Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Rumble CEO paheksuu Googlen poliittisen sisällön tukahduttamista

2 min read
Rumble CEO paheksuu Googlen poliittisen sisällön tukahduttamista

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/ztow

9 lukukertaa

Rumble-yhtiön toimitusjohtaja Chris Pavlovski on reagoinut siihen, että Google on tukahduttanut Google-haussa linkin Rumble-yhtiön yksinoikeudella järjestämään GOP-keskustelun suoratoistoon esimerkkinä jättiläisen kyvystä ja halusta tukahduttaa eriävät mielipiteet ja valvoa, mitä tarinoita edistetään.

Keskustellessaan Russell Brandin kanssa Pavlovski totesi, että Google oli asemoinut itsensä (ja saanut sen ansiosta massiivisen markkinaosuuden hakupalveluista) puolueettomia ja relevantteja tuloksia tarjoavana palveluna, mutta että tässä vaiheessa tämä ei ole enää muuta kuin “se säkki tavaraa, jonka he meille myivät”.

Toisin sanoen, vaikka Google aloitti toimintansa ja siitä tuli poikkeuksellisen suosittu orgaanisen haun ansiosta – nuo ajat ovat jo kauan sitten ohi.

Silti se, että tuotteita ja elokuvia mainostetaan sivun yläosaan kyselytuloksen kannalta olennaisimman sijasta, on yksi asia, mutta on aivan eri ongelma, kun tämä tehokas hakukone, jota valtaenemmistö länsimaisen maailman käyttäjistä säännöllisesti käyttää, alkaa “piilottaa” linkkejä poliittiseen sisältöön.

Pavlovski mainitsi GOP-väittelyn, joka striimattiin yksinomaan Rumblen kautta, eli Rumble oli ainoa paikka, josta sen pystyi katsomaan suorana – ja silti, kun ihmiset hakivat tätä siinä toivossa, että he näkisivät linkin sivulle, se ei noussut ensimmäiseksi tulokseksi.

Hän sanoi, että sen sijaan Google “laittoi” (eli ohjelmoi algoritminsa tätä varten) “jonkin yritysmedian yksikön” ykköseksi, vaikka sillä ei selvästikään ollut yksinoikeudella suoraa striimausta.

Pavlovski ihmetteli sitten: “Eikö se ole vaalihäirintää?”.”

Hän jatkoi selittämällä, että tämä on yksi tapa kuvata aktiivista poliittisen sisällön tukahduttamista äänestäjiltä ja sisällöstä, joka koskee toista kahdesta Yhdysvaltain puolueesta, joilla on ylivoimaisesti eniten vaikutusvaltaa (ja jotka lopulta tuottavat presidenttejä).

Pavlovski käsitteli myös muita “manipuloidun haun” seurauksia – nimittäin sitä, että se suosii lähes täysin Googlen tuotteita (YouTube-videoita, Google Mapsin sijaintien näyttämiseen jne.) ja luo näin “hiirenloukun” käyttäjilleen. Ja kuten kriitikot – Rumble mukaan lukien – toistavat jatkuvasti, se heikentää vakavasti kilpailua.

“Ja se on yksi syy, miksi olemme nostaneet kanteen heitä vastaan. On hyvin vaikeaa hakea jotakin merkityksellistä ja löytää Rumble ensimmäisten joukossa”, hän sanoi.

Brand huomautti, että YouTube (Google) on voimakas yksikkö, josta on tavallaan tullut “todellisuuden kuraattori” – “näet vain tiettyjä tarinoita, pääset käsiksi vain tiettyihin ajatuksiin”.