Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Willi Huber: 15 minuutin kaupungeissa: Google Maps näyttää jo sallitun liikkumisalueen koon

3 min read
Willi Huber: 15 minuutin kaupungeissa: Google Maps näyttää jo sallitun liikkumisalueen koon

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/zde5

6 lukukertaa

Yksi tulevan globalistisen diktatuurin dystopisista kauhukuvista on visio 15 minuutin kaupungeista. Ilmastonsuojelusyistä ihmisten tulisi sallia liikkua vain 15 minuutin säteellä omasta asuinpaikastaan. Google on nyt integroinut ensimmäisen maiseman tällaisesta tulevaisuudesta “Maps”-palveluun. Sieltä näet kuinka pitkälle pääset kävellen tai autolla 15 minuutissa. Hyvää tarkoittava, hyödyllinen palvelu vai dramaattinen varoitus?

Koska Maailman talousfoorumi tuki ranskalaisen professorin Carlos Morenon suunnitelmaa 15 minuutin kaupungeista, monet pelkäävät, että globalistit haluavat tulevaisuudessa massiivisesti rajoittaa kansalaisten liikkumisvapautta – “ilmaston vuoksi”. Ajatus leijuu myös siitä, että hyvien tulosten saaminen sosiaalisesta opintopistejärjestelmästä tarkoittaa, että sinun on täytettävä jatkoliikkeitä tai jopa matkoja. Saako “hyvien kansalaisten” muuttaa tunniksi pois asuinsiilostaan?

Google on jo jonkin aikaa ottanut käyttöön “Travel Duration” -ominaisuuden (vain työpöytäversiossa, ei mobiililaitteissa!). Löydät sen “Tasot”-painikkeella – siirry sitten “lisää” -kohtaan ja aktivoi matkan kesto “Karttatyökalut”-alikohdasta. Sitten valitsemasi pisteen kohdalla sininen katkoviiva ja alue kartalla osoittavat, kuinka pitkän matkan voit kävellä – tai ajaa – 15 minuutissa.

Näytämme tämän Itävallan pääkaupungin Wienin esimerkin avulla. Jos olet Stephansplatzilla, Google sanoo, että pääset alla olevan kuvan alueelle 15 minuutissa. Seuraavasta kuvasta näet kuinka pitkän matkan voit matkustaa autolla Googlen mukaan. Onko tämä hyödyllinen karttapalvelu, jota Google haluaa käyttää käyttäjien auttamiseksi – vai hienovarainen esimaku siitä, mitä on odotettavissa globalistisen diktatuurin “uljaassa uudessa maailmassa”?

15 minuutin kaupungin käsitteen takana on itse asiassa hyvä idea. Vuosikymmeniä kestänyt sosialistinen kaupunkisuunnittelu on johtanut eri sektoreiden gettoihin. Jotkut alueet ovat vain asuinalueita, toiset ovat teollisia ja toiset ovat ostoksia. Kaupungin orgaaninen kasvu, jos ihmiset saisivat elää niin kuin haluavat ja heidän parhaakseen näyttäisivät aivan erilaiselta, kuten historiasta tiedämme. Pitkään oli yleinen käytäntö, että työpajat tai kaupat olivat pohjakerroksessa, kun omistajat asuivat yläkerroksissa. Tuloksena oli, että työssäkäyvien ihmisten ei tarvinnut ajaa turhaan tuntikausia töihin ja takaisin joka päivä – hirveää elämän haaskausta. Nykypäivän betonisiilot ihmiselämän häkkeihin ovat peräisin sosialistisen ja kommunistisen kaupunkisuunnittelun sairailta hengiltä, ​​jotka ilmeisesti ovat kaukana kaikesta kauneudesta ja elämänilosta.

Carlos Moreno hahmottelee ajatuksensa 15-minuuttisesta kaupungista 2021  Smart Cities -lehdessä : Hän kuvittelee kaupunginosia, joissa asuu vain tarpeeksi ihmisiä, jotta kaikilla on pääsy lääkäreille, apteekeille, supermarketeille tai päiväkodeille. Kenenkään ei pitäisi viettää 15 minuuttia kauempaa kävellen tai pyörällä saavuttaakseen arjen tärkeimmät asiat.Bayerischer Rundfunk kuvaa 15 minuutin kaupunkien käsitettä, jolla on ehdottomasti myönteisiä puolia ilman pakottamista.

Paluu tällaisiin käsitteisiin olisi ehdottomasti myönteinen asia – vaikka se olisi vain mahdollisuus vastata päivittäisen elämän tarpeisiin lyhyillä matkoilla sen sijaan, että joutuisi matkustamaan kaupungin laitamilla olevaan ostoskeskukseen. Mutta saalis on globalistien alhaisuus, koska he näkevät ihmiset hoidettavina karjaina. Laatikossa on suunnitelmia rajoittaa ihmisten liikkumavaraa erilaisilla ohjausmekanismeilla (matkapuhelimien vihreä passi, automaattinen tunnistusjärjestelmä, istutetut sirut). “Tölkistä” tulee “pakko” – jokainen, joka haluaa muuttaa kauemmaksi asuinpaikastaan, joutuisi maksamaan siitä tai hänellä olisi erityisen hyvät pisteet sosiaalisissa luottojärjestelmissä.