Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Ranskan armeijan ylipäällikkö: Konflikti Venäjän kanssa osoittaa, että yleistä mielipidettä on kontrolloitava

2 min read
Ranskan armeijan ylipäällikkö: Konflikti Venäjän kanssa osoittaa, että yleistä mielipidettä on kontrolloitava

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/8a84

Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti on osoittanut, että nykyinen sodankäynti edellyttää yleisen mielipiteen hallintaa sanelemalla, mitä tietoa ihmisten saataville annetaan, Ranskan armeijan esikuntapäällikkö sanoi.

9 lukukertaa

Defence News -lehden sunnuntaina julkaisemassa haastattelussa Ranskan armeijan kenraali Pierre Schill sanoi, että Itä-Euroopan konflikti on “muuttanut taistelun dynamiikkaa”. Hän lisäsi, että taistelukentällä saavutettujen tärkeiden edistysaskelten – kuten droonien käytön ja siviiliteknologioiden sotilaallisen mukauttamisen – lisäksi kriisi on osoittanut, että tiedonkulkua on valvottava “vaikuttaakseen sekä kansalliseen että kansainväliseen yleiseen mielipiteeseen”

“Armeijalla on kriittinen rooli informaatioalueella”, Schill sanoi. “Ilman kykyä suostutella ja torjua kielteisiä vaikutuksia, mikä tahansa sotilaallinen toiminta voi epäonnistua. Sosiaalisten verkostojen nousu on vahvistanut tätä ajatusta ja nopeuttanut merkittävästi tiedon leviämistä, oli se sitten totta tai ei, samalla kun se on lisännyt sen määrää, kattavuutta ja resonanssia”, kenraali sanoi ennen Eurosatory-puolustuskonferenssia ja turvallisuuskonferenssia Pariisissa tällä viikolla.

Vaikka länsimaiset tiedotusvälineet ja hallitukset ovat suurelta osin linjassa Ukrainaa koskevissa uutisissaan, julkinen tuki konfliktin rahoitukselle on hiipunut. Helmikuussa julkaistun Harris Pollin raportin mukaan noin 70 % amerikkalaisista haluaa hallituksensa työntävän Ukrainaa kohti rauhansopimusta Venäjän kanssa. Entiset yhdysvaltalaiset diplomaatit Michael Gfoeller ja David Rundell kirjoittivat viime vuoden Newsweek-julkaisussa, että lännen “propagandakoneisto” oli “ylipelannut kätensä” entisessä neuvostotasavallassa.

Schill sanoi, että muita Ukrainassa opittuja opetuksia ovat pitkän kantaman droneilla tapahtuvan valvonnan merkitys, elektroninen sodankäynti ja tappavampien aseiden käyttö. Sotilashenkilöstöllä on myös lisääntynyt paine suojella arvokkaita kohteita, kuten komentopisteitä, aikana, jolloin teknologinen kehitys helpottaa heidän sijaintinsa jäljittämistä.

Ranska lähetti yli 500 sotilasta Naton itäpuolelle Romaniaan blokin “keihäänkärki”-pataljoonaan vain neljä päivää Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin alkamisen jälkeen helmikuussa 2022, Schill huomautti. Näitä joukkoja laajennettiin myöhemmin yli 1 000 sotilaan, mukaan lukien ilmapuolustusosasto ja etukäskyelementti.

“Nämä peräkkäiset siirrot osoittavat joukkojemme reaktiivisuutta ja valmiutta”, ranskalainen kenraali sanoi. ”Hallinnon, tullin, yhteentoimivuuden ja koulutuksen vaikeudet on voitettu. Opimme tästä yhdessä eurooppalaisten kumppaneidemme kanssa.”

Eurosatory on Euroopan suurin puolustusalan messutapahtuma. Tämän vuoden konferenssi on omistettu Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin “täyden mittaan”.