Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Yhdysvaltain ulkoministeriön rahoittama brittiläinen aivoriihi vaatii tiukempaa YouTube-sensuuria

2 min read
Yhdysvaltain ulkoministeriön rahoittama brittiläinen aivoriihi vaatii tiukempaa YouTube-sensuuria

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/scdo

6 lukukertaa

Institute for Strategic Dialogue (ISD), brittiläinen ajatushautomo, joka sai vuonna 2021 Yhdysvaltain ulkoministeriöltä apurahan ja sekaantui amerikkalaisten sensurointiin, on esittänyt “tutkimushankkeen”, jossa arvostellaan YouTubea.

Kohteena ovat alustan suosittelualgoritmit, ja ISD:n – joka kutsuu itseään ääriliikkeitä tutkivaksi voittoa tavoittelemattomaksi järjestöksi – mukaan siellä on “havaittavissa oikeistolaisia ja kristillisiä videoita suositteleva malli”.

ISD:n mukaan tämä pätee, vaikka käyttäjät eivät olisi aiemmin katsoneet tämäntyyppistä sisältöä.

YouTuben suosittelujärjestelmä on jo pitkään ollut piikki vastaavien liberaalisti suuntautuneiden ryhmien ja tiedotusvälineiden lihassa, sillä se on ilmeisesti se osa jättimäistä sivustoa, jota ei ole vielä “kunnolla” valvottu ja sensuroitu.

Tätä silmällä pitäen ei ole yllätys, että ISD tuottaa nyt neliosaisen “tutkimuksen” ja tarjoaa omia “suosituksiaan” siitä, miten heidän paheksumaansa tilannetta voitaisiin korjata.

Ryhmä lähti luomaan tekaistuja käyttäjätilejä, joiden tarkoituksena on teeskennellä olevansa kiinnostuneita pelaamisesta, ISD:n kutsumista miespuolisista lifestyle-guruista, äiti-vloggaajista sekä espanjankielisistä uutisista.

Näin rakennetut “persoonat” saivat suosituksia siitä, mitä katsoa seuraavaksi, mikä näyttää viittaavan siihen, että Googlen videoalustan algoritmit tekevät sitä, mitä ne on luotu tekemään – tunnistavat käyttäjien kiinnostuksen kohteet ja pitävät heidät siinä mukana.

Esimerkiksi tili, joka katsoi Joe Rogania ja Jordan Petersonia (eli “miespuolisia elämäntapaguruja”), sai seuraavaksi katsottavakseen Fox Newsin videoita.

Toinen tulos oli, että “äiti-vloggaajia” edustavat, mutta poliittisesti eri suuntautuneet tilit saivat samansuuntaisia suosituksia – paitsi että ISD valittaa, että sen persoonat (jotka rakennettiin viidessä päivässä ja sitten tallennettiin suosituksia kuukauden ajan) eivät periaatteessa pysyneet tarpeeksi tiukasti kaikukammiossa.

“Huolimatta siitä, että he olivat katsoneet kanaviaan yhtä kauan, oikealle suuntautuneelle tilille suositeltiin myöhemmin useammin Fox Newsia kuin vasemmalle suuntautuneelle tilille suositeltiin MSNBC:tä”, ryhmä sanoi.

Useammat valitukset koskevat YouTubesta pintaan nousevaa “terveysväärinformaatiota ja muuta ongelmallista sisältöä”. Ja sitten on ISD:n vaatimuksia YouTubelle: lisätään pelivideoiden “moderointia” ja annetaan moderaattoreille “päivitettyjä lippuja pelivideoissa esiintyvistä haitallisista teemoista”.

Mitä tulee aggressiivisempaan sensurointiin, mitä pidetään terveysväärinformaationa, vaatimuksena on “terveysväärinformaatiopolitiikan johdonmukainen täytäntöönpano”.

Sen lisäksi ISD haluaa, että YouTube lisää kyseiseen politiikkaan uusia ehtoja siitä, milloin sisältö poistetaan tai poistetaan.

Tämän “päivityksen” pitäisi tulla “luomalla lopullinen yläraja rikkomuksille voisi tehdä politiikan täytäntöönpanosta helpompaa ja johdonmukaisempaa”, sanoi ISD.