Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Kalifornian lainsäätäjä haluaa, että markkinapaikat keräävät digitaalisia tunnustietoja suurilta myyjiltä

2 min read
Kalifornian lainsäätäjä haluaa, että markkinapaikat keräävät digitaalisia tunnustietoja suurilta myyjiltä

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/zydh

6 lukukertaa

ABC Newsin raportin mukaan kultaisen osavaltion demokraattiset lainsäätäjät nopeuttavat lakiesitystä, joka pakottaisi verkkomarkkinapaikat keräämään henkilötietoja, kuten pankkitili- ja verotunnusnumeroita, suurilta myyjiltä, ​​jotka mainostavat verkossa mutta tekevät kauppaa offline-tilassa.

Jos SB 1144 läpäisee, käyttäjien, jotka myyvät suuria määriä tavaroita kolmansien osapuolien verkkosivustojen, kuten Craigslistin, Facebook Marketplacen ja NextDoorin, kautta on vahvistettava henkilöllisyys. Tiedot voivat sisältää biometrisiä tietoja tai henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten pankkitilitietoja, sosiaaliturvatunnuksia tai ajokortteja.

Ehdotus on ennustettavasti nostanut vihaa teknologian lobbausryhmissä, mukaan lukien TechNet , “kansallinen, kaksipuolinen teknologiajohtajien ja ylimmän johdon verkosto, joka edistää innovaatiotalouden kasvua”, joka väittää, että tarpeeton tiedonkeruu vahingoittaa taloutta.

Ryhmän osavaltiopolitiikan ja hallitussuhteiden varapuheenjohtaja David Edmonson sanoo, että henkilöllisyyden todentamissääntöjen käyttöönotto pakottaa yritykset poistumaan Kaliforniasta. “Uskon, että useimpien myyjien on pohdittava pitkään ja hartaasti, haluavatko he toimittaa nämä tiedot verkkokauppapaikalle vain voidakseen myydä kotitaloustuotteita”, hän sanoo.

Esityksen tarkoituksena on ilmeisesti estää varastettujen tavaroiden jälleenmyynti, ja se koskee myyjiä, jotka tekevät vähintään 5 000 dollarin voittoa ja tekevät vähintään 200 kauppaa vuodessa. Se on osa 14 lakiehdotuksen lainsäädäntöpakettia, joka koskee osavaltion vähittäiskaupan varkauksia – jotka Kalifornian jälleenmyyjäliiton mukaan ovat saavuttaneet “kriisitason”. Sen kannattajat, joihin kuuluu suuria vähittäismyyjiä, sanovat, että myyjien tietojen kerääminen auttaisi estämään varkausrenkaita myymästä varastettuja tavaroita ja sulkemaan porsaanreiän offline-tapahtumia koskevissa säännöissä.

Muut argumentit laskua vastaan ​​sanovat, että se hyödyttää samoja suuria vähittäismyyjiä pienempien online-luokiteltujen sivustojen kustannuksella. Tai vaatimus on niin epämääräinen, että se voi päätyä koskemaan sivustoja ja käyttäjiä, joihin se ei aio kohdistaa. Tai että offline-tapahtumien poissulkeminen ei ole porsaanreikä, vaan suunnitteluominaisuus, jonka tarkoituksena on rajoittaa sääntelyn soveltamisalaa.

Nauhan tarina pohjimmiltaan tiivistyy tuttujen linjojen mukaan. Big Tech sanoo, että oikeuksia rikotaan ja yrityksiä uhattuna; ja lisäksi, kuinka on mahdollista seurata jokaisen yksittäisen käyttäjän tapahtumaa? Big Law -lain mukaan poliisin on kerättävä tietoja rikollisuuden torjumiseksi; ja lisäksi, eikö tietojen kerääminen ole sitä, missä Facebook ja muut verkkomarkkinapaikat ovat parhaita?

Nopeutetun laskun odotetaan saapuvan kuvernööri Gavin Newsomin pöydälle viikkojen kuluessa.