolipitoisuudet liittyivät kohonneeseen kolmen vuoden kardiovaskulaaristen tapahtumien riskiin. Kolmannes potilaista, joilla oli korkein ksylitolipitoisuus veriplasmassa, oli todennäköisesti kokenut sydän- ja verisuonitapahtuman, kuten sydänkohtauksen tai aivohalvauksen. Ksylitoli reagoi verihiutaleiden kanssa ja saa ne kasautumaan yhteen. Jos tämä reaktio ilmenee, on olemassa tromboosin tai veren hyytymisen vaara.

Tutkimuksen toinen osa vahvisti tämän veren hyytymisreaktion. Tutkimusryhmä havaitsi myös, että ksylitolilla makeutettuja juomia juovien ihmisten verihiutaleet olivat todennäköisemmin paakkuuntuneet kuin glukoosilla makeutettuja juomia nauttineiden ihmisten verihiutaleet. Ihmisille, joilla on suurempi riski – esimerkiksi diabetespotilailla – tämä on lisäkielteinen tekijä. Tässä suhteessa on noudatettava erityistä varovaisuutta.

Kuten monien ainesosien kohdalla, annos tekee myrkyn. Niin kauan kuin et liioittele ksylitolia sisältävien ruokien ja juomien kanssa, riskin pitäisi pysyä hallittavissa. Samanaikaisesti tutkijat huomauttavat, että lisätutkimuksia tarvitaan selkeän syy-yhteyden selvittämiseksi sokerinkorvikkeen saannin ja sydänkohtausten tai aivohalvausten välillä.