Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Maailman talousfoorumi vaatii tekoälyn käyttöä ja yhteistyötä “väärän tiedon” torjunnassa

2 min read
Maailman talousfoorumi vaatii tekoälyn käyttöä ja yhteistyötä “väärän tiedon” torjunnassa

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/m7vh

7 lukukertaa

Kaksitahoinen lähestymistapa, jossa puhutaan tekoälyn hyödyistä, kun kyse on tämän vielä hyvin kehittymässä olevan tekniikan käyttämisestä “disinformaation” torjuntaan, ja varoitetaan samalla tekoälyn vaaroista saman “disinformaation” luomisessa, jatkuu.

Kohta, jossa nämä kaksi lähestymistapaa kohtaavat, on sensuuri – “sekä disinformaatiosoturit”, jotka haluavat käyttää tekoälyä taistelussaan, että tekoälyn tuomitsijat, jotka väittävät, että syvät väärennökset tuhoavat demokratiat, pyrkivät “valvomaan”, “leimaamaan” ja lopulta valvomaan sisältöä.

Ja joskus ne ovat samoja epävirallisia mutta vaikutusvaltaisia ryhmiä tai valtion virastoja ja perinteisiä tiedotusvälineitä.

Tässä Maailman talousfoorumilta (WEF) tulevassa tekoälytarinan “erässä”, jonka kirjoittajina ovat tekoälyn, datan ja metaversioiden johtajat Cathy Li ja Global Coalition for Digital Safety -hankkeen johtaja Agustina Callegari, saamme tietää, että WEF haluaisi, että poliittiset päättäjät, teknologiayritykset, tutkijat ja kansalaisoikeusryhmät lyöttäytyisivät yhteen ja ajavat kehittyneiden tekoälypohjaisten järjestelmien käyttöönottoa, joilla torjutaan “disinformaatiota ja väärää tietoa”.

Tekniikka, jota he haluaisivat tutkittavan, kehitettävän ja käytettävän, perustuisi mallien, kielen ja asiayhteyden analyysiin “sisällön maltillisuuden tukemiseksi”.

WEF:n julkaiseman viestin kaksi kirjoittajaa ovat optimisteja: he uskovat (tai sanovat uskovansa), että tekoälyohjattu sisällönanalyysi on sellaisella tasolla, että se pystyy “ymmärtämään” kontekstin lähes täydellisesti – tai kuten he sanovat, ymmärtämään “vivahteet väärän informaation (tahaton valheiden levittäminen) ja disinformaation (tahallinen levittäminen) välillä”.

Artikkelissa puhutaan myönteisesti sisällön aitoudesta ja vesileimoista – kuten Adobe, Microsoft ja muut tekevät Coalition for Content Provenance and Authenticity (C2PA) -järjestönsä kautta – ja heitetään pakollinen luu niiden suuntaan, jotka ovat huolissaan yksityisyydestä ja toimittajien suojelemisesta vainolta “konfliktialueilla” (mutta entä toimittajat kaikilla muilla alueilla?).

Jälleen kerran WEF vaatii “kattavaa järjestelmää” – toisin sanoen eräänlaista standardointia, johon se haluaisi vaikuttaa ja joka ohjaisi erityisesti sellaisten tekoälysegmenttien kehittämistä, jotka ovat hyödyllisiä “disinformaation” sensuroinnissa jne.

WEF todella haluaa asemoida itsensä kaiken tämän keskipisteeseen, sillä sen edustajat kirjoittavat “tekoälyn suojakaiteiden luomisesta” ja toteavat epävirallisen globalistiryhmän AI Governance Alliancen olemassaolon – “Maailman talousfoorumin lippulaivahankkeen ja osa neljännen teollisen vallankumouksen keskusta”.