Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

“Vegaaninen” feikkiliha lisää sydänkuolemia ja syöpää

4 min read
“Vegaaninen” feikkiliha lisää sydänkuolemia ja syöpää

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/38qv

8 lukukertaa

Tutkimus viittaa siihen, että pitkälle prosessoitujen kasvipohjaisten tuotteiden – kuten vegaanisen lihan ja makkaran korvikkeiden – nauttiminen saattaa liittyä 15 prosenttia suurempaan sydänkohtausten ja aivohalvausten riskiin. Aikaisemmat työt osoittavat, että myös syövän – erityisesti munasarjasyövän – riski kasvaa.

Brittimedian mainitsema tutkimus on luultavasti teos ” Implics of food ultra-processing on kardiovaskulaarinen riski ottaen huomioon kasviperäiset elintarvikkeet: analyysi UK Biobank -kohortista “, joka on luettavissa Lancet Regional Health Europessa. Tätä varten noin 120 000 brittiä tarkkailtiin pitkän ajan kuluessa: kuinka he syövät ja mitä sairauksia he kehittävät.

Tulokset ovat hälyttäviä. Ihmisryhmällä, joka söi suuren osan pitkälle prosessoituja elintarvikkeita, oli 15 prosenttia suurempi mahdollisuus sydänkuolemaan. Riski sairastua sairauksiin, kuten tukkeutuneisiin sepelvaltimoihin, kasvoi 7 prosenttia. Ja syöpäkuoleman riski on myös valtavasti lisääntynyt, kuten aiemmin julkaistu tutkimus (katso alla) osoittaa.

Sitä vastoin luonnollista ruokavaliota noudattavien kasvissyöjien havaittiin olevan pienempi riski sairastua näihin sairauksiin. Sydänsairauksiin kuolleet vähenivät 15 prosenttia ja sydän- ja verisuonisairauksiin 13 prosenttia. Niillä, jotka yleensä syövät enemmän jalostamattomia kasvisruokia, kuten hedelmiä ja vihanneksia, on 8 prosenttia pienempi sydänsairauksien riski.

“Vaikka pitkälle prosessoituja elintarvikkeita mainostetaan usein terveellisinä elintarvikkeina, tämä laaja tutkimus viittaa siihen, että kasvipohjaisilla pitkälle jalostetuilla elintarvikkeilla ei näytä olevan terveydelle suojaavaa vaikutusta ja ne liittyvät huonoihin terveysvaikutuksiin.”DR. Eszter Vamos, tutkimuksen toinen kirjoittaja

Kirjoittajat huomauttavat, että tämä on ensimmäinen tällainen tutkimus, joka osoittaa, että pitkälle jalostetut kasviruoat lisäävät sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

Vaikka nämä ruoat ovat kasvipohjaisia, niiden koostumus ja käsittelymenetelmät voivat edistää riskitekijöitä, kuten dyslipidemiaa ja verenpainetautia. Näiden elintarvikkeiden sisältämät elintarvikelisäaineet ja teolliset epäpuhtaudet voivat aiheuttaa oksidatiivista stressiä ja tulehdusta, mikä pahentaa riskejä entisestään.DR. Fernanda Rauber, tutkimuksen toinen kirjoittaja

Globalistiset multimiljardöörit, kuten Bill Gates, joiden toiminta nousi julkisuuteen korona-aikana, edistävät yhä enemmän siirtymistä koko ihmiskunnan ruokavalioon laboratoriossa valmistettuun keinotekoiseen lihaan, pitkälle jalostettuihin kasvipohjaisiin ruokiin ja hyönteisjauhoon. Mikään näistä ei ole todella terveellistä ihmisille. Nämä miljardöörit ovat investoineet paljon rahaa valmistavaan teollisuuteen, ja he odottavat täällä todennäköisesti taas suuria voittoja – samanlaisia ​​​​kuin ns. Covid-rokotteiden tuotanto.

Tiivistelmä nykyisestä tutkimuksesta

Taustaa: Kattava tutkimus ultraprosessoitujen elintarvikkeiden (UPF) roolista kasviperäisen ruoan kulutuksen ja niiden vaikutusten sydän- ja verisuonitauteihin (CVD) väliseen suhteeseen puuttuu. Tämän tutkimuksen tavoitteena on arvioida sydän- ja verisuonisairauksien riskiä, ​​joka liittyy elintarvikeryhmien ruokavalioon, ottaen huomioon sekä kasvi- tai eläinperäiset että elintarvikkeiden jalostusluokat suuressa brittiläisryhmässä.

Menetelmät: Tietoja käytettiin Yhdistyneen kuningaskunnan Biopankin osallistujilta (40–69-vuotiaat), jotka suorittivat vähintään kaksi 24 tunnin ruokavalion palautusta vuosina 2009–2012 (n = 126 842; seurannan mediaani: 9 vuotta), minkä jälkeen tiedot yhdistettiin sairaalaan ja kuolinpäivät. Ruokaryhmät luokiteltiin joko kasvi- tai ei-kasvi-/eläinruoiksi. Nämä ryhmät jaettiin edelleen ei-UPF- ja UPF-ryhmiin ja ilmaistiin prosentteina kokonaisenergian saannista.

Tulokset: Jokainen 10 prosenttiyksikön lisäys yrttien ei-UPF-kulutuksessa liittyi 7 % pienempään sydän- ja verisuonisairauksien riskiin (95 % CI 0,91-0,95) ja 13 % pienempään sydän- ja verisuoniperäisen kuolleisuuden riskiin (0,80-0,94). Päinvastoin, yrttien UPF-käyttöön liittyi 5 % lisääntynyt riski (1,03–1,07) ja 12 % lisääntynyt kuolleisuus (1,05–1,20). Kaiken UPF:n osuus liittyi korkeampaan kardiovaskulaariseen riskiin ja kuolleisuuteen, eikä todisteita kaikkien kasviruokien vaikutuksen ja sydän- ja verisuonitautien esiintyvyyden ja kuolleisuuden välisestä yhteydestä havaittu.

Tulkinta: Kasvien ei-UPF:n osuus ravinnosta oli kääntäen verrannollinen sydän- ja verisuoniriskiin, kun taas kasvien UPF:n osuus oli positiivinen. Elintarvikkeiden jalostuksen roolin tunnustaminen on ratkaisevan tärkeää sydän- ja verisuonitautien suotuisille tuloksille, mukaan lukien kasviperäinen ruokavalio.

Syöpätutkimus vuodelta 2023

Samat tutkijat julkaisivat paperin: ” Ultraprosessoitujen elintarvikkeiden kulutus, syöpäriski ja syöpäkuolleisuus: laajamittainen tulevaisuuden analyysi Yhdistyneen kuningaskunnan biopankissa ” vuoden 2023 lopussa. Se koski nimenomaan syöpää.

Tausta: Maailmanlaajuisia ruokailutottumuksia hallitsevat yhä enemmän suhteellisen halvat, erittäin maukkaat ja syötäväksi valmiit pitkälle prosessoidut ruoat (UPF). UPF-kulutukseen liittyvästä syövän kehittymisestä ja kuolleisuudesta on kuitenkin vain vähän tulevaisuutta.

Tämä tutkimus tutkii UPF:n kulutuksen ja syöpäriskin sekä siihen liittyvän kuolleisuuden välisiä yhteyksiä 34 paikkaspesifisessä syövässä suuressa brittiläisten aikuisten kohortissa. Menetelmät: Tämä tutkimus sisälsi potentiaalisen kohortin Yhdistyneen kuningaskunnan Biopankin osallistujista (40–69-vuotiaat), jotka suorittivat 24 tunnin ruokavalion takaisinkutsuja vuosina 2009–2012 (N = 197426, 54,6 % naisia) ja joita seurattiin tammikuun 31. päivään saakka vuonna 2021. Kulutetut elintarvikkeet luokiteltiin niiden jalostusasteen perusteella NOVA-elintarvikkeiden luokitusjärjestelmää käyttäen.

Yksilöiden UPF-kulutus ilmaistiin prosentteina kokonaisruokavaliosta (g/vrk). Mahdollisia assosiaatioita arvioitiin käyttämällä monimuuttujia Coxin suhteellisia vaaramalleja, jotka on mukautettu sosiodemografisten perusominaisuuksien, tupakoinnin, fyysisen aktiivisuuden, painoindeksin, alkoholin ja kokonaisenergian saannin mukaan.

Tulokset: Keskimääräinen UPF:n kulutus oli 22,9 % (SD 13,3 %) koko ruokavaliosta. Keskimääräisen 9,8 vuoden seurannan aikana 15 921 ihmistä sairastui syöpään ja 4 009 syöpään liittyvää kuolemaa tapahtui. Jokainen 10 prosenttiyksikön lisäys UPF:n kulutuksessa liittyi lisääntyneeseen syövän yleiseen ilmaantuvuuteen (riskisuhde 1,02; 95 % CI 1,01–1,04) ja erityisesti munasarjasyöpään (1,19; 1,08–1,30). Lisäksi jokainen 10 prosenttiyksikön lisäys UPF:n kulutuksessa liittyi lisääntyneeseen syöpäkuolleisuuden riskiin (1,06; 1,03–1,09), munasarjasyöpään (1,30; 1,13–1,50) ja rintasyöpään (1,16; 1,02–1,32). .

Tulkinta: Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitseva kohorttitutkimuksemme viittaa siihen, että lisääntynyt UPF-kulutus voi liittyä yleisten ja tiettyjen paikallisten syöpien, erityisesti naisten munasarjasyövän, lisääntyneeseen rasitukseen ja kuolleisuuteen. Rahoitus: Cancer Research UK ja World Cancer Research Fund.