Julkaisuaikataulut

Artikkelit julkaistaan 2 tunnin välein alkaen klo 9, julkaisuajat ovat siis 9,11,13,15,17 ja mikäli päivälle on myös videojulkaisu (ei aina) se tapahtuu klo 19, muussa tapauksessa klo 19 slottiin tulee normaali artikkeli.

Yhteystiedot

Publication-X on sitoutumaton julkaisu, artikkelit tulevat yhteistyökumppaneiltamme, ensisijassa ainoastaan käännämme tekstit ja muut julkaisut  suomeksi.

Tarvittaessa yhteyden toimitukseen saa helpoiten sähköpostilla osoittella [email protected] tai Telegramilla:

https://t.me/konradkurzex

Publication-X:n oma telegram-kanava löytyy myös, https://t.me/publicationxcom

 

24.7.2024

Publication-X

"Vita plus quam nigrum et album"

Estääkö tuomioistuin Ursula von der Leyenin toisen toimikauden?

3 min read
Estääkö tuomioistuin Ursula von der Leyenin toisen toimikauden?

Pikalinkki tähän artikkeliin: https://publication-x.com/q665

5 lukukertaa

“Uudelleensijoittuminen” Brysseliin antoi Ursula von der Leyenille hieman hengähdystaukoa ennen oikeudellista kiistaa hänen poliittisesta väärinkäytöksestään Saksassa. Mutta nyt “Pfizergate”-skandaali on saavuttamassa heidät. Voidaanko hänen toinen toimikautensa estää, vai jäävätkö vanhat puolueet vain sivuun ja jättävät huomiotta omat käytännesäännönsä?

Ursula von der Leyenillä ei ole pulaa poliittisista skandaaleista. Vielä vuonna 2019 median valtavirrassa jopa spekuloitiin, oliko silloinen liittovaltion puolustusministeri valmis eroamaan. Kaoottiset olosuhteet hänen osastollaan ja konsulttisuhde vaikuttivat häneen tuolloin. Jopa oikeudellisia seurauksia harkittiin tuolloin. Mutta unionin voimakkaat klikkit halusivat nostaa CDU-poliitikon korkeimpiin poliittisiin kunnianosoituksiin – ja varmistivat, että hänestä tuli EU:n komission puheenjohtaja. Tämä teki siitä oikeudellisesti hyökkäämättömän.

Mutta jo ensimmäisellä toimikaudellaan EU:n komission puheenjohtajana hän sotkeutui joihinkin kyseenalaisiin asioihin . Hän meni askeleen pidemmälle kiistanalaisen salaisen sopimuksen kanssa Pfizerin kanssa kokeellisten geeniinjektioiden suhteen . Mutta tämä skandaali voi nyt sulkea hänen poliittisen uransa. Ainakin belgialaisen Frédéric Baldanin osalta, joka aloitti rikosoikeudellisen menettelyn CDU-poliitikkoa vastaan ​​huhtikuussa 2023.

Koska oikeudenkäynti on vireillä ja sitä kuullaan vasta joulukuussa, Baldan on nyt jättänyt kiireellisen hakemuksen von der Leyenin nimityksestä EU:n komission puheenjohtajaksi. Hän syyllistyi lausunnon mukaan “virkojen ja arvonimien kaappaamiseen”, “laittomaan edunvalvontaan ja korruptioon” ja “julkisten asiakirjojen tuhoamiseen”. Koska hän neuvotteli Pfizerin pomo Albert Bourlan kanssa tekstiviestillä 1,8 miljardin annoksen ostosta kokeellisia koronageeniruiskeita 35 miljardilla eurolla. Ja ilman virallista määräystä.

Nyt Brysselin tuomioistuimen on päätettävä, riittääkö tämä kaikki estämään von der Leyenia asettamasta Euroopan kansanpuolueen (EPP) uudelleen ehdolle. Asiasta vastaava tuomari haluaa julkistaa tuomionsa ensi torstaina – ennen EU-huippukokousta. Mutta vaikka tuomioistuin “vapauttaisi” CDU-poliitikon, hänen maineensa vahingoittuisi pysyvästi. Mutta myös PPE:n ja EU:n johdon yleensä. Kuinka voi edelleen luottaa siihen, että Euroopan huippupoliitikot alkavat edes tulevaisuudessa kunnioittaa omia käytännesääntöjään?

Jos Ursula von der Leyen saa asettua uudelleen ehdolle kaikesta huolimatta, EPP ja valtion- ja hallitusten päämiesten neuvosto menettävät viimeisenkin uskottavuutensa. Sitten he tekevät selväksi, että “poliitikon kunnian” viimeinen jäännös on menneisyyttä. Jokainen, joka vielä muistaa syyt, miksi Wulff ja Guttenberg joutuivat eroamaan, ja sitten katsovat, kuinka entisestä Scholzista tuli liittokansleri ja “Skandalursula” on juuttunut EU:n komission kärkeen, näkee: Näin voi ja sen pitäisi tapahtua, älä älä mene pidemmälle. Ei kuitenkaan pidä ihmetellä, jos yhä useammat ihmiset etsivät uutta poliittista kotia. Ja sellainen, josta vanhojen puolueiden poliittinen eliitti ei pidä.