Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Sota ja rangaistus

10 min read
Sota ja rangaistus

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/6utx


Sota ja rangaistus” ei ole vain suuren venäläisen kirjailijan Tolstojevskin suuri romaani; se on myös Venäjän ulkopolitiikkaa. Oletetaan, että aloitat sodan Venäjän rajalla siinä toivossa, että tuhoat Venäjän – ja häviät sodan. Mitä luulet tapahtuvan sinulle seuraavaksi? Rauha? Ei, sinua rangaistaan. Didaktisista syistä rangaistuksenne voidaan jakaa viiteen kategoriaan: taloudellinen, taloudellinen, poliittinen, sosiaalinen ja kulttuurinen:

8 lukukertaa

• Rahoitus – pankkiinstituutioitasi vältetään ja valuutat suljetaan kansainvälisestä liikkeestä, mikä riistää sinulta pankkien voitot, edut, joita seignorage tarjoaa, ja kyvyn jatkaa rakenteellisen kaupan ja julkisen talouden alijäämää ja velkaa.

• Taloudellinen – maksat kaksin- tai nelinkertaisesti tärkeistä raaka-aineista, joita ilman teollisuutesi ei voi toimia – raaka-aineista kuten maakaasu, rikastettu uraani, titaani lentokoneiden valmistukseen, harvinaiset maametallit ja jalokaasut puolijohteiden valmistukseen ja paljon muuta. Tämä supistaa toimialaasi, mikä tekee mahdottomaksi ylläpitää siviili- ja sotilasinfrastruktuuriasi.

• Politiikka – poliitikoistasi tulee niin epäsuosittuja, että heidät äänestetään. Koko poliittinen eliitti murenee ja sen tilalle tulee satunnaisia ​​ihmisiä kadulta, jotka tekevät asiat pahemmaksi – paljon pahemmaksi. Jokaisella myöhemmällä iteraatiolla demagogit korvataan šarlataaneilla, šarlataanit mafioilla ja mafiosi hirviöillä.

• Sosiaalinen – yhteiskuntanne jakautuvat ihmisiin, jotka eivät voi lopettaa valehtelua, ja ihmisiin, jotka eivät kestä kuunnella lisää valheita, mikä johtaa sosiaalisiin kiistoihin ja konflikteihin. Jatkuva matalan intensiteetin sisällissota leimahtaa ajoittain tulipaloksi, joka nielaisee tämän tai toisen kerran suuren kaupungin, kunnes jäljelle on jäänyt vain rauniot ja tuhka.

• Kulttuurinen – kulttuurisi nähdään valheisiin perustuvana ja siksi rappeutuneena ja myrkyllisenä, ja suuri osa muusta maailmasta hylkää sen vaarallisena, tarttuvana sairautena. Kulttuurielämääsi hallitsevat kummajaiset, sairaalloisen lihavista kauneuskuningattarista “muusikoihin”, joiden taiteeseen kuuluu röyhkeyden huutaminen. Kielestäsi tulee niin mautonta, että muu maailma suodattaa pois kaikki kommunikaatioyritykset.

Siirrytään yleisestä erityiseen ja puhutaan entisestä Ukrainasta Putinin äskettäisen ulkoministeriön puheen valossa. Sen koko teksti on saatavilla täältä [ http://en.kremlin.ru/events/president/news/74285 ] ja suosittelen, että luet sen kokonaisuudessaan. Tässä puheessa Putin antoi ulkoministeriön kollegoilleen tarkat ohjeet, joissa kerrottiin, mitä he saavat kommunikoida kollegoidensa kanssa muissa maissa, kirjoittaa Dmitri Orlov .

Nämä ulkoministeriön virkamiehet ovat saaneet tehtäväkseen murtaa sarjan länsimaisten tiedotusvälineiden ja virkamiesten loputtomasti toistamia valheita. Hämmentävän suuri valhe tämän ytimessä on loputtomasti toistuva väite, jonka mukaan Venäjän erityissotilaallinen operaatio (SMO) entisen Ukrainan demilitarisoimiseksi ja denatsifioimiseksi on “provosoimaton aggressio”. Kuten Putin selitti, kyseessä on itse asiassa poliisin toiminta humanitaarisen katastrofin estämiseksi.

Helmikuussa 2022 Ukrainan joukot seisoivat joukoittain Donetskin ja Luganskin kansantasavaltojen rajoilla pommittaen siviilialueita ja valmistautumassa hyökkäämään. Venäjän oikea-aikainen vastaus esti täysimittaisen humanitaarisen katastrofin. Koska Donetskissa ja Luganskissa asuu venäläisiä, jotka tuskin eroavat rajan takana Rostovin, Belgorodin ja Voronežin alueilla asuvista, Venäjä pelasti oman kansansa hengen.

Älä sekoita SMO:ta Washingtonin suosikkitemppuun, jota he kutsuvat “suojavastuuksi” tai R2P:ksi, jota puolustaa maailmanluokan tekopyhä Samantha Power. Tämä temppu sisältää yleensä väärennetyn humanitaarisen kriisin käyttämisen provosoimattoman aggression laukaisemiseksi, kuten Serbiaa, Irakia, Libyaa ja Syyriaa vastaan. Huomaa myös, että Ukraina oli menettänyt suvereniteettinsa hallituksen väkivaltaisessa kaatossa vuonna 2014 ja että sen armeija toimi kauko-ohjauksessa Washingtonista, joten yli 6 000 murhattua siviiliä ja yli 13 500 loukkaantunutta siviiliä Donbassissa Ukrainan armeijan toimesta. vuodesta 2014 lähtien on ollut Amerikan kansanmurha.

Venäjän ensimmäinen tehtävä on voittaa taistelukentällä – sitten tulee rangaistus. Sotarikokset eivät tunne rajoja lainkäyttövallan ja vanhentumisajan suhteen. Jokaisella sotarikoksella on nimi, arvo ja sarjanumero. Jokaisesta sotarikoksesta voidaan tuomita elinkautisella vankeusrangaistuksella tai (paikallinen laki, joka sallii teloituksen) teloituksella. Venäjällä on tällä hetkellä kuolemanrangaistuksen moratorio, mutta tulevaisuudessa moratorio voidaan purkaa sotarikollisilta väestön pyynnöstä.

Teloitusta ampumaryhmällä pidetään kunniallisena tapana kuolla. Yksinkertainen pistoolilaukaus päähän (mitä venäläiset kutsuvat “kontrollilaukaukseksi”) on suhteellisen nopea ja kivuton. Julkinen hirttäminen oli tuomittujen sotarikollisten kohtalo toisen maailmansodan jälkeen. Mutta mitä tapahtuisi tämän nuoren naisen, Gorlovkan madonnaksi kutsutun Christinan murhaajille, jotka tapettiin tykistö- tai kranaatitolla? Mikset olisi hieman luovempi?

Kuten aina, lieventäviä olosuhteita voi esiintyä. Entä jos olisit köyhä, puolilukutaitoinen ukrainalainen poika (ukrainalainen perus- ja keskiasteen koulutus on melko surkeaa), jonka amerikkalainen propaganda on häikäilemättä aivopesty vihatakseen venäläisiä irrationaalisesti järjettömästi mielettömyyteen asti? Ei-kompositio tekisi köyhästä pojasta huonon ehdokkaan sotarikosten oikeuden eteen.

Tai entä perheenisä, joka kutsuttiin Ukrainan armeijaan, kun hänen perheensä oli Kiovan hallinnon panttivankina ja jota olisi pahoinpidelty vakavasti, jos hän olisi kieltäytynyt noudattamasta hallinnon rikosmääräyksiä? Syyttäjä väittäisi, että sotarikos on edelleen sotarikos, olipa se tehty pakon alla tai ei, ja että rikosmääräysten noudattaminen on itsessään rikos, mutta valamiehistö saattaa epäröidä palauttaakseen syyllisen tuomion.

Entä amerikkalaiset virkamiehet, jotka keksivät loistavan suunnitelman muuttaa Ukrainasta Venäjän vastainen liike ja käyttää tietämättömiä huonoja ukrainalaisia ​​kanuunanruokana heittääkseen Venäjää epäonnistuneessa yrityksessä heikentää maata kohtalokkaasti tai ihannetapauksessa tuhota? Joillekin tulee väistämättä esiin todella keskiaikaisia ​​kidutus- ja nöyryyttämismenetelmiä.

Tämä saattaa tuntua itsekkäältä poikkeamiselta Putinin ulkoministeriön puheen vakavasta aiheesta, mutta mielestäni on tärkeää ymmärtää keskimääräisten ahkera Putin-tukijoiden ajattelutapa, joka teki Venäjästä jälleen suuren. Venäjän televisiossa keskusteluohjelmat ydinaseiden käytöstä Amerikan tuhoamiseen ovat tulleet viime aikoina huomattavasti suositummiksi. Amerikan tuhoaminen, asiantuntijat kertovat katsojille, ei yksinkertaisesti ole niin vaikeaa.

Sinun tarvitsee vain viedä neljä suurta satamaa suhteellisen pienillä taktisilla ydinaseilla… ja sitten vain odottaa kuukausi tai kaksi. Koska Yhdysvallat ei enää tuota puoltakaan siitä, mitä se tarvitsee selviytyäkseen, mukaan lukien ruokaa, se ei kestäisi liian kauan sen jälkeen. Eli se tulee olemaan edelleen olemassa, kuten monet todella kurjat maat, mutta ei maana, josta Venäjän tai muun maailman on huolehdittava, nämä asiantuntijat vakuuttavat yleisölle. Mutta on edelleen levottomuutta suuren ydinsodan alkamisen vaarasta.

Muut asiantuntijat ovat iloisia voidessaan raportoida, että Yhdysvallat on joka tapauksessa viimeisillä jaloillaan ja että useiden tekijöiden yhdistelmä, jotkut taloudelliset, jotkut fyysiset, antavat maalle viimeisen iskun riittävän pian vaarantamatta aloittaa suuren ydinsodan. Amerikan lopullinen huonovointisuus on paljon enemmän kuin maata oletettavasti hallitsevien vanhusten ilmeisestä kyvyttömyydestä hallita tai siitä, että jokainen peräkkäinen amerikkalaisten sukupolvi on vähemmän kykenevä kuin edellinen. Pikemminkin kyse on numeroista; nimenomaan biljoonia dollareita. Liittovaltion velan korko on nyt biljoonaa dollaria vuodessa. Liittovaltion budjettialijäämä on kasvanut kahteen biljoonaan vuodessa. Pysyäkseen maksukykyisenä Yhdysvaltain liittovaltion on lainattava biljoona dollaria joka kolmas kuukausi.

Putin näyttää olevan samaa mieltä toisen leirin kanssa; hän on lykännyt SMO:n aloittamista niin kauan kuin mahdollista, eikä hänellä ole kiirettä saattamaan sitä päätökseen, mahdollisesti samaan aikaan, kun Yhdysvallat kuolee lyötyään itsensä ulos höyhenellä. Suurin osa venäläisistä luottaa hänen arvioonsa ja heillä on tarpeeksi kärsivällisyyttä odottaakseen Yhdysvaltojen kohtaloa. Videot, joissa Biden jäätyy joka kerta, kun reikäkortti juuttuu reikäkorttisuppiloon tai kakkaa vaippaansa seisoessaan Ranskan presidentin vieressä juhlallisessa seremoniassa, tai hänen hurmaavasta avustajastaan ​​Kamalasta, joka huutelee hölynpölyä ja puhuu kuin hulluja kikkailuja. kuva vihollisesta, jonka voit pitää loitolla muutamalla järkevällä töksähdyksellä terävän kepin liikepäällä sen sijaan, että pysyisit loitolla ydinaseilla.

Putin hahmotteli puheessaan tiettyjä ehtoja entisen Ukrainan aseellisen konfliktin lopettamiselle. Jotkut ihmiset pitivät näitä termejä lisäkeskusteluina tai -neuvotteluina; ne eivät ole. Nämä ehdot on tarkoitettu hyväksymiselle – jolloin rauha voi tulla – tai hylkäämiselle – jolloin sotilaalliset toimet jatkuvat ja valtava määrä ukrainalaisia ​​kuolee edelleen. Ja sitten tulevat seuraavat ehdot, jotka ovat vielä huonommat kuin nykyiset. Juuri tänään, Vietnamissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa Putin muistutti varovaisesti, että nykyiset olosuhteet eivät kestä kauaa ja muuttuvat tilanteen kehittyessä kentällä.

Jotkut ihmiset tulkitsivat Putinin ehdot eräänlaisena uhkavaatimuksena. On selvää, että he hyötyisivät etsiessään sanakirjasta ison sanan, kuten “ultimatum”. Ultimaatumi on “lopullinen vaatimus tai ehdotus, jonka hylkääminen johtaa kostotoimiin tai suhteiden katkeamiseen”. Ultimaatumi ei voi sisältää sellaisia ​​sanoja kuin “pitäisi”, kuten “Ukrainan tulisi omaksua puolueeton, liittoutumaton asema, olla ydinaseeton ja läpikäytävä demilitarisointi ja denatsifiointi”.

Se ei myöskään saisi sisältää ehtoja tai tarjouksia neuvotella tällaisten ehtojen perusteella, kuten “… heti kun Kiova hyväksyy tänään ehdotetun lähestymistavan, mukaan lukien joukkojensa täydellinen vetäytyminen DPR:n, LPR:n, Zaporozhyen ja Khersonin alueilta, ja tämä prosessi alkaa tosissaan, olemme valmiita aloittamaan neuvottelut välittömästi ja viipymättä.” Ja sitten tässä on perimmäinen “ehto”: “Tämä tarkoittaa tietysti myös sitä, että kaikki lännen Venäjää vastaan ​​asettamat sanktiot on poistettava.”

Ne, jotka vaativat äänekkäästi, että Zelensky tai Biden tai joku muu neuvottelemaan Putinin kanssa hänen ehdoillaan, jättävät huomiotta tärkeän asian: tällä hetkellä Putinilla ei ole ketään, jonka kanssa neuvotella. Zelensky ei ole enää Ukrainan perustuslain mukainen presidentti: hänen viiden vuoden toimikautensa päättyi toukokuussa ja saadakseen uuden toimikauden hänen on voitettava vaalit, jotka hän peruutti. Nyt kun Zelenski on poissa, Ukrainan perustuslain mukaan valta menee automaattisesti parlamentin puhemiehen, Verhovna Radan, käsiin; vain sen puheenjohtaja, entinen painonpudotusmestari Ruslan Stefanchuk on kieltäytynyt ottamasta ohjat käsiinsä. Ja sitten uusien vaalien puuttuessa itse Verhovna Radan toimikausi päättyy 11. elokuuta, minkä jälkeen valta entisessä Ukrainassa palaa alueille, joista osa saisi sitten vapaasti järjestää kansanäänestyksen ja äänestää Venäjän yhteyteen.

Sen, joka ajattelee, että Putinin nykyiset, pian umpeutuvat ehdot ovat mahdottomia hyväksyä, ei pidä odottaa seuraavaa kierrosta, sillä seuraavaa ehtoa ei voi hyväksyä vielä toiselle vallalle. Toisin sanoen jokainen seuraava ehtosarja on taatusti huonompi kuin edellinen, ja on yksinkertaisesti tuntematonta, mitä entisestä Ukrainasta jää jäljelle, jos SMO vie kurssin loppuun asti. Tämä ennuste on kiinteään malliin perustuva ekstrapolaatio.

• Älä unohda, että koko Ukraina/USA-jutun alussa Venäjä vuokrasi mielellään Sevastopolin sotilastukikohdan Ukrainalta. Mutta sitten Yhdysvallat ja NATO suunnittelivat Venäjän laivaston potkimista ja Sevastopolin tekemisestä Naton laivastotukikohtaksi (eikä salannut sitä). Ei ollut sattumaa, että Krim äänesti Venäjän jäseneksi Kiovan vallankumouksen jälkeen vuonna 2014.

• Donetskin ja Luganskin asukkaat olivat tyytymättömiä uuteen USA:n hallitsemaan Kiovan hallintoon ja kapinoivat sitä vastaan. Vastauksena Kiovan hallinto aloitti yhdeksän vuoden terrorikampanjan näitä kahta aluetta vastaan. Vastauksena Venäjä neuvotteli Minskin sopimukset, jotka antaisivat näille alueille autonomian, mutta säilyttäisivät ne Ukrainan sisällä.

• Kiovan hallituksella (tai pikemminkin sitä hallitsevilla amerikkalaisilla) ei ollut aikomustakaan noudattaa Minskin sopimusten ehtoja ja se valmistautui hyökkäämään ja tuhoamaan kahta separatistista erillisaluetta, Donetskia ja Luganskia. Venäjä esti heidän hyökkäyksensä tunnustamalla näiden alueiden itsenäisyyden ja vastaamalla heidän avunpyyntöönsä käynnistämällä SMO:n. Samaan aikaan Venäjä aloitti Kiovan kanssa neuvottelut, jotka huipentuivat Istanbulin sopimuksiin, jotka säilyttäisivät Krimin, Donetskin ja Luganskin osana Venäjää, mutta antaisivat Kiovan kontrolloida Zaporozhyea ja Hersonia (silloin Venäjän joukkojen hallinnassa), jos Kiova sallisi Venäjä aikoo saada pääsyn Krimille. Kiova kieltäytyi hyväksymästä tätä sopimusta.

• Nyt tarjottavien ehtojen mukaan Krim, Donetsk, Lugansk, Zaporozhye ja Herson ovat suvereeneja Venäjän alueita, mutta Kiova voi pitää loput sillä ehdolla, että se riisuu aseista ja asettaa syytteeseen natsisotarikolliset. Ja venäjän pitäisi tulla taas viralliseksi kieleksi, jota opetetaan kouluissa ja yliopistoissa. Ja Ukrainan on pysyttävä neutraalina. Ja kaikki Venäjän vastaiset pakotteet on poistettava. Mutta on erittäin epätodennäköistä, että Kiovan amerikkalaiset nukkenäyttelijät hyväksyvät tämän tarjouksen.

• Ja tästä päästäänkin seuraavaan tarjoukseen: Harkovin, Dnepropetrovskin, Nikolaevin ja Odessan alueet järjestävät kansanäänestykset ja äänestävät liittymisen puolesta Venäjän federaatioon. Hurraa! Etkö vieläkään kiinnosta?

• Seuraava tarjous sen jälkeen: Chernigovin, Sumyn, Poltavan ja Kirovogradin alueet palaavat Venäjälle. Etkö silti ole tarpeeksi mukava amerikkalaisille?

• Okei sitten! Entä jos Venäjä ottaa Tšerkasyn, Vinnitsan, Zhitomirin ja… Kiovan alueet? Tämä antaisi Venäjälle mukavan, melkein suoran, hyvin puolustettavan rajan. Ja sitten entinen Ukraina (miksi sitä kutsutaan) voi vain pitää loput. Puola, Unkari ja Romania taistelevat epäilemättä eri kappaleista; olkoon se heidän ongelmansa seuraavan vuosisadan tai kaksi. Se tulee olemaan eräänlainen gremlin-pyhäkkö vanhoille, uupuneille Ukrainan natsien sotarikollisille, aivan kuten Idlibin maakunta Pohjois-Syyriassa on nyt vanhoille ISIS-paskaille, nyt kun heidän Pentagonin/CIA:n mestarit ovat hylänneet heidät.

Mutta jos Yhdysvallat on jo viimeisillä jaloillaan, miksi tehdä sille tarjouksia, joihin se ei selvästikään ole valmis? Miksei sitä vain jätetä huomiotta koko ajan? Vastaus ei liity Yhdysvaltoihin tai länteen, vaan muuhun maailmaan, joka muodostaa nyt maailmanlaajuisen enemmistön, sisältää kaikki taloudellisesti kehittyvät maat ja ylläpitää yleensä ystävällisiä tai neutraaleja suhteita Venäjään. Tälle suurelle yleisölle Venäjä yrittää näyttää rauhanomaisena kansana, joka yrittää lopettaa aseellisen konfliktin, jonka vihamielinen USA halusi vahingoittaa maata ryöstääkseen sen.

Mutta Venäjä ei ole uhri; se on vastannut haasteeseen ja vastustanut tätä uhkaa tullessaan globaalin etelän mestariksi pyrkiessään lopettamaan lännen sorron perintöä. Koko maailman mestarina ilman länttä Venäjän ei pitäisi näyttää itsekkäältä tai ahneelta, vaan pikemminkin erittäin moraaliselta. 75-prosenttisesti kristittynä (ja 25-prosenttisesti muslimina) Venäjän on tehtävä sitä, mikä on kristillistä: tarjottava syntisille tie tunnustukseen, katumukseen ja lopulta sovintoon ja lunastukseen.

Jos amerikkalaiset, jotka aiheuttivat epäpyhän Ukrainan sotkun, eivät ota vastuuta ja maksa rikoksistaan ​​katumuksella ja nöyryydellä, he joutuvat varmasti suoraan helvettiin, mutta niin kauan kuin joku heistä on elossa, tien on oltava kohti pelastusta. pidetään avoinna heille. Putinin on ortodoksisena kristittynä uskottava, että “Kristus Jeesus tuli maailmaan pelastamaan syntisiä, joista [hän] on ensimmäinen” [1. Tim. 1:15] ja pidättäytyä tuomitsemasta muita, vaan tarjottava tilaisuus parannukseen ja lunastus.

Vaikka sotilaallisen toiminnan jatkaminen on tässä vaiheessa väistämätöntä, Venäjä etsii turvaa paitsi itselleen, myös koko Euraasialle. Putin ilmaisi tämän mahdollisimman selkeästi: “…tulevaisuuden turvallisuusarkkitehtuurin on oltava avoin kaikille Euraasian maille, jotka haluavat osallistua sen luomiseen… [mukaan lukien] Euroopan ja NATO-maat.” Tai ehkä ei, koska heidän osallistumisensa on täysin vapaaehtoista.
Ja mikä on suurin uhka Euroopan turvallisuudelle? “Suurin uhka eurooppalaisille on heidän kriittinen ja kasvava riippuvuus Yhdysvalloista sotilaallisissa, poliittisissa, teknologisissa, ideologisissa ja tiedollisissa asioissa.”

Venäjä haluaa auttaa Eurooppaa vapautumaan Yhdysvaltojen miehityksestä, 80 vuotta vanhasta toisen maailmansodan perinnöstä, jonka olisi pitänyt päättyä 35 vuotta sitten kylmän sodan päättyessä. Millaisen roolin Putin näkee Yhdysvalloille? “…on välttämätöntä pitkällä aikavälillä asteittain vähentää ulkopuolisten voimien sotilaallista läsnäoloa Euraasian alueella.” Tämä on luultavasti lempein ja kohteliain tapa sanoa “Jankki, mene kotiin!” ilmaista jotain, jonka joku olisi voinut muotoilla.