Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Menneisyyden kontrolloinnista…

5 min read
Menneisyyden kontrolloinnista…

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/zdbr

George Orwell oli oikeassa kirjoittaessaan, että “joka hallitsee menneisyyttä, hallitsee tulevaisuutta”. Tekoälyteknologian huomattava edistyminen näyttää todistavan hänen olevan oikeassa. Mutta ne myös vahvistavat hänen harvemmin siteeratun muun ennakkotietonsa pätevyyden, nimittäin sen, että “joka hallitsee nykyisyyttä, hallitsee menneisyyttä”. Se näyttää myös vahvistetulta, kuten nyt tulemme näkemään, kirjoittaa Stephen Karganovic .

8 lukukertaa

Tekoäly on oikeutetusti noussut suuren kiistan aiheeksi, vaikka sen vaikutusta on vielä aikaista arvioida täysimääräisesti. Silti sen käytön ongelmalliset ja joidenkin mielestä jopa ilkeät puolet selkiytyvät päivä päivältä.

Yksi tekoälyn suurimmista huolenaiheista on sen pyrkimys korvata ihmisen vastine ja alistaa se pysyvälle alisteisuudelle. Toinen huolenaihe on työntekijöille aiheutuva vaara. Heidän työnsä tulevat suurelta osin tarpeettomiksi ja heidän tulonsa pienenevät tai katoavat heti, kun työnantajat huomaavat, että toimijat, joita työntekijät suorittavat palkkasekkeilleen, voi suorittaa minimaalisilla kustannuksilla tai ilman kustannuksia taholla, jota olemme alkaneet kutsua tekoälyksi tai tekoälyksi.

On selvää, että tekoälyn hallitsematon leviäminen vie ihmiskunnan kartoittamattomille vesille . Outo esimerkki tästä on äskettäinen tekoälyyhteisön ehdokas Cheyennen pormestariksi Wyomingissa. Onnea Cheyennen hyvälle ja oletettavasti konservatiiviselle kansalle, jos heillä ei ole pätevää ehdokasta äänestääkseen.

Tämä on vain yksi niistä tasoista, joilla terveen järjen tulisi sanella noudattaa äärimmäistä varovaisuutta ennen kuin harkitaan kritiikittömästi joitain mahdollisia tekoälysovelluksia. On kuitenkin olemassa toinen ja pahaenteisempi sovellus, joka ilmestyy yhä enemmän Internetiin. Toisin kuin edellinen esimerkki, se ei ole vähiten viihdyttävä, mutta sen pitäisi aiheuttaa hälytystä ja voimakasta ahdistusta.

Sellaista on ” syvien väärennösten ” nousu , mestarilliset todellisuuden vääristymät, jotka on toteutettu niin vakuuttavasti, että jopa edistyneimmät rikostekniset työkalut, puhumattakaan kouluttamattomista ihmiskyvyistä, olisivat lähes mahdottomia havaita petosta.

Deep fake -suvun sisällä on noussut erityinen ja pahaenteinen luokka, joka lakaisee Internetiä. Kyse ei ole tavanomaisista kiusauksista, kuten jonkun ulkonäön muuttamisesta, hänen saamisesta tekemään tai sanomaan asioita, joita he eivät koskaan tekisi oikeassa elämässä, tai hänen kuvaamisestaan ​​uskottavasti vaarallisessa tilanteessa, jonka tarkoituksena on huonontaa häntä. Sen sijaan, että se luo banaalisia henkilökohtaisia ​​väärennöksiä, se tekee jotain, joka aiheuttaa verrattomasti enemmän vahinkoa. Se vääristää tarkoituksella historiallista ennätystä poistamalla eron tosiasian ja fiktion, totuuden ja valheen välillä. Se pettää tietämättömät ja herkkäuskoiset keksimällä tapahtumia, jotka teoriassa olisivat voineet tapahtua, mutta joita ei koskaan tapahtunut.

CBS: n valeuutisraportti ”Lokakuu 1963” väitetystä Saksan sisällissodan puhkeamisesta on hyvä esimerkki tästä. Kaikki siinä on vaikuttavan realistista, mutta se on väärää historiaa, yksiosaista keksitystä. Legendaarisen CBS:n kuuluttajan Walter Cronkiten lukeman “uutislähetyksen” taustalla oleva viesti on, että Saksaa ei voitettu toisessa maailmansodassa, mutta se saavutti tärkeimmät sotatavoitteensa, mukaan lukien Euroopan hallinta, merkittävät valloitukset idässä ja Saksan ennallistaminen. sen Afrikan siirtomaita. Tämän väärän skenaarion mukaan Venäjä hävisi toisessa maailmansodassa ja pakotettiin vetäytymään itään, ehkä Uralin toiselle puolelle, koska Moskova mainitaan Saksan vallan alaisena alueena. Hitlerin kuoleman jälkeen, luultavasti luonnollisista syistä, hänen luutnanttiensa välille syntyy valtataistelu. ”Voittoisaa” Saksaa kuvataan vahvana ydinvoimana, jota jopa Yhdysvallat pelkää vastustavansa.

Kiehtovan realistinen kosketus tähän kuvitteelliseen skenaarioon on, että Hitler kuolee Saksan johtajana 1960-luvun alussa, suunnilleen samaan aikaan, kun hänen olisi pitänyt kuolla maanpaossa Etelä-Amerikassa, jos hyväksyisimme jommankumman version hänen pakenemisestaan. Historioitsijoillemme löydät lisätietoja kuvitteellisesta Saksan sisällissodasta vuonna 1964 täältä .

Tämä kirjoittaja muistaa CBS:n uutislähetykset 1960-luvulta, jolloin Walter Cronkite oli vaikutusvaltansa huipulla “luotetuimpana toimittajana” Amerikassa. Minulla ei ole vain vankka tietämys nykyhistoriasta, vaan muistan myös Cronkiten ulkonäön ja puhetavan sekä hänen äänensä selkeän sointin. Kaikilla näillä suhteilla tämä väärennetty musiikkivideo on häiritsevän realistinen. Virheet, joita tämä leike ja muut sen kaltaiset saattavat edelleen sisältää, ratkaistaan ​​onnistuneesti tekoälyteknologian lisäparannuksilla.

Mutta kuinka moni 20-vuotias voisi nykyään tunnistaa väärennöksen historiallisten tosiasioiden tietämyksensä perusteella? Tai edes aikuisia? Katsojien kommenteissa monet myöntävät olevansa vaikuttuneita valeuutisista ja väittävät jopa muistavansa nähneensä sen, kun se oletettavasti esitettiin vuosikymmeniä sitten. Mutta tietysti tämä kaikki on täyttä hölynpölyä. Se on ryhmäajattelu väärä muisti. Belgialainen psykologi Mattias Desmet kutsuu sitä joukkomuodostukseksi. He eivät mitenkään olisi voineet katsoa tätä 1960-luvulla. Tapahtumat, jotka Cronkite näyttää tekoälyn mukaan ilmoittavan, eivät koskaan toteutuneet, eikä hän koskaan raportoinut niistä.

Jatkaen edellisen väärennetyn raportin teemoja, toisessa valeuutisessa lähetyksessä väärennetyt tekoälyn luomat Cronkite-raportit, jotka kukistavat kuvitteellisen kenraalin johtamat venäläiset joukot, ovat palanneet ja tunkeutuvat Saksan alueelle. Filmimateriaali näyttää synkän kuulostavan “National Reclamation Hallituksen” elpyvän Venäjän armeijan, joka on varustettu ydinaseilla ja yrittää miehittää lännessä olevia alueita, joihin Venäjä on kuulunut. Venäjä, joka on laskusuhdanteessa, mutta saa takaisin entisen voimansa revansistisen uuden hallituksen alaisuudessa ja saa takaisin omaisuutensa lännessä – voisiko tämä olla ennakoiva ohjelmallinen viittaus tiettyihin ajankohtaisiin tapahtumiin?

Myöskään tässä tapauksessa kaikki katsojat eivät heti tunnistaneet tämän kuvitteellisen skenaarion naurettavaa olemusta. Ilmeisesti se toi mieleen vääriä muistoja. Eräs katsoja kirjoitti: ”Muistan, missä olin, kun tämä tapahtui. Se oli juuri ennen lukion valmistumista. Se oli pelottavaa aikaa. Onneksi se on ohi.”

Mutta tämä on tietysti hölynpölyä. Hän ei voinut muistaa sitä, koska sitä ei koskaan tapahtunut.

Saksa ja Venäjä eivät suinkaan ole ainoita tämän rehottavan väärentämisen kohteena. Haitallisesti uudelleenkirjoitetun historian ulottuvuus on laaja ja kaikki sen tiellä on häikäilemättömästi vääristetty ja väärennetty. Täällä kenttämarsalkka Montgomery ilmoittaa koskettavalla tavalla liittoutuneiden valtojen antautumisesta akselille toisen maailmansodan lopussa, presidentti Reagan hajottaa Yhdysvallat , ja jopa Italian ja Turkin sota on esillä näissä historiallisissa travestioissa.

Olisi vakava virhe hylätä tällaiset realistiset historiallisen kirjan väärennökset vaarattomina huvina. Se on hyökkäys ihmishengen koskemattomuutta vastaan. Tämä menneisyyden julma rekonstruktio palvelee nykyisyydessä elävien tietoisuuden uudelleenkonfigurointia ja havaintojen suuntaamista.

Vanhemman sukupolven joukko, joka saattaisi pystyä havaitsemaan nämä valheet suorasta kokemuksesta tai onneksi saamansa äänikoulutuksen avulla, harvenee nopeasti. Perinteiset mekanismit kulttuurin siirtymiseksi seuraavalle sukupolvelle on estetty tehokkaasti. Nykyään on vain vähän keinoja tasapainottaa manipuloitavien jälkeläisten tyhjyyttä ja älyllistä impotenssia, joka on tarkoituksella kasvatettu kouluttamattomiksi, tietämättömiksi ja vaarallisen alttiiksi tälle tai mille tahansa muulle järjettömyydelle, jolle he sattuvat altistumaan.

Pystyisikö kukaan näistä säälittävästi eksyneistä nuorista , joiden luonnollinen ympäristö ei koostu kirjoista, vaan videopeleistä ja iPhoneista, koskaan keräämään tarvittavia faktoja ja perusteita valheiden havaitsemiseksi ja kumoamiseksi, mukaan lukien näkymätön mestarien karkeasti uudelleen kirjoitettu historia? Onko tekoäly päättänyt häiritä ja orjuuttaa heidät?