Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Sananvapaus vaarassa: YK vaatii maailmanlaajuista vihapuheen hävittämistä

2 min read
Sananvapaus vaarassa: YK vaatii maailmanlaajuista vihapuheen hävittämistä

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/06qy

10 lukukertaa

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres kehotti kansainvälisen vihapuheen vastaisen päivän yhteydessä antamassaan julkilausumassa niin sanotun vihapuheen maailmanlaajuiseen kitkemiseen, sillä se on hänen mukaansa luonnostaan myrkyllistä ja täysin sietämätöntä.

Vihapuheen sensurointi herättää huomattavia kiistoja lähinnä sen määritelmän epämääräisen ja subjektiivisen luonteen vuoksi. Keskustelun ytimessä on syvällinen huolenaihe: se, joka määrittelee, mikä on vihapuhetta, määrittelee sananvapauden rajat.

Tämä valta, jota käytetään ilman tiukkaa valvontaa ja tasapainoa, johtaa liialliseen sensuuriin ja eriävien mielipiteiden tukahduttamiseen, mikä on demokraattisen yhteiskunnan periaatteiden vastaista.

Guterres korosti vihapuheen aiheuttamaa historiallista ja jatkuvaa vahinkoa ja mainitsi tuhoisat esimerkit natsi-Saksasta, Ruandasta ja Bosniasta osoittaakseen, että puhe johtaa väkivaltaan ja jopa rikoksiin ihmisyyttä vastaan.

“Vihapuhe on merkki syrjinnästä, hyväksikäytöstä, väkivallasta, konflikteista ja jopa rikoksista ihmisyyttä vastaan. Olemme nähneet tämän kerta toisensa jälkeen natsi-Saksasta Ruandaan, Bosniaan ja muuallekin. Vihapuheelle ei ole hyväksyttävää tasoa; meidän kaikkien on pyrittävä kitkemään se kokonaan pois”, Guterres sanoi.

Guterres totesi myös, että hänen mukaansa antisemitistiset ja muslimivastaiset tunteet ovat huolestuttavasti lisääntyneet, ja niitä levitetään sekä verkossa että julkisuuden henkilöiden toimesta.

Guterres totesi, että kansainvälinen oikeus velvoittaa maita torjumaan vihan lietsontaa ja samalla edistämään monimuotoisuutta ja keskinäistä kunnioitusta. Hän kehotti kansakuntia pitämään kiinni näistä oikeudellisista sitoumuksista ja ryhtymään toimiin, joilla sekä estetään vihapuheita että turvataan sananvapaus.

YK:n yleiskokous nimesi 18. kesäkuuta “kansainväliseksi vihapuheen torjuntapäiväksi” vuonna 2021.

Guterres on jo pitkään edistänyt nettisensuuria, valittanut useaan otteeseen netin “väärän tiedon” ongelmaa, kuvaillut sitä “vakavaksi” ja ehdottanut kansainvälisen säännöstön luomista sen torjumiseksi.

Hänen strategiaansa kuuluu hallitusten, teknologiajättien ja kansalaisyhteiskunnan välinen kumppanuus, jolla pyritään hillitsemään “väärän” tiedon leviämistä sosiaalisessa mediassa sananvapauden riskeistä huolimatta.