Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Seksuaaliväkivaltaan sodan välineenä puututaan vihdoinkin

3 min read
Seksuaaliväkivaltaan sodan välineenä puututaan vihdoinkin

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/j1pa

8 lukukertaa

Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris tuomitsi seksuaalisen väkivallan käytön sota-aseena ja vaati vastuuvelvollisuutta Valkoisessa talossa maanantaina pidetyssä puheessaan, jolla vietettiin kansainvälistä päivää seksuaalisen väkivallan poistamiseksi konflikteissa.

“Kiitän erityisesti selviytyjiä ja puolestapuhujia, jotka ovat tänään kanssamme”, Harris sanoi. “Olette pelottomia puolestapuhujia taistelussa oikeudenmukaisuuden puolesta, ja muistutatte meitä selviytyjien kestävyydestä.”

Varapresidentti sanoi, että “seksuaalinen väkivalta on ollut sodan taktiikka muinaisista ajoista lähtien”, ja sitä on käytetty “kokonaisten kansojen nöyryyttämiseen, terrorisointiin ja alistamiseen”.

Ensimmäisenä esimerkkinä hän mainitsi Ukrainassa taistelevat venäläisjoukot, jotka olivat “raiskanneet naisia miehitetyillä alueilla”.

Harris luetteli eri puolilla maailmaa sijaitsevia maita, joissa konflikteissa oli esiintynyt seksuaalista väkivaltaa, kuten Sudan, Haiti, Etiopia, Keski-Afrikan tasavalta ja Kongo. Hän sanoi, että asiantuntijat arvioivat, että jokaista sodissa dokumentoitua raiskausta kohden tapahtuu 10-20 uutta.

“Sydämeni särkyy jokaisessa näistä konflikteista aiheutuneiden traumojen ja tuskien vuoksi”, hän sanoi.

Harris “tuomitsi” yhdessä seksuaalisen väkivallan selviytyjien ja aiheen asiantuntijoiden kanssa konflikteihin liittyvän seksuaalisen väkivallan (CRSV) ja kehotti kansainvälistä yhteisöä liittymään Yhdysvaltojen kanssa oikeudenmukaisuuden ja vastuuvelvollisuuden edistämiseen tässä rikoksessa, todetaan Valkoisen talon tiedotteessa.

Gazan kaistan konfliktista Harris sanoi, että “Hamas on syyllistynyt hirvittäviin seksuaalisen väkivallan tekoihin”.

Hän kertoi nähneensä kuvia verisistä siepatuista israelilaisista ja siitä, että “naisten ruumiit löydettiin vyötäröä myöten alasti, kädet sidottuina selän taakse ja ammuttuina päähän”.

Harris sanoi, että vapautetut panttivangit ovat alkaneet paljastaa tarinoita seksuaalisesta väkivallasta, jota he ovat kokeneet vankeudessa.

Tilaisuudessa esiintyi Amit Soussana, jonka Hamasin terroristit kaappasivat kotoa Israelissa 7. lokakuuta ja joka vapautettiin maaliskuussa.

Soussana kertoo koettelemuksistaan Sheryl Sandbergin dokumenttielokuvassa Screams Before Silence. Tilaisuuteen kuului elokuvan osittainen esitys.

“Pelkään, että nämä todistukset vain lisääntyvät, kun lisää panttivankeja vapautetaan”, Harris sanoi. “Emme voi katsoa pois, emmekä vaieta. Sydämeni särkyy kaikkien näiden eloonjääneiden ja heidän perheidensä puolesta.”

Harris toisti Bidenin hallinnon vaatimuksen, jonka mukaan Hamasin “on hyväksyttävä sopimus, joka on pöydällä tulitaukoa varten”.

Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokous julisti 19. kesäkuuta 2015 kunkin vuoden 19. kesäkuuta “kansainväliseksi seksuaalisen väkivallan poistamisen päiväksi konflikteissa”, jotta YK:n mukaan voitaisiin lisätä tietoisuutta “tarpeesta lopettaa konflikteihin liittyvä seksuaalinen väkivalta” ja kunnioittaa seksuaalisen väkivallan uhreja ja selviytyjiä ympäri maailmaa.

“Maailmanlaajuisesti vastuuvelvollisuusjärjestelmämme on edelleen riittämätön”, Harris sanoi. “Meidän kaikkien – hallitusten, kansainvälisten järjestöjen, kansalaisyhteiskunnan ja yksittäisten kansalaisten – vastuulla on kohdata aktiivisesti taisteluihin liittyvää seksuaalista väkivaltaa ja työskennellä sen eteen, että maailmamme vapautuisi tästä kauhistuttavasta rikoksesta.”

“Se alkaa tietysti tietoisuudesta ja tunnustamisesta”, hän sanoi.

Harris totesi lopuksi, että “seksuaalisen väkivallan käyttö sotataktiikkana on pohjimmiltaan vastuutonta, ja jos rikoksentekijöitä ei saada vastuuseen, emme pysty täyttämään yhteistä inhimillisyyttämme”.

Valkoinen talo viittaa presidentti Joe Bidenin vuonna 2022 antamaan muistioon CRSV:n vastuuvelvollisuuden edistämisestä, jossa todetaan, että Yhdysvaltojen politiikkana on “edistää konflikteihin liittyvän seksuaalisen väkivallan tekijöiden vastuuvelvollisuutta” “soveltuvin osin olemassa olevien asiaankuuluvien pakoteviranomaisten avulla ja varmistaa, että näitä viranomaisia käytetään mahdollisimman laajasti CRSV:hen syyllistyneisiin ja heidän tukijoihinsa kohdistuviin tekoihin”.

Harris hahmotteli joukon hallinnon toimia, joihin ryhdytään Bidenin 2022 päivätyn muistion mukaisesti, mukaan lukien sukupuoleen perustuvan väkivallan ehkäisyn sisällyttäminen humanitaarisiin toimiin, seksuaalisen väkivallan uhrien tukeminen Venäjän ja Ukrainan välisessä sodassa, “hirmutekojen ehkäisemisen laajentaminen”, naisten johtajan roolin lisääminen Sri Lankassa ja Sudanissa, muiden YK:n toimien tukeminen ja joukko pakotteita Keski-Afrikan tasavaltaa, Kongon demokraattista tasavaltaa, Sudania, Etelä-Sudania, Haitia, Irakia ja Syyriaa vastaan.

Miljoonat naiset ympäri maailmaa joutuvat seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Vaikka tämä aloite ei ole läheskään riittävä, se on hyvä askel oikeaan suuntaan tämän tärkeän ongelman ratkaisemiseksi.